Перилни препарати и омекотители – 51

• 74 744
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
По-нов модел е от моята, но ще кача това, което имам. Може да ти е полезно Simple Smile
Благодаря  Hug

# 346
  • София
Скрит текст:
Никога не съм виждала твърде много пяна в пералнята. Освен когато пускам празна такава с препарат за почистване. Е тогава ми се плаши окото - пералнята се пълни с толкова много пяна, че се чудя дали няма да експлоадира... Даже вече при такива упражнения избягвам да влизам при нея, че се стресирам 😄

Ха ха, да! Програмите за самопочистване вдигат много пяна със съвсем малко препарат. Да експлодира няма, най-много пяната да протече през чекмеджето за перилен препарат. Ха ха ха

Мен друго ме плаши в програмите за самопочистване, 1-во как се отразява врялата вода на семеринга и смазката, както и това, че високото ниво на пяната и силното разплискване на вряла вода повишава вероятността да проникне вода в лагерите. Тогава става лошо.

Никога не ми се е образувала много пяна при почистване на пералнята. Ако се спазват инструкциите, няма да й стане нищо на машината.
Пералнята е съобразена да пере и на високи температури, производителите са предвидили съответните части, както и материалите, от които са направени.
Що се отнася до течните препарати, всеизвестно е, че те се изплакват по-трудно и са по-натоварващи както за машината, така и за прането.

# 347
Има ли доволни от Fairy?

# 348
  • Русе
Аз съм с 10год. Канди има бутон за допълнително плакнене,но само за някои програми мога да го добавям,отделно имам програма плакнене ,но там най-високата центрофуга е 800 оборота и се налага да пускам допълнително програма центрофуга.
И моята пералня в Русе е същата 10 годишна Candy grando, но бутона, който е за допълнителна вода, всъщност не е за допълнителен брой плакнения, а просто пералнята налива повече вода, когато е включен.

# 349
  • Сливен
При мен има допълнителни плакненета и в книжката го пише.

# 350

Никога не ми се е образувала много пяна при почистване на пералнята. Ако се спазват инструкциите, няма да й стане нищо на машината.
Пералнята е съобразена да пере и на високи температури, производителите са предвидили съответните части, както и материалите, от които са направени.
Що се отнася до течните препарати, всеизвестно е, че те се изплакват по-трудно и са по-натоварващи както за машината, така и за прането.

Искате да кажете, че БИ ТРЯБВАЛО да са го предвидили, но определено не са, съдейки по големия брой перални попадащи по сервизите, веднага след гаранция.

Те би трябвало да слагат и хубави лагери с гумирани капачета и влагоустойчива смазка, но много малко марки го правят това.
Кръстачките също би трябвало да ги правят устойчиви на препаратите, обаче ги правят от евтини сплави, и ако ползвате ползвате разни силни почистващи препарати, може много скоро да се случи следното:

Та добре е да правим разлика между това, как би трябвало да стоят нещата и между това, как стоят на практика.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 00:42 от BM21

# 351
Никога не ползвам 90 град. Едно за пералнята,второ за вертикалния канализационен PVC щранг, в който е включена. Вярно,че всичко е сметнато да издържи, но...

# 352
Аз ползвам, на моята пералня даже пише 95 градуса Joy Но според мен е трик, и  не е чак толкова Joy
Ползвам за чаршафи( не всеки път), кърпи, пак не всеки път, само един пусках път празна с цел почистване, но не видях нито някаква особена пяна,нито особена разлика, и вече "броя" прането на чаршафи с предпране, 95 градуса и 5 плакнения, общо около 5 часа, за почистване на пералнята. Каквото оживее след това- явно заслужава да живее.

# 353
  • София
5 часа! Лелее...

# 354
Хавлии пера само на 90 градуса с предпране и дезинфектант и също го броя за почистване.  Laughing Програмата е около 3 часа по подразбиране, но това времетраене се променя в зависимост от теглото на прането и разпенването на препарата (понякога си удължава изплакването, ако има повече пяна).

# 355
Някой назад пита за един прах Dreft. Добре, че се въздържах от мнение, защото сега установявам, че тази марка вече не е в портфолиото на Проктър енд Гембъл, а е продадена на някаква абсолютно неизвестна за мен Blue Sun.
Най-странното е, че P&G е напуснал скандинавския пазар напълно. Ариел и Ленор в Скандинавия също са вече собственост на тази компания. Също и в Португалия, за бога!
Какво става?! Големи рокади.
http://www.bluesuncb.com/en/whereabouts

# 356
Ми и моята е около три часа, но като сложа и предпране и 4-5 плакнения, става около 5( по предварително зададено време, не вися после да я засичам колко точно време пере след като си го преизчисли)

# 357
  • На изток от Ада
Гес, а ние от къде внасяме продукти на P&G ? Тоест нашия официалния внос P&G ли е ?

# 358
Румъния и Чехия.

# 359
Проктър & Гембъл още през 2012 г. приеха програма за намаляване на разходите, а през 2014 г. обявиха, че ще продадат 100-ина марки от портфолиото си, приходите от продажби на които са намалели или не се очаква растеж в бъдеще. Преценката е конкретна и се съобразяват редица фактори. Явно са преценили, че Ариел на португалския и скандинавския пазар е такава марка.
Освен нея продадоха 43 марки на Coty, белината Ace за европейския пазар, през ноември миналата година - Duracell, преди това завода в Румъния... За тези се сещам в момента. По този повод излезе шегата "Днес какво ще сложат на тезгяха?"
Наскоро купиха Native - марка естествени дезодоранти. Вероятно имат и други придобивания, но не съм се интересувала по-сериозно.
През 2017 г. обявиха нова няколкогодишна програма за намаляване на разходите, което означава, че ще има още промени.

Приятно се изненадах от праха за бяло Тема. Засега впечатленията ми са от две пранета на 60 градуса на доста замърсени чаршафи и хавлии, за които бях много скептична, че ще ги изпере. Излязоха от пералнята искрящо бели. С Персил и Омо такъв резултат съм постигала само с избелваща добавка.
Ако и на 40 градуса да пере добре, ставам фен на Тема-та. Стига да не я спрат от продажба, де...

Общи условия

Активация на акаунт