Всичко за косата

• 94 027
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, въпросът ми е малко по-различен от коментираното тук, но нали все пак темата е "Всичко за косата" Blush
От много години косата ми е подстригана на пластове, но вече се уморих да я оформям ежедневно - иначе изобщо няма прилична форма. Леко чуплива е, по-скоро начупва се точно там, където е пласта. Искам да премахна пластовете, като оставя само един максимум два и то в долната 1/3 част на косата. Посъветвайте ме как да го постигна, така че през този период да изглеждам що годе в приличен вид.

С чакане и изравняване. В този период, може да я начупваш с пяна ( на Милкшейк има хубава) или крем ( на Джон Мастерс има хубав) Да я носиш вързана, на плитка, кок и т.н

# 496
Всъщност - да режа само долния пласт, беа да се пипат горните, така ли? Защото колкото пъти съм опитвала, фризьорите казват, че трябва да се уплътняват и горните пластове и режат и там. В крайна сметка става едно нищо - пак пластове, само, че по-дебели ooooh!
Може ли линк към пяната на Милк шейк? Ще пробвам с нея да дооформям. Тя утежнява ли?

# 497
https://www.arlen.bg/product/1266/balansirasht-shampoan-protiv-p … ampoo-250-ml.html
https://www.arlen.bg/product/3078/proteinov-balsam-za-obem-matri … tioner-300ml.html
https://www.arlen.bg/product/6070/termo-protektor-za-zashtitena- … tector-125ml.html
Момичета, така представената комбинация от продукти подходяща ли е за тънка коса без обем, с бързо омазняващи се корени и сухи краища; не е боядисвана.

# 498
  • Sofia, Bulgaria
Лирена, моят съвет е да отрежеш от най-долният пласт, колкото можеш да си позволиш и да понесеш, най-близо до следващия, който искаш да оставиш. И да начина е да подстригваш само долният пласт докато горните израстват. Връзването на опашка, кок, плитка и начупване с пяна са много добър съвет докато израстват (тях ги кръцваш само ако има цъфтежи или е прекалено изтъняла косата). Бъди подготвена, че кичурите около лицето растат по-бавно от останалата коса и е много дразнещо.
Аз с моята така постъпих, като махах пластовете. Въпреки, че още имам да изравнявам. Искам хубава, равна черта. Дано и при теб има ефект

# 499
Много благодаря Hug

# 500
# 501
  • Някъде по Дунава
И аз целя изравняване на пластовете, но става бавно. Моята фризьорка каза, че няма проблем да се реже само най-долния пласт. Така и правя от година, но последния път я помолих да ми направи етаж най-долу, защото косата стояше някак като отсечена. Резултатът много ми хареса и плавно прелива. За да я изравня трябва да я отрежа доста и търпеливо си чакам.

# 502
Лирена, моята коса е като твоята. Леко се чупи и точно там където са пласовете. Вариант има драстичен- да отрежеш равна коса до най-късия пласт( ако не ти е проблем). Така е най-бързо и най-лесно. Вярно, ще се лишиш от доста коса, но няма да чакаш този досаден период да мине и да се изравнят пластовете или поне малко да се настигнат. И после като ги изравниш може отново да направите пластове вече по-леки,на две или най-много на три нива  
Аз също в момента съм на пластове, ужасни и криви,много зле подстригати с разлика 10 см между най-долния. И ги чакам само защото няма щанс да си отрежа косата, която ми е почти до кръста. Говори с фризьорка, ще те посъветва най добре и тя може да ти каже как да ги поооформите и сега. За да се поизравнят едни с други пластовете.
Иначе да се реже постепенно долния пласт,както са ти казали момичетата. Аз когато съм искала да махам пластовете съм рязала максимално близо до най-късия, така е най-лесно и бързо ще израстне.
ЧАРОВНА само да кажа! Цвета ти е прекрасен!Това е darkest brown. Тройка тоест,за мен. Много тъмно кафяво,към черно. Супер дълбок и хубав, един от любимите ми цветове. Винаги се връщам към него. И от години поддържам такъв цвят. Моя естествен е също такъв.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 10:18 от Мис Каролин Бингли

# 503
Благодаря на всички за съветите Hug
Аз също не искам абсолютно равна коса, но не и десет пласта Mr. Green
Просто в най-долната част, както е писала и nikolaeva - да се етажира съвсем леко, за да не стои то1но като отсечена.
nikolaeva, моля те, би ли качила снимка( не твоята, а нещо подобно на нея), за да покажа на фризьорката и от там нататък тя да работи за постигане на този ефект с пласт/етаж само в най-долната част, който да е съвсем леко прелят. Защото аз обяснявам, обяснявам, но явно не ме разбират.

# 504
Здравейте. Мазах на косата клеева тинктура , разредена с вода . Четох , че това помагало срещу косопад. Но от тогава косата ми започна много да се заплита , стана по- твърда , по- суха . Няколко пъти мазах с масла - бадемово , арганово , слагам си балсам, но не се оправя . Някакви предложения ?  Дали клеевата тинктура не може да се отмие от косъма или го е изсушила, не знам , но вече около месец косата ми е в това състояние . Дали не трябва да се измие с дълбоко почистващ шампоан или това ще я изсуши допълнително? Някакви съвети ?

# 505
Здравейте ,разгледах доста теми за обем в корените но нещо май не намерих това което ми се искаше , ако съм пропуснала извинявам се ,че ще повторя темата . Преди години имах доста обемна коса  ,започнах да се изправям и малко по малко обема в корените  изчезна ,към краищата си има лек обем но корените грам . След баня веднага след като се изсуша се изправям ,защото не се понасям иначе Grinning .  Искам пак поне малко да си върна обема но без пудри ,преси  и тн. ... . Ако може съвет как да се справя ще съм благодарна Simple Smile

# 506
Ники Маус, аз по тази причина вече не се изправям с пресата, а суша с въртяща четка. След пресата косата ми е идеално права, да, но много спихнала (а съм с дебел косъм). Ми не се харесвам. Можеш да опиташ да не изправяш от корена, а малко по надолу. Или да изправяш с четка е сешоар (иска си време за свикване).

# 507
Самсара,не е по темата, но как се справяш?

Скрит текст:
Трудно. Понякога заспивам в 18 часа на дивана от умора. Но пък не се отказвам  Grinning

Кюн ги има тук, ура  Grinning Благодаря, Ел!

От тук научих за МИ Аманте , и като се разрових да видя що е това чудо, от което всички са доволни - всички български кифли имат снимки с продукт на МА  Crazy Това научих аз за този марков продукт.

Препоръчайте ми всекидневен финиш за коса, моля  Hug

# 508
Може ли линк към Ми аманте?😁

# 509

Напиши Ми аманате -Google -  Изображения.

Общи условия

Активация на акаунт