Грип 2018

• 75 738
  • 536
  •   1
Отговори
# 120
Какво е това чайниче? Може ли линк да го видя?
Аз съм си правила промивки с вода и морска сол, смъркам през носа от нея и така ме боли после всичко по носоглътката... Колко сол се слага долу-доре? Може да съм слагала много сол, знам ли newsm78
Ако знам, че помага в дългосрочен план,  да го правя. Hug Тези спрейчета морска вода дали не играят подобна роля?

# 121
  • Тра-ла-ла

# 122
Аз този спрей пръскам на децата, защото не искат промивки. По-добре от нищо. Но нети пота ми се струва по-ефикасен, защото когато водата изтича от другата ноздра, с нея изтича и много секрет, който дори с издухване на носа преди това не съм могла да изкарам. Количеството сол е индивидуално. Зависи и колко вода побира поти-то. Почни с малка лъжичка сол. Ако много щипе, значи солта е много. Ако по-скоро боли и  е неприятно, значи солта е малко. В някои аптеки продават готови смески - на прахчета. Поне са дозирани. В тях има и сода. Но аз карам с обикновена морска сол.
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/consumer-health/mul … -pot/img-20008137

# 123
Вчера излезнаха и моите кръвни изследвания и веднага ги занесох при кардиоложката. Според нея не видя проблем свързан със сърцето и каза, че тези болки са явно от белите дробове, видя ми отново кръвното и ми направи кардиограма и след това ми даде направление за нейния приятел пулмолог, да чуя 2 мнение. Самата кръвна картина е добре без два показателя, единият е Lym нещо с лимфоцитите ми казаха, той е под нормата, а другия е Gran, с 6 единици над нормата. Отидох при белодробния лекар и той чу внимателно оплакванията ми, прослуша ме, видя снимката, изследванията. Казах, че и антибиограма съм си направила, но още не е готова и според него тези болки се дължат или на невралгия или мускули. Засега ми изписа темпалгин 3×1 на ден и за имунната система имунобор, другата седмица да отида ми каза и да му кажа дали болките ги има още или не, а също така и изследването на антибиограма.

# 124
  • shumen
Аз днеска пак отивам на лекар.Продължава да ме тресе,да ме боли ухото,да вдигам Т,да кашлям,хрема,гърдите ме болят.Само се моля да не съм направила вече някоя скрита пневмония,че ме е страх.

# 125
Аз днеска пак отивам на лекар.Продължава да ме тресе,да ме боли ухото,да вдигам Т,да кашлям,хрема,гърдите ме болят.Само се моля да не съм направила вече някоя скрита пневмония,че ме е страх.

И аз си  имам тресене понякога, не съм вдигала за цял месец температура, но тези болки не минават. И аз изпитвам страх да нямам пневмония, но всички твърдят, че нямам , снимката от преди две седмици също не показваше пневмония, а бронхит. И това сърцебиене и систули изобщо не намаляват, не знам какво се случва , надявам се антибиограмата да покаже, защото от 1 януари съм започнала целият този тормоз.

Последна редакция: чт, 01 фев 2018, 10:49 от Не се сърди, човече

# 126
...Отидох при белодробния лекар и той чу внимателно оплакванията ми, прослуша ме, видя снимката, изследванията. Казах, че и антибиограма съм си направила, но още не е готова и според него тези болки се дължат или на невралгия или мускули...
Това ти го казахме отдавна, взе ли си витамините?
Сърцебиенето също е от него.

# 127
  • shumen
Буболина,и аз според доки в Понеделник бях с бронхит.Но това спане по цял ден,отпадналост и Т на фона на АБ не ми харесва.

# 128
Джулая, Gabonka, благодаря ви... Замислям се за това чайниче с моите постоянни носни проблеми... Mr. Green
Аз днес почвам антибиотика, няма да чакам до събота...  Sick Не издържам да ми е зле и всичко да ме боли, скована съм... А на всичко от горе единия ми крак ме боли целия и не мога да вървя, прилича ми на прищипан нерв, такава гадна болка е... И се чудя може ли от грипа и това да ми се е получило? Нямам друго обяснение... От какво се получава според вас?

Момичета, някой ползва ли инфрачервена лампа? Мога ли да лекувам синузит с нея? И въобще за какво я препоръчват? newsm78

Последна редакция: чт, 01 фев 2018, 11:52 от lunna pateka

# 129
Здравейте,и аз страдам от грипа,ужасен е ,от неделя съм с температура,37.5,постоянно през деня,само в понеделник нямах,снощи се вдигна до 38 градуса,ужасно кашлям,от вчера пия и антибиотик-Левокса,чудя се защо толкова дни имам температура,не ми се е случвало друг път.Дали е вече късно да си взема Тамифлу,доктора нищо не ми каза за него?Вие как мислите?

# 130
  • Варна
Много е късно за тамифлу вече. А ако инфекцията е само вирусна АБ няма как да помогне. Ако има и бактериално усложнение му трябва време все пак, за да подейства.

# 131

От доста години винаги имаме в резерв капките за уши "Отипакс". Действат идеално. Близка аптекарка ми ги препоръча.

# 132
Взех си витамините да. Но имам чувството, че освен тази невралгия, вътре има възпалителен процес, щом излезна и на кръвната картина, а сега очаквам и на антибиограма. И кашлицата ми продължава да е суха и понякога изкарвам по една две храчки. Щом има болки отпред, отзад, кашлица, колкото и засегнати нерви да са се образували, щом излиза възпалителен процес, значи има такъв, просто самите лекари не го откриват.

# 133
Болките при мен бяха отзад и отстрани. Невроложката ми каза, че ако не се лекувам правилно и не спра да кашлям, могат да минат и към гръдната кост.

Невралгията е кофти проблем, но е поправим. Личния ми опит е, че обезболяващите изобщо не помагат, мен направо не ме хващаха. Помагат б витамини - НСЧ ти е казала невробекс, аз предлагам милгама N, защото концентрациите са по-високи, но в същността си е все тая кое от двете ще пиеш. Помага и мазане с някои кремове против болки в стави/мускули - на мен фелоран ми подейства добре. Лек масаж и МНОГО почивка. Ако си на работа, вземи си болничен. Невралгиите изискват наистина да си дадеш почивка, да не натоварваш никак. И разбира се, най-важното е да спреш да кашляш, защото то е ясно, че това обостря проблема. На твое място бих питала лекарите за нещо, което генерално ти потиска кашличния рефлекс, за да може да дадеш почивка на мускулите и нервите - либексин, синекод. При мен първите болки започнаха 1 месец след началото на кашлицата и се оправих генерално след още 1 месец, въпреки че продължих да кашлям, но вече не толкова агресивно.

За възпалението, не знам, дано успеят да те диагностицират правилно, мен така и не успяха.

# 134
Няма как да не излиза възпалителен процес, все пак сте болна.
За кашлицата пак да си кажа - Тавипек е много ефективен, откакто го открихме не оставаме без него.
За ушите Отипакс наистина са чудесни.

Дано всичко е наред с изследванията!

За невралгията, за щастие не е страшно, но симптомите са наистина плашещи, последния път като получих криза помислих, че умирам, даже махнах резетата от вратата, че ми мина през главата мисълта как трябва да режат металната врата, за да влязат после Flushed Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт