Грип 2018

• 75 752
  • 536
  •   1
Отговори
# 135
  • Тра-ла-ла
Докато ми излязат резултатите от антибиограмата и дам кръв за другите....взимам неща за отбъбване на лигавицата - Зиртек-Д, за носа - Кузикром капки, за отхрачване - Тавипек (преди това взимах Геломиртол). Още не мога да дам отзив дали комбинацията върши работа Crazy

# 136
Не работя и си почивам вкъщи. Обаче от понеделник започвам програма  и няма как да не почна. Това ми е първа сериозна работа и ако взема веднага болничен може да ме изключат и ще стане много лошо. Но до неделя съм си вкъщи на топло. Рядко получавам кашлица, но си я има. И сте прави, че болкоуспокояващите не помагат за невралгия, защото аз и нимезил бях пила и миг 400, сега и  темпалгин ми изписа другия пулмолог, при който ходих вчера, но след две изпити хапчета нямам и час подобрение. Аз минах през периода на масово втрисане, но сутрин рано или вечер понякога ми се случва такова, а тялото ми постоянно е отслабнало. Докторите ми казват, повече движение, а аз като вървя получавам много по-силни болки, чак бодежи в гръдния кош между двете гърди, лявата гърда, ребро и отзад цялия гръб. Да не говоря, че по всяко време гърдите горе си ме болят. В интернет бях чела за някаква скрита пневмония, която наричали още коварна, защото се появявала неусетно и докторите много често я бъркали и с невралгия, с други заболявания. Симптомите са подобни на моите и се надявам да не съм стигнала до това, защото и работата ще изгубя, преди да съм я почнала и цялото това мотане месец, ще е било напразно.

# 137
Имаш ли подръка Диклак, Волтарен? Намажи тази част, която е оцветена тук и направи лек масаж.
И се успокой, била си при пулмолог няколко пъти, всичко ще е наред!

# 138
  • На земята
И аз поддържам температура около 37.3. Само лежа и незнам какво да правя.  Мисля утре да отида все пак на снимка. Нормално ли е цяла седмица с температура?  И ме боли между очите и очните ябълки.

# 139
И аз съм така с тази разлика,че от снощи вече е около 38,вместо да спада се покачва

# 140
Имаш ли подръка Диклак, Волтарен? Намажи тази част, която е оцветена тук и направи лек масаж.
И се успокой, била си при пулмолог няколко пъти, всичко ще е наред!

Имам волтарен , ще го ползвам за мазане. Колкото до пулмолозите, да ходих, но колко са разбрали какво е , не знам. По принцип много хора казват, че трябва да е нещо много силно вирусовото заболяване, чак с хрипове , за да чуят, затова много бронхити или пневмонии не се чуват на слушалка. Ако нямам ефект от таблетките, витамините и ако на антибиограмата, която ще е готова утре, има някакъв проблем, значи болките идват и от това, а не само от невралгията. Но благодаря за съветите!

# 141
Нали си правила снимка и там не се е видяло нищо?
Кръвната картина нали била в норма? Колко са црп и левкоцити?

Лунна пътека, аз ползвам физ.р-р с каничка нети. Ако сами правите разтвора, трябва да преварявате водата.
За синузит може да слагаш гореща морска сол на синусите и питки с хрян и брашно. Има рецепти в нета.

Тазгодишните вируси пишат, че са резистентни към Ремантадин. Четох по-назад, че някои го пият.
https://www.cdc.gov/flu/about/qa/antiviralresistance.htm

Последна редакция: чт, 01 фев 2018, 19:05 от Пролетен дъждец

# 142
Нали си правила снимка и там не се е видяло нищо?
Кръвната картина нали била в норма? Колко са црп и левкоцити?

Лунна пътека, аз ползвам физ.р-р с каничка нети. Ако сами правите разтвора, трябва да преварявате водата.
За синузит може да слагаш гореща морска сол на синусите и питки с хрян и брашно. Има рецепти в нета.

Тазгодишните вируси пишат, че са резистентни към Ремантадин. Четох по-назад, че някои го пият.
https://www.cdc.gov/flu/about/qa/antiviralresistance.htm

Снимката ми е от 15 януари и не е напълно безобидна. Има бронхит с емфизем върхово. А кръвната картина има два показателя, които не са в норма Lym и Gran. А левкоцити са 9.6 в горна граница

# 143
А црп  колко е?
Ако е в норма, няма нищо притеснително. Гранулоцитите се вдигат при бактериална инфекция или стрес, алергии, но при левкоцити и црп в норма, това е по-скоро остатъчно раздвижване, а ниските лимфоцити са отслабена имунна система.
Мен като цяло ми се струва много сбъркано лечението ти от самото начало. Лл ти е казала грип и въпреки това е изписала аб още на втория ден от боледуването, а дори си нямала т и без назначени кръвни. После установяват бронхит и изписват втори аб, но ти го прекъсваш, което хич не е добре, защото може да доведе до резистеннтост.  Поне инхалации с вентолин не ти ли изписаха? От друга страна, щом двама  пулмолози  не чуват нищо на слушалка, би трябвало да си преборила бронхита. Ако кашлицата намалява, нямаш т и отпадналостта също намалява на фона на кръвните може да изчакаш. Ако пък кашлицата те притеснява, не знам, може би втора снимка да направиш след консултация с пулмолога.

# 144
  • shumen
Мен днеска ЛЛ ме изпрати на снимка и УНГ.Оказа се,че съм с много остър бронхит,пред пневмония и отит.Освен АБ Медоклав,който си продъпжавам до Неделя ми изписа и Гентамицин за 5 дни.В Сряда съм пак на контролен на УНГ.

# 145
Момичета, амоксициклина става ли за горните дихателни пътища? Личната ми е изписала 3хден по 1000мл амоксициклин... Гледах в нета, но не видях за синузит или горни дихателни пътища... Днес го почнах и цял ден ми е супер зле от него, това е някаква мах доза според мен... Нормално ли е такава голяма доза? Не мога да пия по тази схема, ако го намаля обаче дали ще има ефект...Каза да го пия 7 дни.Smirk
Освен това е от групата на пеницилина, а аз в миналото имах проблеми с едни инжекции... Направо не знам какво да правя... А съм зле, не искам и да го спирам, но така ми се драйфа цял ден и стомаха ми е на буца...Grinning

# 146
Kaк така 1 литър!? Да не искаш да кажеш 1000 мг?

# 147
  • shumen
Лунна пътека,да няма някаква грешка тука.Тази доза ми се вижда голяма на мен.

# 148
А црп  колко е?
Ако е в норма, няма нищо притеснително. Гранулоцитите се вдигат при бактериална инфекция или стрес, алергии, но при левкоцити и црп в норма, това е по-скоро остатъчно раздвижване, а ниските лимфоцити са отслабена имунна система.
Мен като цяло ми се струва много сбъркано лечението ти от самото начало. Лл ти е казала грип и въпреки това е изписала аб още на втория ден от боледуването, а дори си нямала т и без назначени кръвни. После установяват бронхит и изписват втори аб, но ти го прекъсваш, което хич не е добре, защото може да доведе до резистеннтост.  Поне инхалации с вентолин не ти ли изписаха? От друга страна, щом двама  пулмолози  не чуват нищо на слушалка, би трябвало да си преборила бронхита. Ако кашлицата намалява, нямаш т и отпадналостта също намалява на фона на кръвните може да изчакаш. Ако пък кашлицата те притеснява, не знам, може би втора снимка да направиш след консултация с пулмолога.

Аз сякаш нямам такова изследвано с такава абривиатура. Ако означава еритроцити са в норма. Левкоцити ми са 9.6 горна граница. На личен ще ви изпратя всички стойности от кръвната картина. Ами да аз изчаквам курса с лекарството от пулмолога и антибиограма, която днес ще е готова и другата сряда имам час ще отида при него. Да аз съм сигурна, че личната лекарка тръгна по крив път с мен и затова стана така. Отпадналост имам постоянно, освен ако не вървя, тогава някак си от умора не я усещам и в такива дни ми се доспива и рано. Постоянни нощни изпотявания, които изобщо не ми харесват, но какво да се прави. Да той каза, че ако болката не отшуми и имам нещо на изследванията, ще ми назначи втора снимка

# 149
Абсолютно никакво подобрение ли не чувстваш след Невробекса и мазилата?

Общи условия

Активация на акаунт