Свекървата се самопокани на почивка с нас

• 28 020
  • 213
  •   1
Отговори
# 195
като искаш стой си на този клон. на мен не ми пречиш. казах .
за мен е доста по-използвачески да и метнеш 1-2 внука в панелката посред 40 градусово лято и да отпрашиш за морето без да ти пука децата искат ли море или не и бабата иска ли море или не.
Но това го повтарям за последно.
И ми е абс. все едно как ме намираш. Аз пак съм най-убава!

# 196
  • София
Братовчедка на майка ми постоянно я водят по какви ли не морски курорти в чужбина, за да гледа внуците. И искам да ви кажа, че жената го прави като услуга. Хич не е примряла от щастие, че е отишла в Португалия примерно, защото в крайна сметка е там в ролята на детегледачка и докато младите си веят волно гащите по плажа, тя гони децата напред-назад.

# 197
Тонка* ами тогава казва НЕ! и си хваща експреса за Бургас.
Да каже че не иска да иде и да видим каква нова песен ще запее.

# 198
  • София
Жената няма да каже "не", защото си обожава внуците, нищо че дудне пред майка ми.  Wink Не разбрах кой ще запее песен обаче...

# 199
Който запее. Тя да каже НЕ пък да видим кой.
А коя баба какво дудне и къде е отделен въпрос. По мои изчисления пред различни хора дудне различни неща.

И кое противоречи на това, което аз казах? Ако бабата може, то води внуците със себе си. Ако не може то ходи с тях ... но не стои със скръстени ръце. Баби принцеси нямаме на разположение.

Това по мое мнение.

# 200
Боже, къде е отишла тази тема Simple Smile

# 201
тази специално не се е отклонявала. ти какво учудващо забеляза та чак Боже

# 202
Голяма полемика се е разразила тука за нищо и никакво... Ами нещата са индивидуални - за един гледането на деца е работа, за друг може да бъде приятно прекарване. То си и зависи от нагласата на човека, а и от отношенията в семействата. Отделно, че се подхвана и въпрос за поемане на разходи. Не съм и помислила някой да ми поема разходите, за това, че съм отишла да гледам внучето, но и не го приемам като работа или услуга. Приятно ми е че са ни поканили да почиваме заедно, защото също си почивам, занимавайки се с внучката.
От друга страна, ако някой се чувства използван, защото гледа деца, ами може тактично да откаже съвместната почивка.

# 203
Не съм чела подробно темата, но единственото, което ми идва наум е да кажеш, че си спечелил на томбола екскурзия за Виена например, но не можеш да заминеш, да купиш една екскурзия и да засилиш свекървата по допирателната

# 204
... Ако бабата може, то води внуците със себе си. Ако не може то ходи с тях ... но не стои със скръстени ръце. Баби принцеси нямаме на разположение.
Чакай, че нещо не те разбрах Simple Smile Значи бабата или-или? Или води внуците със себе си, или ходи с родителите като детегледачка!? Вариант горката баба да си отиде сама/с приятелки на почивка няма, така ли Wink

# 205
  • София
... Ако бабата може, то води внуците със себе си. Ако не може то ходи с тях ... но не стои със скръстени ръце. Баби принцеси нямаме на разположение.
Чакай, че нещо не те разбрах Simple Smile Значи бабата или-или? Или води внуците със себе си, или ходи с родителите като детегледачка!? Вариант горката баба да си отиде сама/с приятелки на почивка няма, така ли Wink

Как да не си я разбрала- ясно се изрази Червенознаменната- по комунистически! Peace
Цитат
Ако и се поемат всичките разходи ... Не виждам какво има да придиря. Дали иначе ще може да си го позволи? Ако би могла да е отишла сама.

Само дето, дори и да може, на бабата не ѝ се полага да отиде сама- щото, принцесите ходят сами, а бабите трябва да са в ролята на слугите, следващи господарите при почивката им, за да прислугват........ Mr. Green
Ти представяш ли си с колко дефицити ще израстат деца, възпитавани в духа на бандерата и каква хубава свинска копанка ще ѝ приготвят като дойде нейния "бабин" ред? newsm78 Joy

# 206
Който запее. Тя да каже НЕ пък да видим кой.
А коя баба какво дудне и къде е отделен въпрос. По мои изчисления пред различни хора дудне различни неща.

И кое противоречи на това, което аз казах? Ако бабата може, то води внуците със себе си. Ако не може то ходи с тях ... но не стои със скръстени ръце. Баби принцеси нямаме на разположение.

Това по мое мнение.

А вариант на бабата да не й се занимава с внуци и да не иска да ходи никъде, има ли?

# 207
Разбира се. Има всякакви варианти за бабата ... Само темата е за желаещата да ходи със семейството баба. със семейството на детето си и внуците. Та много добре съм го казала даже. Ако бабата ИСКА да иде на ваканция с внуците и има средствата да осигури почивка за себе си и децата да ги води, но ако няма средства и иска да почива все пак и да бъде с децата , то е напълно нормално да помага ! Къде ви е проблема бе хора? Ако бях писала обратното щяхте да скачате пак като котки върху ламарина.

Та тъй като разглеждаме този вариант, така. Ако иска някой да си направи тема и да пише в нея бабата иска да води внуците на ваканция , да и ги дадем ли?  ... да си пуска тема или ако някой иска може да отвори друга - бабата иска да ходи с приятелки на море, нормално ли е или не! Да пуска .

Аз пиша по тази тема.

absurT това с политическите нападки са последни форми на безсилие в този форум. Вървят ръка за ръка с граматическите. Стигне ли се до там се вижда, че някой си пише без аргументи и за да трепе време.

# 208
По-добре със свекърва на почивка, отколкото с хазяин, който остава вкъщи без да пита дали може и с претекст, че имал право, защото това било неговото жилище, а междувременно има куп роднини в града, където го канят да отседне.

# 209
Тези *подробности* се уточняват в началото.

Общи условия

Активация на акаунт