Свекървата се самопокани на почивка с нас

• 27 973
  • 213
  •   1
Отговори
# 60
Аз не виждам нищо лошо в това, че ще си вземат гледачката. Ние гледачка нямаме, ама не съм подушвала нощно заведение от 7 години. Ляга детето, лягаме и ние. Наемаме апартаменти, така че да можем вечер да си приготвим нещо за хапване и си стоим на терасата най-много. Не се оплаквам, на нас така ни е ок, но има семейства, които искат да излязат малко и да разпуснат. През това време гледачката си стои с децата в стаята/на детската площадка или където там трябва да си стоят.

# 61
Тази история е лекия вариант при мен. Когато бях бременна в третия месец и предложих да идем с майка ми в гърция на море бях отрязана категорично, че с моето мамче не се ходи никъде. Същия номер ми се направи и година след това лятото, когато мама пожела да дойде с нас на разходка в Румъния, на което аз отговорих: разбира се, навсякъде трябва да ходим само с вашите ( не веднъж сме ги мъкнели с нас). Последва яростна реакция, с мъмрене и тръшкане на врати. Два три месеца след това с няколко приятели и с детето решихме да идем на почивка в рим. Свекърва ми се натресе със зълва ми и мъжът ми без да се замисли им резервирал веднага билети. Сдържах се дипломатически докато си тръгнат и не си отидем в спалнята, където такъв скандал му дигнах, че после една седна седмица трепереше. Тази година отново май ще се опита да ми играе двоен аршин. Авторе няма безболезнен начин да излезнеш от ситуацията.

# 62
Има и още един вариант за решение на случая.
Мъжът приема майка му да дойде на почивката въпреки недоволството на жена си. На курорта ги оставя двете да се карат как да гледат децата, а той бичи хайляк с детегледачката, която разбира се, е млада и изглежда добре по бански.
Разсмя ме. Благодаря Simple Smile За добро или зло, гледачката не е млада и не изглежда добре по бански. Мисля, че това бе неписан критерий при наемането ѝ, макар жена ми твърдо да отрича такива дискриминационни изисквания Wink Всички млади и красиви бяха елиминирани по други официални критерии - основно най-баналното  - липса на опит.

# 63
Умна е тая твоя жена Simple Smile
Не виждам драма да кажеш на майка си, че тази почивка не е и за нея. А и за какво ви е гледачка с вас? Колко са големи тези деца?

# 64
  • София
Умна е тая твоя жена Simple Smile
А и за какво ви е гледачка с вас?
Не четеш внимателно.
1. Защото жена му отива да си почива, а не да гледа деца.
2. За да могат да оставят децата на гледачката, а те двамата да ходят по пусти плажове, за да се отдават на меренге-меренге.

# 65
Учудва ме колко въпроси отнесе тая гледачка Simple Smile

Ок, пак ще отговоря.

- Защо я вземате с вас?
Щото ни дава възможност, когато си поискаме, да почиваме сякаш сме още млади влюбени без деца и ангажименти.
- А защо въобще вземате децата, а не ги оставите нейде и да ходите сами по моретата?
Ми щото децата ни липсват и не обичаме да сме истински далеч от тях.

EDIT: Благодаря, Тончи Simple Smile

# 66
Значи тогава решението е още по-лесно. Щом гледачка ще има при всички случаи и щом е на възрастта на мамата, оставяте свекито (заедно се децата) под нейните грижи, а с жената - релакс, меренге или каквото ви кефне.

# 67
Тази тема е дълбоко...смешна Laughing
За да има едно младо семейство постоянна детегледачка, в чиито отговорности влиза да е постоянно на разположение, с откъсване от семейството й за определени периоди, за да се придружават децата насам-натам, то заплащането й трябва да си е направо царско. Такива екстри могат да си позволят само хора с много високи доходи.
Имате ли такива професии, Нофелет?

За да имаш подобна професия, се иска много високо образование и солидна доза ум, постоянство, надграждане и т.н. . Някак не ми се връзва мамичка, описана като шумна, досадна, тип селска стрина, да предаде подобни гени на наследника, че и да насади у чедото си такова отношение към образованието и да го подплати финансово.
Остава бабчето да е някоя дърта реститутка Joy
Айде стига смехории.....за виц става, за дъвка- не. Wink

# 68
  • Sofia
Доста е инфантилно да искаш всички да те обичат и да ти се радват. Порасни и свикни с идеята, че няма как да стане. Все ще има някой недоволен. И няма никакъв смисъл да се опитваш да угодиш на всички. Просто кажи истината. Това винаги е най-чистия вариант. Кажи на майка си, че не може да дойде с вас и толкоз. Не си длъжен да й обясняваш защо. И да се разсърди от това няма да се свърши света. Не е толкова страшно някой да ти се разсърди. А тя ти е майка, ще се посърди малко и ще й мине. Много по-добре отколкото да се оплетеш в поредица измишльотини. И говори с жена си, тя като е в ситуацията може да измисли нещо по-добро. Жените са по-дипломатични.

# 69
Много ми харесва  настроението в темата,но подозирам автора да е чел темата за свекърви.И да ни отвори очите по някои  въпроси.Съгласна с твърдения  малко преди мен и добавям-ако авторът има доходи ,определено няма да е   в този форум,ще е капнал от работа и  грижи по семейството,барабар с гледачката.

# 70
  • Бургас
Ако ще се ходи на почивка с детегледачка, казваш на маминка, че вариантът е да дели тясна стая с нея/ липсват друга възможност  Laughing/. Ако я устройва, както и това че няма да й обръщате внимание, защото сте си взели детегледачка, именно заради това, да се усамотявате  - да заповяда.  Едва ли ще е ОК със ситуацията. Въпрос на изложение и поставяне на граници!

# 71
Тази тема е дълбоко...смешна Laughing
За да има едно младо семейство постоянна детегледачка, в чиито отговорности влиза да е постоянно на разположение, с откъсване от семейството й за определени периоди, за да се придружават децата насам-натам, то заплащането й трябва да си е направо царско. Такива екстри могат да си позволят само хора с много високи доходи.
Имате ли такива професии, Нофелет?

За да имаш подобна професия, се иска много високо образование и солидна доза ум, постоянство, надграждане и т.н. . Някак не ми се връзва мамичка, описана като шумна, досадна, тип селска стрина, да предаде подобни гени на наследника, че и да насади у чедото си такова отношение към образованието и да го подплати финансово.
Остава бабчето да е някоя дърта реститутка Joy
Айде стига смехории.....за виц става, за дъвка- не. Wink
Пост, изпълнен с погрешни изводи, калкулирани въз основа на грешни предпоставки. Виж, никой не е наясно със собствената си ограниченост. Така и ти... Тясно ти е прозорчето и малко светлина влиза. Няма да си играя дори да оборвам точка по точка опитите ти за логически заключения. Пък и... като не ми вярваш, ок. Животът продължава Wink

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 16:20 от nofelet

# 72
За мен най-правилният вариант е да обсъдиш създалото се положение с жена ти. Ама така както го обсъждаш в темата. Имаше една публикация, много ми хареса, не ми се рови, но обясняваш особеностите на майка си, позицията на жена си, с коя си съгласен и т.н. ..... Та поговори с нея. Мисля, че една нормална жена с нормални семейни отношения би измислила изход от ситуацията.

# 73
Всъщност не. Жена ми измисли полукомпромисна полустратегия, която може да бъде наименована така
"как да не обидя тъпата свекърва, но да си проваля почивката, търпейки присъствието ѝ с лицемерна усмивка, докато през цялото време меля сол на главата на мъжа, за да може и той в крайна сметка да страда солидарно и да му е зле".

Не, това няма да стане. Друг ще е изходът.

# 74
Добре, ако вземем въпросът за наистина съвсем сериозен и ако се опитам сериозно да разсъждавам над него, не разбирам самопоканването какво именно значи? Че те трябва да й платят разходите? Че ще делят една стая? Че наистина ще са постоянно заедно или просто й се ще да е на същото място, но да пребивава в отделна стая с отделна програма? Ако не им се натрапва през цялото време, какво пък толкова? Няма ли си мъж тази маман, дето малко да я озъпта? Обикновено бащите действат като коректив, ако майката твърде много се вживее по някои въпроси...

Общи условия

Активация на акаунт