Свекървата се самопокани на почивка с нас

• 27 980
  • 213
  •   1
Отговори
# 75
  • София
nofelet, всъщност, какво искаш от жените във форума? newsm78

Не искаш съвет, защото категорично отричаш да приемеш предложения, излизащи извън истината.

А, истината не ти стиска да кажеш на майка си.
Което е учудващо, защото при нормални отношения, колкото и нетърпима, несъобразителна и
т. н. да е, синът е този, който знае как да разговаря с нея- все пак, тя го е отгледала.....

# 76
nofelet, всъщност, какво искаш от жените във форума? newsm78

Не искаш съвет, защото категорично отричаш да приемеш предложения, излизащи извън истината.

А, истината не ти стиска да кажеш на майка си.
Което е учудващо, защото при нормални отношения, колкото и нетърпима, несъобразителна и
т. н. да е, синът е този, който знае как да разговаря с нея- все пак, тя го е отгледала.....
Каквото съм искал, са ми го дали Wink Нямам никакви оплаквания. Даже и Янечек мина да пусне редовната си логическа пръдня. Всичко е точно Wink

# 77
Полукомпромисната полустратегия не е вариант. Не мисля, че нещата трябва да са поставени по този начин. Ще сгадя почивката на мъжът ми защото той не може да отреже майка си. Май си правиш майтап с аудиторията тук  Thinking

# 78
  • София

Каквото съм искал, са ми го дали Wink Нямам никакви оплаквания. Даже и Янечек мина да пусне редовната си логическа пръдня. Всичко е точно Wink

Ти че нямаш, разбирам. Mr. Green
Питам се, обаче защо те нямат никакви оплаквания, въпреки че ти съвсем съзнателно ги обиждаш и то, каруцарската, че и насериозно взимат питането ти? newsm78

# 79
  • София
В ситуацията на nofelet бих казала, че ако ще взимаме едната баба, то ще вземем и другата баба, да си правят двете компания и да си имат собствена програма:-) Така де, баланс да има.

# 80
Ами как? Идеи от съседната тема - намираме на мама млад любовник и забравя за почивките с нас.
Toва е гениална идея, значи да се самопоканя на някоя от ваканциите на моите синове Satisfied

# 81
А къде ще е тази почивка? Най-лошо е, ако е в наета вила или къща. В хотел има повече начини да не се засичате. Но ако е в къща, става работата "две жени делят кухня".

# 82
Вила.

Но иначе, не. Делене на кухня няма да има. Кухнята не е сред битовите пространства, където може да бъде срещната жена ми. Там по-скоро да се сблъскаме аз и мама Wink

# 83
В ситуацията на nofelet бих казала, че ако ще взимаме едната баба, то ще вземем и другата баба, да си правят двете компания и да си имат собствена програма:-) Така де, баланс да има.

Това всъщност никак не е лоша идея. Така и така ще има баба защода не зарадват и двете.

Лично за мен не е проблем да водим на почивка неговата или моята майка, че и баба ми вземам понякога /а то е като да идеш на почивка с гарнизоонен генерал - толкова е организирана и дейна, че едвам я спираме да не засади домати в градините на хотелите  Laughing/ И с дядо ми съм ходила на почивка. За мен това е време, което мога да им обърна внимание и да изкараме малко време заедно. Не виждам на какво точно ми пречат.

# 84
Значи познах за вилата. Кофтито е, че се развалят спокойните вечери на верандата.

Сменете я в последния момент и кажете, че няма място.

# 85
Ако не е майтап темата ,пробвай  да откажеш свекървата ,например ,друг път ще го направим заедно. Като не стане,не се усети, вземай  я и  прекарайте  повече време  сами ,но детегледачката ще види зор ,май  нея  трябва да агитираш да приеме.Нормално е някой, дето не е ходил на почивки да има желание,но...аз не съм сигурна,че  свекървата е сериозна в този случай.
Утеши се,че има много други  случаи  да си направите сами и  по ваш вкус нещата,този няма да е от тях,но и майка ти няма да е вечно жива,може да си спомняш с умиление  един ден как си  я  зарадвал.Все пак може да заслужава,пък и  повечето предварителни тревоги не се оправдават,реално става много весело и  добро.
За  пръв път ми е   да мисля по такъв конфликт.

# 86
  • Sofia
Тъкмо щях да питам какво толкова страшно има, ако майка ти се разсърди, защото по принцип това не е краят на света и нищо страшно няма в него. Но фактът, че на тези години а наричаш "мама" ми отговаря на въпроса. Не завиждам на жена ти.  Rolling Eyes

# 87
  • София
Нофи, като те чета, жена ти си е построила комунизма, харесва ми. Ти, като мъж, трябва да кажеш в прав текст на майка си, че не е желана компания. Ако все пак я вземете, внимавайте да не се натъкне на вас на някой пустинен плаж и да ви сецне рахата. Joy

# 88

Въпросът е как един мъж излиза от тази уникално неприятна ситуация, разкрачен между мама и житейския си партньор.
Преди да прочета отговорите на другите, да ти кажа как- като порасне.

# 89
Тъкмо щях да питам какво толкова страшно има, ако майка ти се разсърди, защото по принцип това не е краят на света и нищо страшно няма в него. Но фактът, че на тези години а наричаш "мама" ми отговаря на въпроса. Не завиждам на жена ти.  Rolling Eyes

Е, как да наричам мама освен мама Simple Smile

Иначе... трудно мога да ти обясня кое е толкова "страшно" да се разсърди мама. Ако имаш нужда да ти се обяснява защо човек не обича да наранява близките си, що е то емпатия и защо не искаме любимите ни хора да страдат... то аз не бих могъл да съм ти от помощ.

Скрит текст:
Между другото в поста ти няма инфо. Няма съдържание Simple Smile Няма смисъл. Има само хейт. Сега се замисли "защо имам нужда да хейтя по чужди теми във форума? дали не компенсирам за едни други липси? и дали не би било добре да си реша проблемите си, вместо да се дрогирам с мимолетното удоволствие да излея малко злоба към някой непознат в анонимната среда на интернет". успех Simple Smile

Нофи, като те чета, жена ти си е построила комунизма, харесва ми. Ти, като мъж, трябва да кажеш в прав текст на майка си, че не е желана компания. Ако все пак я вземете, внимавайте да не се натъкне на вас на някой пустинен плаж и да ви сецне рахата. Joy
Че няма да я вземем, е ясно. Още в началото казах, че това би довело до разстройване на психическото ми (ако не и физическото) здраве. Просто жена ми ще се постарае да виновното лице да бъде надлежно наказано. Просто темата ми помага да си подредя стратегията как да стане онова "не" така че мама да не се чувства наранена и обидена. Както споделих, обичам я, не искам да я боли.

Общи условия

Активация на акаунт