Свекървата се самопокани на почивка с нас

• 27 955
  • 213
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Очевидно човекът обича майка си и е готов да я зарадва в някакви разумни граници. Не говорим за ежедневно обгрижване и поемане на отговорност за глезене.

Очевидно, човекът си пусна тема, за да види реакциите. Mr. Green

# 31
  • София
Толкова ли не можеш да откажеш любезно и категорично, без да изпадаш в подробности? Или държиш да си измиеш ръцете с жена си? И на мен ми е малко трудно да го повярвам.

# 32
  • София
Голяма смешка - мъж, деца, жена, майка, гледачка... Свят ми се изви, чудна компания!
Сори, но ми лъха на парвенющина.

# 33
  • Nice
Що му завиждате начи? Flushed Smiley

# 34
Доколкото разбирам, въпросът е съвсем хипотетичен.
Пък и досега не съм чула мъж да казва на майка си "свеки" Simple Smile))

# 35
Ами... това е Simple Smile Заглавието казва всичко.

Въпросът е как един мъж излиза от тази уникално неприятна ситуация, разкрачен между мама и житейския си партньор.

I coudn't help but wonder Simple Smile....

Как да не обидиш родителя си, който е направил толкова много за теб и когото дълбоко в себе си уважаваш, но в същото време да запазиш мира, любовта, душевния комфорт и разбирателството, които властват в брака ти?

Иначе казано... как да излезеш невредим?

(уточнение - жена ми ще ми причини средни телесни повреди, ако кажа "да" на свекървата;
свекървата пък ще е люто обидена, ако я отрежа; става дума за почивка с деца, на която обаче свекървата не е необходима, няма практическа нужда от нея и на никой не му е и хрувало да я покани.... докато тя не го самонаправи Wink )
Наричаш майка си "свекървата"!? Smiley

# 36
  • София
Пък и досега не съм чула мъж да казва на майка си "свеки" Simple Smile))
Бях тръгнала да го питам защо нарича майка си свекърва, но реших, че го играе ексцентричен.  Mr. Green

# 37
На мен по-скоро ми прилича на отегчен. Пуска тема с примерен проблем - не негов личен. Нищо, че в същия подфорум вече има тема по въпросния проблем. Може би се очаква да погледнем нещата от гледната точка на мъжа. Ама какво пък, ако почивката е някъде на палатка, бунгало, и няма ол инклузив, аз на негово място бих избрала майката. Поне ще ми готви любимите манджички без да мрънка, а както се знае - тя вие сърми най-добре.

# 38
Резервираш и една почивка - може и круиз и я поставяш пред свършен факт, че си искал да я зарадваш.

# 39
  • София
Ама какво пък, ако почивката е някъде на палатка, бунгало...
На бунгало с детегледачка? Що за падение, недей така.

# 40
  • Куциндрел
Много тъпа ситуация. А всъщност... истината.. Истината е, че мама е шумна, невнимателна, несъобразителна, скарана с гледането на деца, натрапчива, нахална. Ма как да ѝ го кажа... Simple Smile  Иначе ми е мама. Обичам я Simple Smile
А тя всъщност за какво иска да идва с вас? За да прекара време с теб и семейството ти или защото дестинацията за почвика й харесва?
Ако е второто - просто я пращаш с някоя нейна дружка и готово. Sunglasses

# 41
Ами... това е Simple Smile Заглавието казва всичко.

Въпросът е как един мъж излиза от тази уникално неприятна ситуация, разкрачен между мама и житейския си партньор.

I coudn't help but wonder Simple Smile....

Как да не обидиш родителя си, който е направил толкова много за теб и когото дълбоко в себе си уважаваш, но в същото време да запазиш мира, любовта, душевния комфорт и разбирателството, които властват в брака ти?

Иначе казано... как да излезеш невредим?

(уточнение - жена ми ще ми причини средни телесни повреди, ако кажа "да" на свекървата;
свекървата пък ще е люто обидена, ако я отрежа; става дума за почивка с деца, на която обаче свекървата не е необходима, няма практическа нужда от нея и на никой не му е и хрувало да я покани.... докато тя не го самонаправи Wink )
Дори не мога да си го представя....
За да има очи да се самопокани, значи като цяло нейната дума "се чува" и тя е доста "навътре" в семейния ви живот.На моята защо и през ум не й е минала подобна дивотия?!

Аз нямам още официални снахи, но последното, което искам, е да ходя с "младите" по почивки.Дори да ме канят, основно като детегледачка, пак не съм навита.

# 42
Покани и тъщата и им подари резервацията. После тихомълком си направи нова за друго място, където ще отидете с жената, децата и гледачката. Не виждам друг вариант, след като не искаш да застанеш очи в очи с майка си и да й кажеш, че отдавна ви е минало времето да ходите с родители на почивка.

Има и други варианти:
1. Наистина резервираш почивка за двата комплекта родители и вас, за да се реваншираш, с обяснението, че така ще е по-забавно.
2. Казваш на жена си какво е наумила майка ти и двамата решавате как да й кажете, че не може.
3. Обясняваш на майка си, че вече е платена резервацията и няма как да добавиш още един човек. Обещаваш, че ще се реваншираш и действаш по точка 1.
4. Краен вариант - казваш на мама, че ще питаш жената. Казваш на жената и след това се покриваш за ден-два, докато трае вихрушката.  Mr. Green

# 43
Някой горе добре го каза: "да си измие ръцете със снахата". Това е най-лесното решение, но и най-тъпото. Нищо не печеля да ги скарам. Не я умея тая игра дето Бойко Борисов я играе с подчинените си - всеки е скаран с всеки, всеки подозира всеки, всеки следи всеки, но всички раболепничат пред Бога-Слънце. Аз такава конфигурация с жена си и майка си няма да направя. Просто не е моята игра това. А много мъже го правят. И им се получава прекрасно. Цял живот да са ябълка на раздора между две жени. Толкоз по тая тема.

Що ѝ викам "свеки"? Щото форумът се води "женски". И да не ѝ викам "свеки" за 99% от хората тук тя си е а приори "свеки". Така че съвсем правилно си я наричам "свеки".

Те двете се разбират. Дипломатични и внимателни са. Нямат личен проблем. Пропастта между тях е по отношение на стандартите за гледане на деца. Непреодолими различия имат. Поколенчески гапове. Аз съм на страната на жената за това. Майка ми е неприложима към отглеждане на деца в 21 век. А и няма нужда. Имам си гледачка, вързана и ангажирана, опитна, имам ѝ 100% доверие.

Относно парвенющината... няма да коментирам. Ако за някого е парвенюшко да си наеме гледачка, за мен е чисто и просто необходимост и практично житейско решение.

Иначе.... що мама иска да дойде? Ми щото ще е забавно. По-забавно от София, където може да бъде също с тях. Щото ѝ се ходи с деца на море. Щото иска да е баба. И щото не може да се погледне отстрани и да схване, че не става за тая работа. И че очевидно не поражда у снаха си сигурност и спокойствие, когато е с децата, а напротив - поражда ѝ страхове и напрежение. И на мен също.

# 44
  • София

Те двете се разбират. Дипломатични и внимателни са. Нямат личен проблем.

А всъщност... истината.. Истината е, че мама е шумна, невнимателна, несъобразителна, скарана с гледането на деца, натрапчива, нахална. Ма как да ѝ го кажа... Smile  Иначе ми е мама. Обичам я Smile

Кое е вярното, последно? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт