Свекървата се самопокани на почивка с нас

• 27 965
  • 213
  •   1
Отговори
# 45
пп чупиш си крака на три места и спестяваш почивката Joy

Подкрепям напълно и нямам какво повече да добавя, освен че не смятам темата за реална. Чак пък гледачка ще си водят на почивката, на която бабата се е самопоканила, а мармотът завива шоколади и ги пуска по пързалката.
ми като не я смяташ за реална, що решаваш да я оцвъкаш с присъствието си Simple Smile като открехнеш една врата, като видиш вътре, че е пълно с интелигентни, почтени, умерени, свестни жени и те дори участват в някаква що-годе смислена дискусия, па имай малко такт и самоуважение и се маргинализирай някъде в пространството. примерно затвори вратата и си намери друго, по-подходящо за теб и първичната ти дисфункционалност и киселинност място Wink

# 46

Те двете се разбират. Дипломатични и внимателни са. Нямат личен проблем.

А всъщност... истината.. Истината е, че мама е шумна, невнимателна, несъобразителна, скарана с гледането на деца, натрапчива, нахална. Ма как да ѝ го кажа... Smile  Иначе ми е мама. Обичам я Smile

Кое е вярното, последно? newsm78
И двете. Дипломатични и внимателни са в отношенията си една към друга. Иначе всичко казано за мама си е точно както съм го казал Simple Smile

# 47
nofelet, това е твоята тема - http://www.bg-mamma.com/?topic=1011010 - ще ти помогнат... Smiley

# 48
  • София
Относно парвенющината... няма да коментирам. Ако за някого е парвенюшко да си наеме гледачка, за мен е чисто и просто необходимост и практично житейско решение.
Споко де, аз пък си имам чистачка.
Мисълта ми е, че две жени отиват на почивка (жена ти и майка ти), и нямат желание да гледат детето, та се налага и гледачката да я мъкнете.

# 49
Значи съвсем официално казвам, че никога не бих отишла на почивка с гледачката на децата и със свекърва си. Та това е цял керван. Кому е нужно и за каква почивка може да става дума. Аз бих се изнервила. Гледачката ми е прекрасен човек и свекървата също, но чак да ходим по почивки всички??

# 50
Относно парвенющината... няма да коментирам. Ако за някого е парвенюшко да си наеме гледачка, за мен е чисто и просто необходимост и практично житейско решение.
Споко де, аз пък си имам чистачка.
Мисълта ми е, че две жени отиват на почивка (жена ти и майка ти), и нямат желание да гледат детето, та се налага и гледачката да я мъкнете.
Мисълта ти не следва логическата линия на събитията. А тя е следната:
1. Жена и мъж планират да отиват на почивка с децата (още в първия пост е в мн. ч.).
2. Вземат си и гледачката, която така или инак си ги следва навсякъде.
3. Свекървата се самопоканва.

Туй е ситуацията Simple Smile

Значи съвсем официално казвам, че никога не бих отишла на почивка с гледачката на децата и със свекърва си. Та това е цял керван. Кому е нужно и за каква почивка може да става дума. Аз бих се изнервила. Гледачката ми е прекрасен човек и свекървата също, но чак да ходим по почивки всички??
А, баш така размишлява и мойта съпруга. И аз съм на нейното мнение изцяло.

# 51
Ами тръгвайте и това е Simple Smile

За колко големи децата водите гледачка? Понеже недоумявам, аз и за бебе не бих водила жената с нас.

# 52
  • София
За колко големи децата водите гледачка? Понеже недоумявам, аз и за бебе не бих водила жената с нас.
Сега ще ти отговори, че жена му отива да си почива, а не да гледа деца.  Wink

# 53
Жена ми отива да си почива, а не да гледа деца Wink

# 54
Тогава защо водите децата? Аз си почивам като съм без децата (което скоро не се е случвало) Simple Smile

# 55
  • София
Освен, ако свекървата няма ментални дефицити, не виждам причина да не може да смели новината, че семейството ще отиде само на планираното мероприятие.
Когато човек общува с майка си, някак успява да съобщи, че присъствието ѝ не само не е наложително, ами направо нежелателно. В прав текст - по същия начин, по който е инициирала самопоканата.

# 56
Тогава защо водите децата? Аз си почивам като съм без децата (което скоро не се е случвало) Simple Smile

Изместваш темата Wink Тя е за натрапчивата свекърва и как да се справим с нея.

Скрит текст:
Но ще ти отговоря, щото си симпатяга. Гледачката е смисловия инструмент, който помага на една почивка хем да е истинска почивка, хем да не се отдалечаваш от децата и да сте си заедно. Всички печелят. Кеф ти с децата, с децата. Кеф ти да запалиш колата до някой самотен плаж и да го играем любовници, правиш го.

Освен, ако свекървата няма ментални дефицити, не виждам причина да не може да смели новината, че семейството ще отиде само на планираното мероприятие.
Когато човек общува с майка си, някак успява да съобщи, че присъствието ѝ не само не е наложително, ами направо нежелателно. В прав текст - по същия начин, по който е инициирала самопоканата.
Отказът в прав текст не е проблем. Проблем е аргументацията на отказа. Т.е. проблем е реалната аргументация. Горе вече казах, че фалшиви аргументи няма да давам. Не я мога тая игра.

# 57
Кажи на мама, че не може да идва, не е нужно да я нагрубяваш... Освен ако не говориш с жена си и тя е съгласна с присъствието на свекървата.

# 58
  • София
Не виждам причина за фалшиви аргументи и изобщо за аргументация:
"Извинявай, маме, много мило предложение, но отиваме сами. Решено е, резервирано вече, не искам да увеличавам групата."
Ако съм на твое място, дори не бих споменала за самоинициативата пред съпругата. Твърде очевиден е отговорът, за да се налага изобщо цялото умуване.

# 59
Има и още един вариант за решение на случая.
Мъжът приема майка му да дойде на почивката въпреки недоволството на жена си. На курорта ги оставя двете да се карат как да гледат децата, а той бичи хайляк с детегледачката, която разбира се, е млада и изглежда добре по бански.

Общи условия

Активация на акаунт