Свекървата се самопокани на почивка с нас

• 27 991
  • 213
  •   1
Отговори
# 90
Не че нещо, ама все си мисля, че майките си имаме идея що за същества са децата ни и едва ли чак толкова ще се обидим. Аз лично се чудя откъде изобщо може да се обиди човек на 50+, който би трябвало вече да се е светнал за човешката природа и какъв е ходът на нещата.

А иначе - детето трябва да порасне, а мама да го пусне.

От една възраст нагоре "мама" се заменя с "майка ми", малка лингвистична подробност, която издава много. Като чуя мъж да казва мама и си представям момченце с къси панталонки и сополче...

# 91
Разбирам, но... ти точно трябва да знаеш, че светът винаги е малко по-широк от кръгозора ни за него Simple Smile Мама си е мама.

# 92
Четох първите няколко страници. Не мога повече.

Това ми е мнението по темата:

Ти какъв мъж си, че ще се съобразяваш с майка си? А????

# 93
А, не, аз знам, че "the world is everything that is the case". Оттам нататък е нечестно да се добавя някакъв допълнителен кръгозор, който е специален случай.

Аз лично ако чуя от някое дете, че мама си е мама...особено ако са настъпили яко средната възраст, направо ще се плесна по челото, че съм отгледала полу-развити личности.

# 94
Жената явно е самотна и я е ударило чувството, че времето се изнизва много, много бързо. Сам разбираш, че каквато и стратегия да измислиш за отказ, чувствата и ще да наранени.
Остава ти, особено след като се смяташ за емпатичен и благодарен син, да измислиш някаква компенсация и нещо, с което да тушираш чувството, че е нежелана и се натрапва. Друга по-кратка екскурзия, повече ходене на гости, по-малко демонстрация колко е неподходяща за гледане на деца. Отделно, тя не им е гледачка, а баба.

# 95
Четох първите няколко страници. Не мога повече.
Това ми е мнението по темата:
Ти какъв мъж си, че ще се съобразяваш с майка си? А????
Я помогнете. Това трябва да е иронично, нали?

# 96
Оффф, голям зор да кажеш "Сори, идеята ти не е добра. Това е почивка, на която искаме да сме сами. Но с удоволствие ще отидем заедно с теб на почивка едикогаси." Пфффффффффф!!!!!!!

# 97
Оффф, голям зор да кажеш "Сори, идеята ти не е добра. Това е почивка, на която искаме да сме сами. Но с удоволствие ще отидем заедно с теб на почивка едикогаси." Пфффффффффф!!!!!!!
Ма то ще е лъжа, ма Simple Smile

# 98

Не, не е иронично.
Просто казваш на майка си, че не може да идва с вас и толкоз!
Да си се сърди колкото си иска!

# 99
  • София
Жената явно е самотна и я е ударило чувството, че времето се изнизва много, много бързо. Сам разбираш, че каквато и стратегия да измислиш за отказ, чувствата и ще да наранени.
Остава ти, особено след като се смяташ за емпатичен и благодарен син, да измислиш някаква компенсация и нещо, с което да тушираш чувството, че е нежелана и се натрапва. Друга по-кратка екскурзия, повече ходене на гости, по-малко демонстрация колко е неподходяща за гледане на деца. Отделно, тя не им е гледачка, а баба.
Никога не би ми хрумнало да се натрапвам на дъщеря ми, когато тя и съпругът ѝ са решили да ходят на почивка. Но с удоволствие бих гледала бебето им. Където и да е.

# 100
Кое е лъжа? Че идеята не е добра? Че е почивка, на която искате да сте сами? Или че с удоволствие ще я заведете на друга почивка?

# 101
Една баба, при желание, може да гледа внучета колкото си поиска.
Но аргументът, че бабата не може да прекарва време с внуците си, понеже не е добра гледачка, е глупав. По този критерий и половината майки най-добре да не са с децата на почивка.

# 102

Не, не е иронично.
Просто казваш на майка си, че не може да идва с вас и толкоз!
Да си се сърди колкото си иска!
Безчовечно. Не е машина да ѝ натисна бутон. Не е растение да го изхвърля. Или колата да ѝ ритна калника. Човек е. По-мило някак си трябва.

Кое е лъжа? Че идеята не е добра? Че е почивка, на която искате да сте сами? Или че с удоволствие ще я заведете на друга почивка?
1. Не, не искаме да сме сами. Ще има гледачка. Ще има и други семейства. Някои от тях ще бъдат придружени от тъщи, други от свекърви. Всеки си води подходящото средство за гледане на деца.
2. Не, няма да я заведем с удоволствие на друга почивка.

Една баба, при желание, може да гледа внучета колкото си поиска.
Но аргументът, че бабата не може да прекарва време с внуците си, понеже не е добра гледачка, е глупав. По този критерий и половината майки най-добре да не са с децата на почивка.
Не може да прекарва, ако снахата има крайно различни виждания от нея относно отглеждането на деца. Или поне, не може да се случва в единствената почивка на снахата за годината Wink

# 103
Голям страх от тази "мама", де.
На колко години си, че ще се притесняваш, ако ѝ кажеш нещо в прав текст.
А тя като една голяма, интелигентна жена трябва да е наясно, че щом синът ѝ има семейство, не е приоритет нейното присъствие, мнение и воля. И да НЕ се сърди от подобно нещо като казване, че не я искате с вас.
Имала съм 2 "свекърви" досега. И преди, и сега, макар да са много различни, мъжете не са имали проблем да не "пожелаят" мама някъде и да ѝ го кажат. Нито една не се е разсърдила, а напротив, другият път пита, предупреждава, а и те са с чувство за хумор.
Пробвай с майтап, ако носи, че има едни тънкообидни хора, направо лягат болни от обида.

# 104
Ако  това заедно на почивка стане,никога повече мама няма да поиска да повтори.Така мисля, аз ходих с мама на мъжа ми на почивка,повече не пожела,с двете деца ,да уточня и  без бавачка.Тя  като  мой  пазач.И ми трябваше ,след като едното вдигна  висока температура и трябваше да тичам по лекари.Поне за другото бях спокойна,че е  наблюдавано.
Ама и  с бавачка щеше  се откаже мисля от втори път заедно .
Прочетох,че няма да я огрее,  просто  по принцип.И пак повтарям,тя се майтапи по някакъв начин , мечтае  си ,но няма да тръгне.

Общи условия

Активация на акаунт