Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 412
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Изобщо не съм ви чела, за което се извинявам. Детето се оказа с отит, 6 ден е  с Т, сменихме днес антибиотика и пак е на аугментин. Изненадващо за всички много добра пкк и црп. Ако бяха лоши, щяха да я хоспитвлизират. Изписаха още ксизал и капки за носа с антибиотик, но им забравих името.
А на докторката, която най-демонстративно ми отказа да и види ушите и пожелавам най-малкото да загуби правото си да практикува. За съжаление не се представи иначе с удоволствие щях да и напиша името...

# 346
  • София
Мадам , посети ли някой лекар ?
Ако погледнеш отстрани , на всички ни се случват подобни , малки , неволни грешки, но все пак при теб за 1 ден и след удар в главата?

Sea.sea, твоята кашлица преминава ли ?

# 347
Здравейте,
От седмица и малко вече детето ми е неустановена болка в корема  Confused Бяхме на хирург казаха че няма проблем, бяхме на детски гастро - пак същото няма проблем, само натрупани газове.
Болките са краткотрайни, може да траят и секунди, и минута, няма значение дали след/преди хранене, все се оплаква. Спряхме прясното мляко, в момента давам кокосово, ограничхме глутена и млечните до минумум и все същото - боли ме корема. И все е около пъпа. Никога не се мени. Няма повръщане, не и е лошо, супер жизнена си е, вика, скача. По някое време боли ме корема и хоп след минута вече все едно нищо. Пуснахме кръвни изследвания и урина - излезе висок хемоглобин и mchc. Пуснахме и за паразити още не са готови.
Давам и пробиен по една таблетка след хранене. Гастрото и беше изписал и прахчета Ефекол, и тях даваме. Личната каза да и вземем Иберогаст, и тях даваме и общо взето все тая. Какво ще дам да яде пак е все тая. С глутен, без глутен, с мляко или без пак е все тая. Слакото съм и го спряла, както и сокове. Наливам я нон-стоп с вода, тя очевадно умряла от глад вече само търси храна. Реве ми се вече щото нямам никва идея кво аджеба се случва  Cry
В неделя ще я гледат пак, другата седмица съм запазила отново час за друго мнение от гастро. Макар че беше категоричен че нищо и нямало и да си яде всичко. Досега основно е преживявала с глутен и мляко и никъв проблем не е имало откак е родена и ся изведнъж хоп тва, боли ме, боли ме, слаба болка очевадно (може би нещо като колика или не знам), минута-две по-късно все едно нищо  Rolling Eyes

Ако гастрото ми отхвърли пак, мисля да я водя и на невролог, психолог, не знам вече.

Днес мисля да сменя и пробиотика с Био Култ.

Идеи?

# 348
  • София
На колко години е детето ?
Моето много често казва , че го боли корем . Бяхме на всички възможни лекари и прегледи .
Отдавам го на това , че не му се ходи на детска градина.

# 349
А изпражненията как са?

# 350
Вчера бяха доста меки, доктора ни каза ако станат такива да намалим прахчетата по 1 на ден, иначе бяха по 2. Предните дни пък бяха по-твърди, преди това нормални. А тя седи тука и умира от глад, през 10 минути ми търси храна. И в момента ограничавайки дадени неща изобщо не знам дали има смисъл предвид факта че и диагноза няма какво и е. На 7 години е.
Сутринта и направих кокосова каша с малини, пак боли ме. После и дадох крем супа от тиквичка и морков с кососово мляко и пак боли ме. Сега яде ябълки.

# 351
  • Перник
Има ли в момента вирус с болно гърло/мина за ден/, хрема и спаднал глас без температура, или е настинка?

# 352
  • София
Винаги, навсякъде и по всяко време има всякакви вируси.

# 353
Болка около пъпа - апендисит. Преди милион години баща ми за малко да го изпуснат. Хирург - нищо, гастроентеролог - нищо, невролог - нищо, даже са му изписали успокоителни, освен обезболяващите и чак като е направил перитонит са се усетили. Казали са, че бил необичайно извит и сраснал към гръбнака. Бих завела отново детето на детски хирург.

# 354
Два пъти я гледа хирург, един и същ, детски. Казаха че не е.
При апендицит не боли ли постоянно? При нея са много краткотрайни, понякога няма и минута. Моят го махнаха на 18-19г и болката беше ужасяваща, а тя си е супер жизнена.

# 355
Кокоса разхлабва и леко дразни
Заложи на диетка, картофи, моркови и прочие. Другото- тия дни и ние у дома сме с неясни болки в корема. Може д има някакъв вирус.
По мой опит, децата понякога бъркат болка в стомаха с глад. Може затова да търси да яде. Пристъргва й.

# 356
Помня като дете се оплаквах често и за продължително време от болки в корема. Не помня какво са ми казвали лекарите и с какво са ме лекували, но слава Богу не е било нещо сериозно. Сега и дъщеря ми се оплаква понякога, при преглед пипат й корема и щом е мек - извода е няма проблем. Нещо от храна, нередовност на изхожданията или от стрес. Последната причина никак не е за пренебрегване. Има ли някакъв стрес за детето, който може да се отрази?

# 357
Два пъти я гледа хирург, един и същ, детски. Казаха ...

На ехограф ли я гледа?

Иначе подути лимфни възли в корема също може да е. Не помня името на това състояние...мед.термин де.
Някой писа за това в друга тема...но болките бяха силни.

# 358
Хирурга я пипа само. Гастрото е гледа на ехограф  Peace
Болките не са силни, мислех си да не са колики, може да се случат и по 30 пъти на ден, отшумяват много бързо, понякога дори след минута и все едно нищо. Много странно  Rolling Eyes

# 359
На Откраднат живот хирурзите в спешното винаги на ехограф гледаха. Не ми се смейте...но и аз бих била по-спокойна ако има преглед и на ехо, не само с поглед и палпиране.

Общи условия

Активация на акаунт