Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 403
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Ами аз изрично питах два пъти, нямало нужда  Rolling Eyes
Одеве дори пак се обадих на хирурга по телефона и каза че пак ще я види трети път. В неделя пак сме на гастро, другата седмица съм запазила още един час за по-сигурно (да сравним мненията) ако ми отхвърлят гастро проблем следващото за което се сещам е психолог или невролог.

# 361
  • София
Получавам болка в дясно, под ребрата, която се усеща само като седя, а се появява, ксто кърмя. Все едно имам някаква синина там и някой я натиска постоянно. По време на бременността колената/краката на младежа бяха там някъде и като подпреше, място не можех да си намеря. Възможно ли е да е нещо от това, ако не, кой орган в тази област може да боли така. Не е постоянн болката, но е кофти

# 362
В дясно под ребрата е жлъчка. Отидете да ви види гастро  Peace

# 363
  • Burgas, Bulgaria
Крушката си имала опашка ,  правиха ми еег - активно огнище в ляво с остри вълни ... И някакви щуротии ...
Май не съм луда и си има причина всичко ....
Търсете ,  това ми е извода .....
Благодаря на всички , които не ме хокаха , че търся съжаление ... Тук има прекрасни хора ,  които помагат без да слагат етикети .. 

# 364
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
диагнозата е половината лечение.
успех.

# 365
  • София
След като говорих и с още 2ма лекаря (личната и от спешния кабинет)смених Либексина (който не пих) със Синекод.
Отделно Еуроспал, някакви таблетки за смучене Исла с исландски лишей.

В понеделник ще гледам да отида до пулмоложката за изследване на дишането. Ще взема направления за алерголог.

Но онази малка мисъл за нещо още по сериозно ме тероризира от време на време.
Почти драстично намалих цигарите.

И се чудя , евентуално за някое злокачествено образувание в гърлото или белия дроб , къде да отида ?

Мадам , дано всичко се оправи бързо .

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 00:00 от Wind_

# 366
  • Burgas, Bulgaria
Аз имам операция на гърлото ,  изчезваше ми гласа на цяло през седмица  и имах образувание на сливицата . При преглед се оказа , че имам полипи по гласните струни и ларингса ,  това при прегледа с огледалцето и издърпване на езика .
В Исул унг  онкологията и в частност доктор Рангачев ,  недай Боже препоръчвам с две ръце .  Оперираха ме ,  чаках около 20 дни биопсията ,  не знам защо толкова ,  при положение ,  че като ми махаха яйчника  още на масата са направили някакви  бързи проби и се знаеше .
Та гърло унг в Маджуров - Генчев ,  щото си от Бургас 😊
И ви благодаря още веднъж .

# 367
  • София
Значи с издърпване на езика , при обикновен ( така да се каже преглед ) биха видяли дали няма нещо по сериозно ?

А за белият дроб ? Още една снимка с рентген , много ще станат.
Много време продължава кашлицата.
Как се откриват тумори ?

Споменаха нещо и за гастро, да се види хранопровод, но било екзотика едва ли не да се търси нещо там.

# 368
При "големите" операции - на гърдата, коремни или др. такива, правят експресно хистология по време на операцията, за да знаят хирурзите дали да продължат с отстраняване на лимфни възли, съседни органи и т.н. Като приключи операцията пак чакаш няколко седмици да излезе хистологичния резултат. Много пациенти даже си носят материал и за повторен анализ и второ мнение, за да не е станала грешка. Преди известно време беше гръмнал скандал в пловдивската онкология за тотално разминаване между бързите анализи по време на операциите и крайните резултати. И едва ли не за никому ненужно отстраняване на органи. Явно е имало презастраховане от страна на лекарите.
Та Тикве, затова не е имало при теб експресно резултати още по време на операцията. А е трябвало да чакаш. Махнато е само образуванието, не е имало какво друго да бъде засегнато от евентуални разсейки.

# 369
Значи с издърпване на езика , при обикновен ( така да се каже преглед ) биха видяли дали няма нещо по сериозно ?

А за белият дроб ? Още една снимка с рентген , много ще станат.
Много време продължава кашлицата.
Как се откриват тумори ?

Споменаха нещо и за гастро, да се види хранопровод, но било екзотика едва ли не да се търси нещо там.

Скенер най-сигурно, иначе рентген, туморни маркери ... трудно се откриват.

# 370
И да си пуснеш туморни маркери няма гаранция, че е това, както и че не е това. Скенера обаче също е облъчване. Макар и не рентген. Пък и скенер за кашлица... малко е пресилено май.

# 371
Ами до колкото знам трябва да има поне няколко белега - кашлица и загуба на апетит, кашлица и болка на определено място, кашлица и лош рентген - за да назначат изобщо скенер.

# 372
Именно. На Уинд кръвната й картина беше добре, ако помня добре. Ако търсим проблем на друго място. За болка нищо не е казала. А апетит си има. Макар и с невероятни вкусови комбинации.

# 373
  • Burgas, Bulgaria
Ами така ми ги видяха ,  всъщност имах оток вътрешен ,  който ги усъмни , биха ми инжекции, спадна  и се видяха ,  но пратих приятел ,  който беше с пресипнал глас една година и на него също с такъв преглед се видя,  без да има оток той  .

tonynette- благодаря за информацията , явно са ми спестили , че се е чакал резултат  след това и по-добре   ☺ ,  но това е минало  слава Богу !

# 374
Именно. На Уинд кръвната й картина беше добре, ако помня добре. Ако търсим проблем на друго място. За болка нищо не е казала. А апетит си има. Макар и с невероятни вкусови комбинации.

О, тя за себе си ако пита - да си види поне класическите симптоми - рязка загуба на тегло без причина, сериозни болки при пиене, ядене и преглъщане изобщо, бели петна в устната кухина, постоянна болка на странно място.

Общи условия

Активация на акаунт