Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 232
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да, така и ще направя. Детето изпи 9 хидратина без да се противи. На мен ми се повдига.

# 556
От студ и ледена вода може да е. Пробвай с кремчета за ръце от типа "SOS" и "Cold". Mixa имат такива. Аз ползвам това:
Скрит текст:
l

Иначе има и по-тежка артилерия:
Скрит текст:

Благодаря! Ще ги пробвам тези на Mixa.
Може наистина да е от студ въпреки че досега не се е получавало така, преди години имах студова алергия и оттогава гледам да се пазя доколкото е възможно и ръцете ми да са в ръкавици и защитени с кремове. Определено ще пробвам кремовете, благодаря! Hug
Моето мнение е, че трябва да посетиш дерматолог. На малката й се лющеха по подобен начин големите пръсти на краката. Доверих се на форума и мнението на майки, че е нормално след скарлатина. До момента, в който не се нацепи кожата до кръв и лекарката каза, че са гъбички. А аз можех ли мажех с декоративна козметика.

# 557
  • Тра-ла-ла
Някой знае ли как се наричат кожни образувания в следствие на събрана тъкан при зарастване.
Цикатрикс?

# 558
От студ и ледена вода може да е. Пробвай с кремчета за ръце от типа "SOS" и "Cold". Mixa имат такива. Аз ползвам това:
Скрит текст:
l

Иначе има и по-тежка артилерия:
Скрит текст:

Благодаря! Ще ги пробвам тези на Mixa.
Може наистина да е от студ въпреки че досега не се е получавало така, преди години имах студова алергия и оттогава гледам да се пазя доколкото е възможно и ръцете ми да са в ръкавици и защитени с кремове. Определено ще пробвам кремовете, благодаря! Hug
Моето мнение е, че трябва да посетиш дерматолог. На малката й се лющеха по подобен начин големите пръсти на краката. Доверих се на форума и мнението на майки, че е нормално след скарлатина. До момента, в който не се нацепи кожата до кръв и лекарката каза, че са гъбички. А аз можех ли мажех с декоративна козметика.
Ами ще поразуча за добър дерматолог в града и другата седмица може да го посетя, въпреки че силно ми се искаше да избегна среща с лекар, но ако и от козметиката не мине ще се принудя да отида. Не съм била болна в близката половин година, не съм се подлагала на диети, не съм сменяла режима си и начина на живот и не знам от какво се получи така, а в интерес на истината понеже ме дразни от време на време се опитвам да ги беля и ме боли...

# 559
  • София
Някой знае ли как се наричат кожни образувания в следствие на събрана тъкан при зарастване.
Цикатрикс?
Май е това, сега се разрових за видовете белези и келоидният цикатрикс прилича на това, просто моите са кръглички.
Сега видях, че белегът ми от един съвсем тънък и около 1.5см хирургически разрез също е подобен- леко издаден и по- тъмен (на мен по принцип ми остават доста белези и си личат, защото съм бяла). А лекарката тогава ми каза, че би трябвало почти нищо да не остане. Явно има хора, предразположени към подобни.
Доста кофти, защото при отрязване- пак би се появило нещо такова.

# 560
Не е задължително. След първото секцио белега ми беше доста релефен и лекаря ми каза, че явно съм предразположена към образуване на колоиди. Даже ми даде телефон на някактв дерматолог да му звъня, да ми го оправял. Обаче след няколко месеца релефа започна да зачезва и накрая белега си стана малък, блед и неизпъкнал. След второто секцио пък изобщо не стана релефен, не знам дали защото все пак беше рязано на същото място.

# 561
Не е задължително. След първото секцио белега ми беше доста релефен и лекаря ми каза, че явно съм предразположена към образуване на колоиди. Даже ми даде телефон на някактв дерматолог да му звъня, да ми го оправял. Обаче след няколко месеца релефа започна да зачезва и накрая белега си стана малък, блед и неизпъкнал. След второто секцио пък изобщо не стана релефен, не знам дали защото все пак беше рязано на същото място.

Колоиди е думата. Peace

# 562
  • София
Честит празник, момичета! Heart бъдете много обичани и ценени!
А сега на питането Simple Smile от доста време на едното око имам нещо като малко мехурче горе на клепача, но от известно време ми прави впечатление, че се е уголемило, започна да ми щипе като си махам грима. Качвам снимка, за да видите. Някакви идеи какво е, да го мажа ли с нещо, може би трябва да ида на дерматолог Thinking

# 563

Колоиди е думата. Peace

Може би имаш предвид келоид Simple Smile?

# 564

Колоиди е думата. Peace

Може би имаш предвид келоид Simple Smile?

Ами да, ама ти защо бъркаш, а? Heart Eyes
И аз като още спя, не съм догледала. Joy

# 565
Head Band

Предавам се.

Апропо...имаше май отделна тема. Там и паразити вадеха....Satisfied

Първо ги упояваха с ликьор...чудех се как алкохола стига до червата, не се ли всмуква през стомаха ама какви ли глупости са ни учили по биология, след като в темите така пишат...

Ако бъбреците работят нормално и човек няма хроничен запек не виждам от какви токсини има да се чисти и как. Нали именно чрез червата и бъбреците се изчиства всичко ненужно.

# 566
 Наскоро се коментираше болка в областта на пъпа. За какво ставаше на въпрос? Детето се оплака сутринта и се сетих , че четох в някоя тема , но не си спомням , какво точно се коментираше Flowers Bouquet Да се притеснявам ли?

# 567
  • София
При детето болката около пъпа се оказа от вируса, който върлуваше. Изписаха му лекарства и му мина, но го боля 3,4 дни почти постоянно.

# 568
Благодаря ти!
Той беше на тренировка по футбол снощи и доста ги изморяват по време на загрявката. Може и от това да е , защото се чувстваше достатъчно добре , за да отиде на училище. Ще го взема на обяд и ще го наблюдавам.

# 569
Питах за изчистване от дългия прием на антибиотици, защото получих проблеми по същото време, докато се лекувах и приех това като знак, че организма ми реагира и в друга посока, освен че се лекува.
Благодаря на всички за мненията Hug

Общи условия

Активация на акаунт