Нашите орхидеи - тема 22

• 81 494
  • 808
  •   1
Отговори
# 690
Моите са малко над 150 но поливането ми отнема три дена. В това време фуча и кълна и съм крива сама на себе си че съм позволила такова количество орхидеи... После ми минава...

# 691
Моите са малко над 150 но поливането ми отнема три дена. В това време фуча и кълна и съм крива сама на себе си че съм позволила такова количество орхидеи... После ми минава...

Олеле над 150 направо останах с отворена уста като прочетох, знам, че е зарибяващо, знам, че почти няма човек с по една орхидея, но чак такова количество не бях чувала. Браво, че си ги гледате, но грижите трябва да са десеторно повече и как им намирате място не знам.

# 692
  • на острова на мечтите
Mоите са пет и ми се изприщва главта да мисля кога д ги поливам и все отлагам,та за 150.......а, и аз искам да си почивам.Kissing Heart
Но да са ти живи и здрави твоите!!!!

# 693
Когато 2007 една-две дами  с опит споделяха че имат по 200-400 ми се струваше че или нещо им хлопа или това вече е прекалено. Ето ме след 11години - - и аз съм там и съм абсолютно нормална. Дори се ограничавам Simple Smile

# 694
400 звучи... чудесно! Това ще е целта ми за когато се пенсионирам Smiley - ще си гледам цветенцата, ще ходя по изложби. Ех!

Любовта ми пак пелоричи:
Скрит текст:

# 695
Имала Simple Smile
Мъжът ми казва (извънете че се повтарям) че ще направим цветна оранжерия в детската стая, с плетени мебели и флорентински фонтан. Това като стане където са 200 саксии там и 400...

# 696
Представих си го пак, мммм! Пожелавам ви наистина да го направите Hug !
Аз също съм си заплюла едно помещение, но ще е необходим голям ремонт.

# 697
  • на острова на мечтите
Някой тук беше споменал за някаква проба за установяване на паразити при орхидеите. Слагаше се нещо в корите! Днес открих две жълти листенца на дендробиума и като ги огледах добре ми се видяха наядени. Cold SweatDisappointed Relieved Не мога да намеря страницата където беше писано. Уж щях да помня. Нещо като че ли с парче картоф беше,ама в момента не ми иде на ум.

# 698
Картоф или ябълка

# 699
  • на острова на мечтите
Е,значи съм запомнила нещо за картоф!!! Благодаря re-ge!

# 700
  • София
Добър вечер ^_^
Влизам да се похваля с новата ми приятелка и да попитам дали трябва да я преместя в по-голяма саксийка. Знам ,че няколко страници назад се дискутираше точно това ,че не е хубаво да се местят няколко години ,но тази саксийка не е ли прекалено малка ?

Възхищавам ви се на прекрасните орхидеи . Надявам се някой ден и аз да имам над 200 броя ,независимо от кой вид са .

# 701
  • София
Преди известно време качих снимка на моята орхидея, чиито цветоноса изрязах. Сега има 4 цветоноса с дължина от около два сантиметра. Мога ли да очаквам тази година цъфтеж? Има ли период на цъфтеж или не?

Последна редакция: пн, 09 апр 2018, 22:06 от CruellaDeVil

# 702
Очаквай цъфтеж. Срок не мога да дам, защото варира, но по принцип от цветоноси-разклонения и в този сезон цъфтежът настъпва доста по-бързо.

# 703
Ето го и моят враснал цветонос, вече успешно освободен:

Скрит текст:

Имам ги от години, но едва наскоро забелязах колко си приличат Crazy . Представям ви Крачун и Малчо Joy :

Скрит текст:

# 704
Момичета имам проблем. Падна ми една саксия. Много и натежа цвета въпреки, че е в кашпа. Върнах орхито в саксията, но понеже е с много корени половината кори не можах да натъпча обратно. Много малко и рехави ми се виждат корите.
Чудя се да рискувам ли да я пресадя в по-голяма саксия. Какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт