ИТАЛИАНСКА кухня

  • 121 331
  • 1 012
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 9 042
И аз така мисля. Когато меся на ръка, усещам плътността на тестото и се ориентирам по-лесно,колко брашно трябва да добавя,или спанак. Аь съм правила с босилек и червено цвекло.
Обикновено прясната паста се вари по-лесно за 4/5минути. Аз слагам олиото във водата за варене.
Защо олио?Това за първи път го чувам!

# 496
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 229
И защо във водата...

# 497
  • Мнения: 3 654
Да не се  разварят и залепнат.

# 498
  • Мнения: 896
Какво брашно ползваш ?
С брашно за паста никога не са ми залепвали. Изсипвам във вряща вода и само ги завъртам в тенджерата 2 пъти. Варя ги най-много 2 мин.
Първата паста която правих беше с обикновено брашно тип 500 и стана една буца тесто.

# 499
  • MI
  • Мнения: 11 890
Ако пастата/брашното са добри, не се разваряват и не залепват...

# 500
  • Мнения: 5 170
Аз съм правила и със съвсем обикновено бяло брашно, нито залепват, нито се разваряват. За олио съм чувала, но не мога да го възприема.

Според вас колко време мога да съхраня домашно направена паста с яйце, като я изсуша?

# 501
  • MI
  • Мнения: 11 890
По-добре я замрази. Simple Smile Принципно за паста трябва по-силно брашно, може да не е от твърда пшеница (в Италия само от такава може да се прави за търговия), но не и рафинирано като тип 500.

# 502
  • Мнения: 12 358
Аз съм правила и със съвсем обикновено бяло брашно, нито залепват, нито се разваряват. За олио съм чувала, но не мога да го възприема.

Според вас колко време мога да съхраня домашно направена паста с яйце, като я изсуша?

Можеш да видиш някоя рецепта за домашна юфка или трахана. Едно време баба ми правеше и имахме за цяла зима.

# 503
  • Мнения: 5 170
Домашна юфка правехме, прабаба ми я е съхранявала може би няколко седмици, но на студено и проветриво, т.е. зимата, а не в хладилник. Пак с яйце в селото на другата ми баба са правили вид паста, но общо взето е било за всяко ядене, рядко се оставя за дълго. 

На интернет намерени съвети вяра нямам Simple Smile Замразена не съм пробвала, но може да опитам с една партида.

# 504
  • MI
  • Мнения: 11 890
Само като я готвите не размразявайте, директно във врялата вода. Много по-добре е от сушена, на практика е като току-що направена. Аз купена прясна редовно замразявам като остане.

# 505
  • Мнения: 5 170
Благодаря, nelig!

# 506
  • Мнения: 12 358
Баба ми правеше трахана, което е също вид паста, сушеше и държахме в платнени торбички. Беше преди много години и нямам точен спомен, но мисля, че месеци стоеше

# 507
  • Мнения: 9 042
Да не се  разварят и залепнат.
Сол ще свърши работа

# 508
  • Мнения: 12 358
И аз съм чувала да се варят с олио или зехтин, за да не слепнат, даже едно време така варях пастата, но установих, че няма разлика дали вариш с олио или без, особено ако е в повече вода. Аз нямам толкова големи тенджери и затова разбърквам често и не се слепва.

# 509
  • Мнения: 5 170
Траханата не е ли без яйца? При нас такова нещо не сме правили.

Общи условия

Активация на акаунт