Февруарчета добрички гукат като малки птички

• 12 086
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
  • варна
chere6ka ние отдавна хапваме по 5 пъти ,защото вечер не се събуждаме.
днес обаче сме много хремави направо и тече носа ,но като заспи си спинка .
незнам дали е изстинала или са зъби ,защото  и тя пъха в устата каквото намери .утре ще ходя при доки и ще разбера  newsm78.няма да дам да и сложат  ваксината.приятен ден на всички и здрави дечица

# 76
  • варна
chere6ka децата ни са родени на един и същи ден
сега видях Laughing

# 77
Здравейте момичета!!!! Нещо никакви ни няма в последно време.

ЧЕСТИТИ МИНИ ПРАЗНИК НА МИМИ И МАЛКОТО КРИСЧЕ!!!
baloni  baloni  baloni  baloni  baloni  baloni  baloni  baloni  baloni  baloni

И на мен не ми остава никакво време да седна пред любимия компютър. Сутрин докато папкаме, докато си изпием сокчето докато си изварим шишетиите и т.н. трябва да излизаме на разходка и така до 13.30. После пак папкане, спинкане / и аз си поспивам с Яни/ и всичко се потаря.
Да се похваля - вече 5 ден папкаме плодови пюренца и много ни харесват.
Момичета имам питане ????? Ако можете помогнете ????
1. Преди заспиване когато е много изморен Яни изпада в изтерични ревове и не иска да заспи сам в креватчето си, а се разнасяме на ръце. baby При вашите бебовци така ли е. Ако накой има подобен проблем как спасявате положението.
2. По главичката бебо има келички от раждането и още не са паднали всичките. Можете ли да ми кажете да ги махна ли и с какво?

# 78
tonita76 на килограм тегло на бебчо се падат 100ккал, на кутията с АМ пише колко ккал има в 1 лъжичка, за деня ако бебо е 7кг трябва да поема 700ккал ти ще си сметнеш сама колко е това  Peace
Биби намажи главичката с мас ама чиста ако нямаш ще ти донеса  Laughing

# 79
Здравейте Hug
Биляна - аз  мажех около 30 мин.преди къпане главичката с бебешко олио, преди да го изкъпа "разресвах" хубаво с бебешка четка, после къпех и така... за три дни се изчистиха Hug
Някоя от вас ще ходим ли на 1 юни? Аз се каня да ида, живот и здраве, та ако някой ходи да се видим?

# 80
  • София
Дикси,честито ви фотоапаратче и все такива хубави снимки да правите на малкия човек! Wink
Честит 3-ти месец на Крис!  bouquet
Биляна,пробвай шампоан-пяната на Мустела против кел,ние го ползваме от самото начало и изобщо не сме имали този проблем Peace
Вече и Кали се обръща от гръб по корем ,върти се като пумпал,а сутрин я намирам наопаки т.е.краката на възглавничката  newsm62
Къде и какво има на 1-ви юни,нещо съм пропуснала?
Лека нощ на всички! smile3524

# 81
Еликс - ето:)  http://www.zdrasti.net/bgmamma/
Има потест в градинката между Университета и Народното събрание. В основния форум има няколко теми по въпроса, можеш да ги разгледаш Hug

# 82
chere6ka децата ни са родени на един и същи ден
сега видях Laughing

Ммм... не, Стефан е роден на 19.02. Wink

Треските не съм се опитвала да ги махам. Ще изчакам да станат павечко и тогава ще ги мажа с преварен зехтин. И на каката така ги махнах.

Тази нощ пак папка 3,30ч, но аз не се и опитвам да му премахна яденето. Надявам се сам да се откаже като спре да се буди newsm17

# 83
здравейте момичета, Hug, докато успея да изчета всичко -темата пак се напълнила Simple Smile все не успявам да пиша, но с този постинг смятам да наваксам, тъй че ако ще ме "четете ", моля, заредете се с търпение. само да не стане като одеве, когато дълго писах и токов удар ми съсипа всичко.
1.за отчета- на 19.05 6500/60см. - средностатичтическо маймунЕ, но с големи маймунджулъци . Санди е изцяло на АМ нутрилон1, но мисля да га сменя с нестоген на нестле, отзивите които имам от майки са много добри, осоебо по отношение на запека, а това ми е болна тема. нещата се пооправиха малко след като спярах с НАН ХА, но пак си е мъка за бебео, ака с артистични напъни. яде 5-6 пъти на ден по 150 г, понякога вечер по 180, паузите между храненията са между 3 и 4.5 часа. . давам домашно издеден сок от ябълка/круюа, днес мисля да врътна в сокоизтисквачката череши Simple Smile хапва и пюре но само плодово засега. както бях привърженик на кърменето и късното захранване , така нищо от това хе ме "огря"- кърмата ми спря на 39 ден, а заради запека започнах да давам сокове още от 2 месец, а пюрета редовно от началато на третия.сега всеки ден едното хранене е по ½ бурканче плодово пюре +90 г. АМ. Да си призная пюретата на ганчев ме разочароваха, а тези на нестле са ми много изкуствени, но са сметка на това съм очарована от плодовите пюрета на Хелоу и АМ-АМ. Първите за жалост ги има само в БИЛА и Фантастико. Каша ще започна да давам от средата на червъртия месец, засега съм се ориентирала към плодовата на Блевит и Зърнин М на Слънчо, както и към една чисто оризова, но не си спомням марката. Имам си един проблем в тези жеги – моят бебок не иска да пие вода- слагам чай на хип вътре , но мисля че трябва да се научи да я пие чиста.успявам да го излъжа само като е гладен и то за не повече от няколко глътки, като се усети какво пие зяпочва да прави едни физиономий – все едно смуче хинин.
2. за ваксините- избрах да си купя пентаксим, при първия прием имаше само лека Т вечерта и се разминах с профилактично една свещичка вибуркол Н. На втоерия прием на 19.05 вечерта бе малко топъл, но не с Т, на другия ден обаче ми изкара ангелите от страха. Тъкмо щях да ртръгвам с една приятелка от люлинските майки на акцията за сухите дупета в южния пак и когато отидох да го облека беше много горещ – отказах се от разходката разбирасе защото Т показа 38.6.сложих му чорапчета с вода и оцет на крачетата и ръчичките,  чух се с педито и дадох ефералган, но за капак няколко часа след това направи силно разстрийство със слуз под налягане, е това вече ме довърши. Разревах се като магарица, и ми стана много тежко зашото бях съвсем сама. И това мина с малко ентерол. Както се озака май тоа не беше реакция към ваксината а комбинирана рекация на мерене на Т в дупето на всеки 1.5 час , сок от круша и пюре от кайсия. Но пусти страхове и хипохондрии. И да е някой друг дето да е хептен медицински бос ама аз цял живот с и около доктори, бива ли такива панаири – срамота.
3. за козметиката- за слънце плолзвам 32 кафтор, бебешки на Бюбхен и съм доволна и двамата се мажем с него. За дупето в жегите- а и винаго бочко или здраве- обилно в зоната на памперса. От братовчедка ми която има детски магазин разбрах за едно кремче много добро за подсечени дупета и раздразнения в жегите- името не помня кно е арабско, в тубичка с легнало по корем бебенце, мисля като свъша наченатите мазила да взема от бего.
Като прочетох за “тресчиците”- келичките се разсмях от сърце, имаше една такава тема във форума. И една мама с чуство за хумор бе написала нещо от сорта “ей майката на пнокио е тук”. Келичките ги мазах с чиста преварена без сол и с парче ябълка мас и изчзнаха , на фона на останалите козметики се оказа най- ефикасно. Маже се обилно 1 час преди баня и след баня се сресва в обратна на косъма посока 
4. за туята- момичета внимавайте, не прилагайте хомеопатия с лека ръка – някой от препаратите могат да предизвикат сериозни последици и алергии, сред тях за бебетата са потенциялно опшасби именно туята и бела доната. По добре се консултирайте с класически детски хомеопат.
5. за татито- с нашият тати Делян се познаваме от 10г. 6 от което аз прекарах с свищов, една доста дъкга казарама както се шегува, и той имаше търпението да ме изчака и въобще да ме търпи защото см с доста чепат харакрер. Живеем заедно без брак от около 2 години – преди това гледахме да уредим жилищните и професионалните въпроси. Сега обаче от известо време съм сама с бебето, той замина за италия да припечели, защото с последната си работа нямаше късмет /по точно имаше липса на шефска коректност/ понякога ми е много тежко сам и без баби, но лсава богу имам доста проятели и огромната подкрепа и усмивки на люлинските мами  чакам го да си дойде с нетърпение след 4 седмици.
За кръщенето и теологичните въпроси , които ме вълнуват ще допиша после , че стана много дълго и рискувам да досадя.
От мен весела разходка и много слънце с малко жега Wink

# 84
  • Габрово
     Здравейте, мами! wavey

И ние се згубихме за известно време, но от ходене не ни остава никакво време. Едвам смогнах да прочета какво сте написали за това време. Но дойде и нашият час да се отчета набързо.
   На 17.05. Антония беше 5.600 кг и 61 см. Все още е на кърма. Пие сокчета, яде плодови пюрета, оризова каша и отскоро картофено пюре с малко морков. Картофите много ги харесва и и се отразяват добре. От кашата като че ли я приболява малко стомаха. Плодовете за сокчето и пюрето трябва да са ни сварени, иначе ака много зелено. След месец ще я пробвам пак на прясно  Laughing.
   Ние с татито се познаваме от дълги години. Бяхме в основното училище наедно, после и в средното пак в един клас. Но се събрахме последната година като ученици. Като студенти пак учихме заедно, но различни специалности. И чак през 2000 г. се събрахме да живеем заедно, че искахме да живеем самостоятелно, а до тогава нямахме възможност. Това е.
   В събота ходихме до морето малко да се попечем и да натопим краката. Изкарахме си много хубаво. И на Антония и хареса. Спа на плажа в количката, а после си игра под чадъра. Решили сме и ние да отидем за по-дълго през септември, като преди това ще отскочим пак за два дена.
   Не се задържаме много в града, че в тия жеги не се търпи навън. Ходим често по селата - нали имаме 4. Купихме на малката хамак и я люлеем вътре. Харесва и.
    Друго не се сещам. А, ... я кажете как завивате децата като спят? Аз я слагам в чувалче без ръкави.

# 85
Цитат
А, ... я кажете как завивате децата като спят?
Нищо не търпи върху себе си  ooooh!. Обличам му едно боди с ританки и дълго ръкавче, че той е все отвит, ако е в чувал малеееееееееее ревввв да го отвия

# 86
 Хайде и ние да се отчетем Grinning.
 Само на кърма сме. Не пие и вода. Мрази биберони, залъгалки, лъжици, признава само цици Mr. Green. Като се опитам да му дам мляко или вода от шише, такъв рев настава, все едно му давам нещо токсично Laughing.  Храним се на поискване, включително и през ноща. Броят на храненията е различен. Сега, например е стачник и през деня суче по-малко, но за сметка на това през ноща си организира истински пиршества Laughing. На хранене му давам само едната гърда и суче различно време, но аз  имам доста кърма и тече на много струйки /даже  се задавя Crazy/, та и 5 мин са му достатъчна да се нахрани. За килограмите ще ни мернат другата седмица, но наддава с 1200, 1300гр на месец, значи сега трябва да е над 6500гр newsm78 /миналия месец беше 5400гр/.

Слънцезащитен крем ползваме на Авен с фактор 50, но той е малко като фон дю тен и оставя петна по дрехите, които не се перат Sad.
 Хайде, стига толкова за сега, че Криси пак се е маскирал на Дриси и ме вика Mr. Green

# 87
Ихааа, здравейте, мили мамита!!!
Толкова много сте изписали, че чета цяла сутрин и още ми остава, едва започвам 4-та страничка  Laughing
Изкарахме си страхотно последната седмица, като не пропуснахме целодневните разходки, е, общо взето по кафетата на сянка  Mr. Green  с моите приятели и вече техните бебоци. Не съм ги виждала отдавна и сега вече ми е мъчно за тях. Те са в Дружба, а аз в Овча купел. Беше много хубаво - имаше много новини около всички тях и се заредих емоционално, та чак май се пристрастих. Тук в квартала не мога да си намеря сродна душа - запълвам си времето, май. Ох, човек не може да живее без приятели!  Confused
А с моя човек се запознахме в... кварталното кафене в Дружба. Мой много добър приятел доведе една вечер колегата си и излязохме заедно на дискотека /един от малкото пъти, когато съм ходила на дискотека/. Та този колега е моят настоящ съпруг, а приятелят ни ни стана кум като виновник за запознанството ни. Сега го посрещнахме на летището - нямаше го 2,5г и не можем да му се нарадваме. С мъж ми ходихме 1м, после аз отидох при него и живяхме още един месец, след който той ми предложи, а аз без колебание се съгласих  Mr. Green  И така досега. Нашите хич не бяха доволни, защото аз тъкмо завършвах средното и в същата година се омъжих. Баща ми и сестра ми много се противиха и ми уреждаха срещи в центъра на София с цел да ме разубеждават, ама аз съм си твърдоглаво магаре и не се поддадох. Сега си имам чудесни две дечица, които ми осмислят живота и се радвам, че предприех тази крачка. Е, висшето ми остана мнооого назад - минах 3-та година в МЕИ специалност Електроника, ноооо сега прекъснах вече за 2-ра година с безобразно много невзети изпити  Blush   Tired  За тези изпити всеки ми пили на главата... Много лесно им се струва отстрани, ама не питат кога ми е сесията, че да гледат поне каката, нали?! Става дума за баща ми, де. Та така... Общо взето при мен нещата все си остават недовършени, даже и шофьорския курс не си довърших... От мен човек май не става  Crazy Преди време и курса по немски език не довърших - ходих 5 месеца и се отказах 2 седмици преди края /кой знае какво ще си помислите за мен, но реших най-накрая да си го споделя, че и мен ме мъчи, ама не взимам мерки/.
За размерите на беба ще пиша в сряда - тогава ще й бият първото ДТК и доста ме е шубе, защото след това в петък ще пътуваме за Видин и дано да не вдигне Т.
Айде, по-късно пак ще пиша, че стана много дълго, а и тъкмо да ви дочета...   bouquet

# 88
 Pile,  аз моят разбойник го слагам на втората позиция на количката, когато движим по равна настилка и той започне да се сърди, че не друса, за да види, че не стоим на едно място Laughing.
 Билянче, и Криси много реве когато му се спи и иска да бъде приспан, но това си е нормално за бебетата. Аз ако го оставя в неговото легло без да го приспя с цица и на ръце ще се съдере от рев Mr. Green.
 Kuju, ако говориш за нощното спане, аз го завивам с чаршаф, защото и аз с това се завивам, а ние спим заедно, прегърнати  hug и на отворен прозорец.
 За морето, тази година Криси май ще го пропусне, но за сметка на това миналата година го водих на плаж в Кипър Wink.

# 89
.
 За морето, тази година Криси май ще го пропусне, но за сметка на това миналата година го водих на плаж в Кипър Wink.

И Стефко ще го пропусне. Много ще му стане всяка година да ходи. Миналата нали беше на Приморско Joy

Общи условия

Активация на акаунт