Февруарчета добрички гукат като малки птички

• 12 084
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
Крум спи с боди с къс ръкав само, в чувалче - лятно... то е дебело колкото двоен чаршаф... И Марти не търпеше чувалче, а на Крум му е добре.Но вземам по-големичко чувалче и да е разширено надолу да може спокойно да си ритка, а мама да си спи спокойна, че не е отвит Wink
Слънцезащитен взехме на Мустела - много съ Peace
А за приспиването - обикновено помрънква малко преди да заспи, но си заспива сам Hug А на мен понякогами е голям кеф да си го погушкам и полюшкам докато заспи, ама гледам да не го правя често, че като му хареса и свикне така... а вече си е тежък Wink
 А с таткото се запознахме на един купон на Нова година - 1994 и така, скоро след това заживяхме заедно, по-късно и се оженихме Hug
За морето и ние мислим да прескочим тази година - вместо на море ще идем във Велинград на почивка - на басейн Wink В края на юни пък ще прекараме един уикенд в Габровския балкан. Есента сме планирали пък Сандански. И така - море няма да има, но за сметка на това пък на повечко места ще се поразходим Hug
А иначе и моя сладур миналото лято беше на море Wink Водихме го в Несебър Sunglasses

# 91
Явно нещо им става на всички бебоци,но и Митко вечер като мине 19.00 става много нервен и ревлив.Направо не мога да го оправя за спане - не дава да го обличам,голям рев и борба пада и в момента в който му дам шишето заспива преди да е изял и половината Laughing Но пък за сметка на това спи до сутринта без да се пробужда,но много се развива.Педиатърката ми каза,че момчетата много не можели да търпят да им е топло,за разлика от момиченцата  Wink
С моя съпруг как се запознахме избягвам да коментирам,защото много различни коментари има обикновенно след това,но на вас ще кажа - нали всеки ден си общуваме вече ви чувствам като "стари другари"  Mr. Green Запознахме се в ICQ-то,преди почти 3 години  Embarassed Аз тъкмо си бях купила компютъра да си пиша с брат ми и една приятелка в Германия.След няколко вечери някакав "нахалник" ми пище че ми чел инфото и сме съседи.Аз нищо не отговорих,но след няколко вечери пак ми пише,че може и да се познаваме и така 5-6 пъти и аз накрая му отговорих,започнахме да си пишем ,но аз категорично отказвах да се видим,защото всичко това ми изглеждаше доста пубертетско,пък и двамата имахме дълги връзки и така...Но след 2 месеца вече нещата придобиваха вече друг характер,и двамата започнахме да висим пред компютрите постоянно и решихме да се срещнем.След 4 месеца вече живеехме у тях при родителите му,а като забременях се оженихме и се нанесохме в нашето си вече жилище.Най-трудно беше с половинките ни.Ама като ви казвам трудно,това е меко казано,беше ужасно.Никога не съм вярвала,че ще е трудно да кажеш на някой,че се разделяте.Чувствахме се и двамата много виновни спрямо тези хора,които дефакто нямат никаква вина,но пък от друга страна от съжаление не можехме да останем с тях...Имахме много разговори,безсънни нощи,колко рев тогава съм ревала,не мога да ви опиша,но накрая взехме решение и се събрахме.И сме щастливи  Heart Eyes вече ще станат 3 години.Сега се сещаме със смях за това наше запознанство и колко неестествено беше това тогава и за всички около нас,които ни казваха,че  е лудост,но е било за добро и се надявам да е както казват в гражданството - "докато смъртта ни раздели"  Peace
Абе, колко бях подробна  #Cussing out Ама нали да си разкажа подробно  Embarassed

# 92
  • варна
здравейте! ние сме пораснали цели 4 см и сме 57
а сме 4.750кг.
мами какви пюренца давате от какви плодове ?
имате ли наблюдения кои запичат и кой разхлабват бебчетата?
всеки ден различно ли давате или редувате
аз купих на ганчев моркови и ябълка и тиква
споделете опит  Laughing

# 93
Ахааа, покрай другите работи смогнах вече да ви настигна темпото!  Hug
Зъбчетата вече се виждат доста добре, но са едни мъъъънички чертички във венеца. За папото -  Blush ами ние след месец и половина на 6 хранения без нощно сега от месец сме на 7 хранения, като едното е около 4 сутринта. Вечер е горе долу 22часа или след това, но не я будя, когато реши давам. Пие сок от ябълки, моркова го избягвам, че нали сме си позапечени. А за пюре - нямам търпение вече - но докито каза след навършени 3м и 20дни. Мамета, мислите ли, че количеството на кърмата влияе и на броя хранения?! Да не би да ми намалява, а аз нещо да не се усещам  newsm78  Искам да устискаме още малко на кърма поне, не ми се ще да додавам АМ. Понякога като се усъмня, че не се е наяла /по-продължително дърпа, а не гълта почти нищо/ давам и от другата да си смукне/ Между другото с пръст не усещам зъбките, но започна да ме хапка по зърното и ... абе не е за предпочитане  Sick
Месечно женско още не ме е споходило, но започвам да се притеснявам да не ме изненада някъде на улицата  Shocked Представяте ли си какъв кошмар ще е?!  #Crazy
Браво на Олимпия и Бебчо! Оказахте се май най-сериозните от нас за срещички!
От няколко дни беба се обръща от гръб по корем и много се кефи! Но не издържа в такова положение и започва да мрънка. А като й хвана ръцете и започва да се набира в седнало положение, като ги отпусна да полегне тя не ще - набира се да става  hahaha
За въпроса с морето - ние определено ще пропуснем. Каката я водихме най-рано на годинка и сбъркахме - беше едно повръщане една диария, мамо мила  Sick беше бяла като чаршафа и тииииха тихичко се гушкаше в мен или татко си цяла нощ. Та сега изобщо не ми и минава през ума нещо такова. Виж, на село ша са ходи  Crazy  То и сега почнахме да хващаме тен от целодневните разходки.
Приспиваме се за 5-10мин     .....     но когато мама гушне беба с биба  Mr. Green  До обяд може да я излъжа да заспи сама, смучейки бибката, но следобед - абсурд. Но засега ми е хубаво, да му мисля по-натам...
Хубав ден! Аз цяяяял ден оправям вкъщи, че то са дрехи и пералнииии, мани мани, прах, прахосмукачкииии  newsm79  wash  hang   А мързела е начело - нищо не ми се прави!  Mr. Green
Лелеее, пак прекалих! Сори  Joy

# 94
  • Габрово
     Рибке, и аз съм завършила Технически университет, но тук в Габрово - "Хидравлика и пневматика". Моя приятелка и колежка роди по това време и мислеше да прекъсва. Обаче после и дойде друго  и двете успешно се справихме с гледането на детето и със следването. Но да си призная беше доста трудно. Прехвърляхме часове, карахме с други групи, за да може да се редуваме при бебето. А за проектите не ми се говори  ooooh! Но се оправихме някак. Така, че не се знае и при теб как ще е.
   Антония също започна да се буди към 4-5 часа. Последно яде към 22-23. Прави по голяма пауза след хранене с пюре. Особено с картофеното. Но на кърма издържа максимум 3 часа през деня. И аз се чудех дали и стига. Допреди няколко дена се будеше в 3 и кърмата ми много се увеличи, та трябваше да се поизцеждам. И въпреки това Антония пак се будеше гладна. Надявам се пак да започне да спи поне до 6.
    Inik, вие накъде ще почивате из нашия край? Може пък да се видим  Hug
    Dina, аз плодови пюренца до сега съм давала от ябълки, праскови, кайсии, круши / аз съм си ги приготвяла / и разни смеси / готови пюрета /. Давам докато свърши бурканчето и после сменям с друг вид. Почти всичките действат на Антония по един и същ начин. Някои ги харесва повече, други - по-малко. Най обича круши и кайсии. Не и се понрави банана, а и доста други. Честно казано на Ганчев пюретата много ми удрят на сурово нишесте, та го разбирам детето. Но при вас може да не е така. Единствено пюрето от ябълките /  домашни, по-киселички / действа като че ли малко по-затягащо.

# 95
засега съм давала пюрета на нестле, ган4ев, ам ам и хелоу, като отдавам пълно предпо4итание на последните и на вкус и на консистенция. пробвала съм ябълка, круша, слива, праскова, кайсия и 4ереши. банан, манго и маракуя не съм давала, защото считам, 4е са нетипи4ни за нашия климати4ен пояс. още не съм давала смесени, но купих и скоро се ще запо4на от тях взех пролетна и есенна смес на ам-ам.
каша още не съм давала, макар 4е купих на слун4о зърнин, но про следващия пазар ще се заредя. мисля за ве4ерното хранене с мляко да взема плазмон гранулато безглутенова така 4е да не огладянева нощем. поне ще пробвам дано му хареса.
в тази връзка ще питам -имате ли информация за някои добри каши и особено за плазмон

# 96
# 97
  • варна
аз пак за тия пюрета
педито каза 30гр +ам колкото яде
и така докато заменя едно цяло хранете .
вие само пюре ли давате или смесвате с ам ?
извинете ме ако съм досадна ,но соковете ни докараха колики.
с лъжичка или с биба  хапвате

# 98
Дина,аз съм давала пюре от ябълка и морков,синя слива,тиква,кайсия.Незнам колко ги харесва,но къде яде къде плюе.  33uu Смятам още ден два да давам от готовите,защото свекърва ми миналото лято направи домашни.Засега давам 1/4 от пюрето, но май ще трябва да го увелича поне до половината.Давам го наобяд след като съм му дала млякото.

# 99
дина, аз давах така -мле4но плодова смес . първона4ално 30г пюре в ам. но после запо4нах с лъжи4ка, за да се нау4и.

# 100
Kuju - много ще се радвам да се видим Hug Засега май датата е 1 юли... а местността се казваше Узана, било на 22км. от Габрово. Мероприятието е организирано с на мъжо форума Wink(рено-клуб). С тях честичко скитаме насам-натам за някой уикенд или пък на пикник някъде около София Hug
Ще държим връзка Peace
За пюренцата - аз давам плодови по малко и ги слагам в млякото (нали изцеждам -  с лъжичка много се мажем WinkКато плодове съм давала - ябълка, круша, банан, кайсия и праскова, тиква и сини сливи в разни комбинации. Вземам на Хип  засега...

# 101
Хе хе, здравейте пак от мен!
Ама доста разнообразно меню имат бебоците! Ние сме само на ябълково сокче, че моркова нещо не го тачим особено.
Имам питанка: Като се има предвид, че кърмя бебето от гърда как се дава пюрето? Предполагам след кърмене се дава малко или пък между две хранения, както давам сокчето  newsm78  Хич не ми се ще да се изцеждам, за да ги смесвам наедно.
Иник, честит четвърти месец! Както и на другите пораснали бебчовци, които не съм поздравила!   ura
Малката ми бебина има такива бузи, че се отличавахме между Дружбенската конкуренция. Каката не ми е била такава бузанка, ама и тя не беше толкова време на кърма /може и да си има значение, а може и не  baby_neutral  Crazy  / За тази нощ съм приготвила водичка с повечко захар, та да видим какъв ще е резултатът - ще издържи или няма да издържи поне до 5 часа. Сега е яла последно в 20:30ч. Иначе за през деня сме със съвсеееем малко количество захар, пие водичката, особено сега в жегите много й се нрави и си иска.
Какво мислите за бибите? Знам, че и вие ползвате... Но аз се чудя кога да я махам от употреба  newsm78  Тя бебка я плюе като заспи, използва я за малко, докато се унесе. Но и засега добра работа върши, за да не плаче.
И забравих още нещо: Руми, много благодаря, че се отзова на въпроса ми! Ти ще се връщаш ли на работа и кога? Знам, че в някои държави майчинството е 3 месеца, при теб как е?
Цунки по муцунки на всички и лека нощ!  Party

# 102
inik ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА КРУМ ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ ГОЛЕМИЯ ЧОВЕК И МНОГО МНОГО ЩАСТИЕ ДА ТИ НОСИ

# 103
Добро утро!
На мен деня ми започна с караница по каката - все повтарям да се облече, да си измие зъбите и да дойде да я среша! Това е всеки ден, много рядко по нейна инициатива ще се сети да го направи без моето подсещане. Да де, ама днес направо не ме чуваше след няколко пъти повтаряне и резултатът беше да се наплескаме  ooooh!  Защо прави така?! Ууууффф, много труден период...  А и аз пак нещо не си доспивам и пак ме хващат нервозите. Тя Сузи много ме усеща, когато съм нервна и започва да налива масло в огъня - много я бива! Сестра ми е същата...
Някой питаше как спят бебчетата. Аз я обличам за през нощта с боди с дълъг ръкав и ританки, завивам я с по-дебелото одеалце, а през деня, даже вчера беше с блузка с къс ръкав и къси панталонки. Количката я вдигам на 2-ра степен, когато е будна, че обича да наднича и да ни гледа. Но засега не посяга истински към играчките, за да ги хване.
Хубав ден на всички, пак е време за разходки!

# 104
 baloni baloni baloni baloni Честит мини празник на Крум и Иник!!! baloni baloni baloni baloni

И да ви питам - някой от вас дава ли Зимафлуор за зъбите?На мен педито ми каза по 4 капки сутрин 1 година всеки ден без събота и неделя.Но май досега никой друг не е споделил да дава флуор,та затова питам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт