Ооо, Жаки, майка ми е върховен образ. Тя си има мнение за всичко и абсурд да бъде убедена в каквото и да е. И е като кралица-майка - иска да контролира и регулира живота на всички ни. Едвам опазвам децата си от нея, еле снахите. На снахите все им намира кусури, а пък наште момчета от златни по-златни, никоя не е достойна за тях.

Аз пък веднъж видях в Кауфланд 2-3 женици, кукнали всяка до една каса със спанак и кротичко, усул-усул, си го почистват - листата в торбичката - дръжки, корени - в единия край на касата. Пощиха си с часове, според мен, щото на връщане като минах още бяха там. И даже си хортуваха, ептен на седянка го бяха обърнали.
Супереманципирана е тя, да. И двамата й мъже я гледаха в очите, а вторият даже на ръце я носеше. (Аз по-влюбен мъж през живота си не съм виждала.) Обаче оня ден ми каза, че господ я обича, щото я оставил да поживее малко и без мъже, за себе си. И че ей това сега било живот - само за своя кеф да мислиш. Макар че, ако била по-млада, щяла да си намери едно гадже да я развозва с кола.
Колата много й липсва, даже като жали за моя мъж, първата причина е, че нА, няма го него сега, иначе веднага щял да дохвърчи с колата и да я закара, където трябва. Пък тъй, трябва да чака сина ми да се върне от работа, ако й трябва кола. Другата й мъка е, че сме продали джипа, в него й било по-удобно, че висок,лесно се качваш и отвисоко гледаш. Саабът на сина ми нисък й идва, не й арадисва.
, Е Трънче, това за гушкането не трябваше да го казваш.
.Сякаш,ако можеш да прихванеш малко от нейния поглед над живота
...

Тъкмо днес го гледам моя - метър и осемдесет гони вече, пък се преимъква един такъв гальовен към мене - хайде да ме почешеш / обича да го чеша по гърба - съвсем като маймуните сме, аз ви казвам!/, после - я малко тука ми стисни врата, накрая му писна да се назландисва и направо си се гушна, за което и беше дошъл всъщност