Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 379
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, в момента съм седма свдмица, приета в Тина Киркова със спонтанен аборт, но все още нищо не е изхвърлено. Дадоха ми хапчета да смучам, но след първите четири нищо не се случи. Дадоха ми още четири и чакаме.
Моля ви понеже повечето сте минали през това да се съглася ли на кюретаж или да чакам възможно повече да се изчисти организма ми сам? Много желана бременност и искам в най-скоро време пак да пробвам.
Шоколадче,точно това разисквахме няколко страници по назад.Може би си и прочела ... Медикаментозен и кюретаж,също и аспирационен?!?
Моето съжаление беше точно за това,че не изчаках достатъчно с медикаментите, защото бързах да се прибера при детенце,а и исках вече да се свършва.Не че метода които избрах не е щадящ.
Бях пуснала и един линк.
Не споменаваш какви точно хапчета ти дадоха и вагинално не ти ли сложиха нищо? В продължение на какво време се развива ситуацията?
Аз бих чакала,това е най-щадящия метод, особено ако бързате да подновите опити заради възрастта...
Разбира се има и случаи в които не се получава ,но зависи колко се чака.
Сега как си?Как се развиват нещата?Пиши ,ако имаш възможност.Успех Worried

# 181
  • Sofia
Слънцето, имала съм наколко пъти бактериална вагиноза и най- много ми помогнаха ваг. лактобацили да балансирам средата “Лактажин” се казват 7 глобули са, но ги ползвах поне 4,5 месеца. След това проблемите спряха, разбира се това е след проведен курс с антибиотик или там каквото док изпише, после си почваш Лактобацилите, имай предвид че някои лубриканти предизвикват свърхчувствителност и алергични реакции, може да пробваш с друг или да се консултираш с дерматолог, дано мине по-бързо!

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 13:04 от sandra17

# 182
Благодаря момичета.Явно ппросто може би са по упорити тези бактерии.Аз миналия месец направих курс с метронидазол (това беше препоръчано в последната микробиология) и после 7 дни бях с Гинофилус (алтернатива на Лактажина).Сега от днес ще започна с Гинофлор (по препоръка на АГ) за 6 дни и после сигурно пак ще продължа с Гинофилус ако не отшумят симптомите.Това самолечение с тези лактобацили ако не помогне поне няма да навреди.
Sandra17 а ти по колко дни в месеца си поставяше лактобацилите?При мен ситуацията се обостря най много последните 6-7 дни преди цикъл.Чудя се дали да прекратим напълно половите контакти докато си слагам лактобацилите.Тъкмо си мислех да почваме активните опити (в следващите три дни очаква О) и пак проблеми...Оффф вече почти една година мина от К а всеки месец нещо излиза за лечение...Омръзна ми вечее...не стига, че само с една тръба и всички други неща които са предпоставки за по трудно забременяване, а пък от септвмври не мога да се оттърва и от това неразположение и да почнем активно опитите...

# 183
  • София
Слънце, спрете лубриканта да не би наистина да е от него... Или го сменете с някой който е специално за бебеправене.

На Лактажин в упътването пише каква му е схемата. Аз слагам когато не сме в режим на бебеправене.

# 184
  • Sofia
Благодаря момичета.Явно ппросто може би са по упорити тези бактерии.Аз миналия месец направих курс с метронидазол (това беше препоръчано в последната микробиология) и после 7 дни бях с Гинофилус (алтернатива на Лактажина).Сега от днес ще започна с Гинофлор (по препоръка на АГ) за 6 дни и после сигурно пак ще продължа с Гинофилус ако не отшумят симптомите.Това самолечение с тези лактобацили ако не помогне поне няма да навреди.
Sandra17 а ти по колко дни в месеца си поставяше лактобацилите?При мен ситуацията се обостря най много последните 6-7 дни преди цикъл.Чудя се дали да прекратим напълно половите контакти докато си слагам лактобацилите.Тъкмо си мислех да почваме активните опити (в следващите три дни очаква О) и пак проблеми...Оффф вече почти една година мина от К а всеки месец нещо излиза за лечение...Омръзна ми вечее...не стига, че само с една тръба и всички други неща които са предпоставки за по трудно забременяване, а пък от септвмври не мога да се оттърва и от това неразположение и да почнем активно опитите...

Слънцето, аз го слагах преди да правим опити за бебе постоянно в продължение на 4-5 месеца, само по време на МЦ не слагах, не би трябвало да пречи на бебеправенето поринцип, защото не е химия, но питай док за всеки случай.

# 185
  • София
Момичета, какво мислите за микробиология от цервикален секрет- всичко е чисто, пише само 10-15 левкоцита на поле в слузни повлекла?  Док нищо не изписа, каза- малко в повече са ти левкоцитите , но това нищо не означава.....
В чуденка съм- има ли някакво възпаление или инфекция ?

# 186
И от мен положително мнение за Лактажин. Даже ме подсетихте, че е добра идея сега след антибиотика.
Преди време имах леки неприятни симптоми, но на микробиология не излезе нищо. След седем дни с лактажин се чувствах много добре. Важно е да се съхранява в хладилник.

# 187
Да ви попитам имате ли опит с приемане на билки за гинекологични проблеми?
Чувала съм за бял равнец, че е много полезен за нередовен цикъл, кисти, по-лесно забременяване и др. подобни. Много силна и горчива билка е, особено когато е на чай. Поради тази причина бях взела на таблетки, но не го пих редовно и продължително, което при билките е много важно, затова не мога да преценя имало ли е ефект.

# 188
Чувала съм за бял равнец, че е много полезен за нередовен цикъл, кисти, по-лесно забременяване и др. подобни. Много силна и горчива билка е, особено когато е на чай. Поради тази причина бях взела на таблетки, но не го пих редовно и продължително, което при билките е много важно, затова не мога да преценя имало ли е ефект.
аз съм чувала, купих си, но след това разбрах, че пък е вреден за Б, тоест без Б помага и регулира Ц, обаче ако има Б спомага за абортиране, все пак не съм на 100% сигурна, но се отказах

# 189
аз съм чувала, купих си, но след това разбрах, че пък е вреден за Б, тоест без Б помага и регулира Ц, обаче ако има Б спомага за абортиране, все пак не съм на 100% сигурна, но се отказах
Да, при Б и аз знам, че е забранен.

# 190
Аз започнах да пия чай от равнец, невен и коприва веднага след К. Какво ви притеснява? Като установите Б. ще го спрете.Плюс това доколкото знам той се пие първата половина на МЦ, след овулация не е препоръчително

# 191
Аз започнах да пия чай от равнец, невен и коприва веднага след К. Какво ви притеснява? Като установите Б. ще го спрете.Плюс това доколкото знам той се пие първата половина на МЦ, след овулация не е препоръчително
Вече година, че и повече, след А не се получава Б и затова не ми се рискува. Притеснява ме да не попречи на така трудното забременяване.

# 192

По-скоро търся мнение дали има ефект. След К съм също и искам по някакъв начин да подпомогна организма да се възстанови по-бързо, да се нормализират хормоните и цикъла.
Опитвала съм чай само от бял равнец, но много беше горчив, чак ми става лошо. Може ли да споделиш ти от сушени билки ли го правиш или е готов чай на пакетчета?

Сега съм почти две седмици след К. Силно кървене имах само в началото, след това дори за два дни нямаше нищо, и от един момент започна едно кафяво зацапване, което си продължава и сега. Не знам на какво се дължи, на преглед съм след седмица, дано да не е нещо недоизчистено в матката, а да е просто такова състояние докато се нормализират отново процесите в тялото.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 19:47 от edna0112

# 193
edna0112 едва ли някой има сигурни доказателства,че точно чай от бял равнец му е помогнал да си оправи цикъла. Има някакви проучвания,че равнеца съдържа т.нар. фитохормони, които как влияят на организма не се знае.Според старите баби равнеца помага при менструални нарушения,но ...отново никой не го е доказал.Различни жени на база горните две го ползват с различна цел и с неизвестен резултат.Ако питаш някой лекар,ще ти каже,че това с билките е пълна глупост.Така че дали ще го пиеш,с каква цел и дали ще ти подейства и как, тук никой не може да ти каже. И пак казвам, препоръчва се първата половина на цикъла,т.е ако забременееш по време на самата имплантация,която се случва във втората половина на цикъла, ти няма да го пиеш така че от тази гледна точка е безопасен.

# 194

По-скоро търся мнение дали има ефект. След К съм също и искам по някакъв начин да подпомогна организма да се възстанови по-бързо, да се нормализират хормоните и цикъла.

За по-бързо възстановяване пий: геритамин, омега3, колаген, витамин Ц( виж на първа страница , там ги пише)

Общи условия

Активация на акаунт