Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 387
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Аааа да, пия и Ц Simple Smile тъкмо сега zara ми напомни,че днес не съм пила и веднага отивам

# 196
Аааа да, пия и Ц Simple Smile тъкмо сега zara ми напомни,че днес не съм пила и веднага отивам
По колко пиеш витамин Ц на ден?
Аз пия 2 хапченца , дали е Ок?

# 197
Пия по 4-5 хапчета.Той не се натрупва в тялото и затова не се притеснявам

# 198
edna0112 ... чак сега прочетох казуса за белия равнец и лично аз имам не само опит, но и резултатност. Това, което билкарка ми каза и ме отърва от потретване на ендометриозата е много слаб чай от бял равнец, всеки ден за 3 месеца, като не се добавя нито захар, нито мед.  Препоръчително - да се пие след ядене, че може малко да падне кръвното от него.  За по - добър ефект, аз лично комбинирах с пукано ленено семе - по една лъжица сутрин на гладно. Правих си два курса и после винаги като ми идваше през дните на цикъл си пиех от чая /опитите ми да забременея са 7 годишна сага, а накрая си стана естествено/. Ако е много слаб, не горчи толкова и не е гаден. При бременност, задължително се спира, както и повечето билки, като се замисля.  Забременях при не-пазене от дъжд на вятър за 4 месеца първия път, и от раз втория. В допълнение проблемът с ендометриозата беше решен без химична стерилизация и никога не съм спирала цикъла си медикаментозно и единствените хормони, които някога съм приемала са били под формата на дуфастон по време на бременност.
Аз лично вярвам на билкарството, но в същото време е важно рецептата да е дадена от някой, който разбира, защото и здрав чоевек може да се натрови. Не знам до колко има касателство, но точно преди да забременея  приемах добавка Калций фосфор Ц /и двата пъти/.
Поръсвам ви с ритлив розов прашец с пожелание за една хубава седмица. Успех, момичета!

# 199
  • Варна
Белия равнец и аз го пиех на чай в продължение на дълги месеци, заради киста над 6 см. В крайна сметка се стигна до операция след 5-6 месеца, но кистата беше намалила размера си до почти 4 см. Ендометриозна си беше при мен и след това и медикаментозно ми спряха цикъла, но през това време без цикъл за кратко пиех белия равнец.
Ужасен вкус.... помня, че го пиех сутрин обед и вечер по определено количество. Стисках очи и гледах да си изпия дозата на една огромна глътка. Според мен кистата намали размера си именно, заради билката.
Аз след възвръщането на цикъла ми пиех доста различни добавки за качеството на яйцеклетките... ама за кратко не повече от месец беше. Беше ми писнало от добавки...

# 200
Аз пия много чай, обичам,събирам, чета и се консултирам много за билките. И все пак не бих разчитала на 100 % само на билките да ме лекуват. Преди сто години когато е нямало медицина, може би хората не са имали друг избор.  Имам една лапароскопия след ендометриоза 2014 г. - е, не ме е повторило (досега), но не защото пия билки, а защото лекарите са си свършили отлично работата. И това дали даден резултат е от билките или не, може да се прецени само при равни условия - т.е. при едни и същи условия ако пиеш и не пиеш дадена билка дали ще даде същия резултат. Което е невъзможно за един човек защото той или пие или не пие билката. За целта хората правят изследване с контролни групи, които се наблюдават при еднакви условия и накрая отчитат резултата. За белия равнец такова изследване не е правено, няма такива данни и затова за мен е в сферата на "жените от банята казаха..." Което не ми пречи профилактично да си пия чай от бял равнец, но пак казвам - не бих твърдяла, че помага защото всички хора са различни, проблемите са различни, причините са различни и това,че белия равнец е помогнал на някого изобщо не значи, че ще помогне на мен или на трети човек.

# 201
  • Варна
Белият равнец го пише в дебелите книги на билкарите, че помага при гинекологични проблеми, кисти. Но в никакъв случай не е панацея и вляението му не е еднакво при всички.
Аз дълго отричах да се подложа на лапароскопия и през времето ми на отказ приемах само този чай, за това съм склонна да мисля, че намалелият размер на кистата е от него.
Дамите, които искат да пробват и билки нека се консултират с опитен билкар или да попрочетат някоя книжка за билките как да се комбинират. (мой приятел много се интересува и има стари книги за билки и той беше ме насочил вниманието за белия равнец и разни други билки след това).
Но в никакъв случай да не разчитайте само на това !

# 202
zia1, Miss_V,
много блгодаря за споделената информация 😘
Иска ми се и аз за известен период да опитам да пия бял равнец, единствено нямам билки от надежден източник, ще трябва да разчитам на такива от аптека или магазин.
А знаете ли някой опитен билкар, с който мога да се консултирам, по възможност в или около София?

# 203
  • София
В София има билкова аптека на ул. Поп Богомил. Аптекарят много разбира.

Аз лично за билките зная че не трябва да се експериментира. Ако имаш проблем, трябва да пиеш нещо конкретно за проблема. А не да пиеш на общо основание, щото някой ти казал.

Иначе смисъл има - те лекарствата половината са извлек разни билки.

# 204
Аз също имам опит, но не мога да кажа дали е положителен.
Когато за пръв път започнахме да правим опити за второ бебе очаквах нещата да станат така гладко както с първото, но близо 6 месеца не забременявах, което не е кой знае колко, но на мен ми се струваше цяла вечност, та затова и си взех “мака”, която спомагала уж..... реално наистина забременях на първия месец когато я взимах. Не знам дали съм я взимала правилно (по-скоро не), защото ми забави овулацията с около 10 дни. Вместо на 16 ден, ОВИ ми беше на 26 ден. След още 10 дни направих първия тест и бях бременна....
за съжаление месец след това загубих бебето ... някакси през цялото време тази късна Ову ме притесняваше дали не е повредила яйцеклетката, защото за пръв път беше толкова изтеглена, може би точно заради маката.... бебето имаше пулс до 7с, но отговаряше на 6с и няколко дни след това си го изхвърлих сама като започна с розово течение.

Та маката помогна, но......... може и да е навредила.

Въпреки това обаче след първата загуба октомври месец започнах да забременявам вссели месец ... януари, февруари и после март пак....

# 205
  • Варна
Слънчице, аз маката я пиех по време на изкуствената менопауза.Тя си е силничка и знам, че с доза трябва да се приема Simple Smile

# 206
bellali и MIss_V , аз билката съм я пила в много разреден вариант, направо вместо вода... Комбинацията, за която писах имаше и няколко странични ефекта /прекрасни за мен/ - простих се с целулита, а кожата ми стана по - изчистена. Има разлика между профилактика и лечение. Когато я пих, беше след лапароскопия и в никакъв случай не слагам билките на мястото на съвременната медицина, но не забравяйте, че съвременната медицина е чисто капиталистична, а билките, както и дели каза, са в основата на много от медикаментозните препарати, които се предлагат, но естествено, в аптеката е по - скъпо.

# 207
Аз също имам опит, но не мога да кажа дали е положителен.
Когато за пръв път започнахме да правим опити за второ бебе очаквах нещата да станат така гладко както с първото, но близо 6 месеца не забременявах, което не е кой знае колко, но на мен ми се струваше цяла вечност, та затова и си взех “мака”, която спомагала уж..... реално наистина забременях на първия месец когато я взимах. Не знам дали съм я взимала правилно (по-скоро не), защото ми забави овулацията с около 10 дни. Вместо на 16 ден, ОВИ ми беше на 26 ден. След още 10 дни направих първия тест и бях бременна....
за съжаление месец след това загубих бебето ... някакси през цялото време тази късна Ову ме притесняваше дали не е повредила яйцеклетката, защото за пръв път беше толкова изтеглена, може би точно заради маката.... бебето имаше пулс до 7с, но отговаряше на 6с и няколко дни след това си го изхвърлих сама като започна с розово течение.

Та маката помогна, но......... може и да е навредила.

Въпреки това обаче след първата загуба октомври месец започнах да забременявам вссели месец ... януари, февруари и после март пак....

Какъв ти беше прогестеронът?
Помня,че това беше проблема.

# 208
  • София
При Слънчицето проблемът беше имунологичен, доколкото си спомням с вливките интралипид се оправиха нещата.

# 209
Нещо съм се заблудила.

В депресия съм,усещам как ще ми дойде!

Общи условия

Активация на акаунт