Гледах сериите до края на седмицата. Има много материал за коментар, но ще го направим когато му дойде времето.
Сега за последната сцена. Изборът на Йит. За никой предполагам не е тайна, че той не го прави. Аз обаче си разсъждавам и стигам до мисълта, че в крайна сметка е очебиен. Би избрал да живее Иджлял. Неоспорим факт е огромната му любов към сина му, която сценаристите винаги ни напомнят. В този ред на мисли е логично да пожелае да живее майката на детето, за да не страда то. Тъй като Йит непрестанно жертва себе си и своите чувства в името на щастието му, няма нищо по-прозрачно. Нур е част от него, те са едно цяло. Ето защо ще пожертва нея. Поне това разбрах аз от целия филм. И ми е много мъчно за моята любимка. Винаги тя преглъща, винаги тя страда и го отнася. Някой беше писал, че нейните загуби и чувства се пренебрегват. И аз го усещам. Имам чувството,че само Фатих истински се притеснява за Нур. Радвам се,че се появи той. Мъчно ми е да я гледам как е принудена да участва в този абсурден триъгълник. Може би и тя самата има вина. Трябва да е по-твърда да постави картите на масата. Започвам да си мисля даже, че криенето на истината от детето е огромна грешка. Това е заблуда, още повече се оплитат и го объркват живеейки заедно.
Извод :От истината по-хубаво няма ! Макар и болезнена , винаги е за предпочитане от една красива лъжа, която ще довлече след себе си куп огорчения. Мисля, че тепърва ще станем свидетели на това.
Лолита,
Само за Фатих ще поспорим, но като му дойде времето!
Адмирации и за чудесния сценарий!
ще чакам спокойно до утре вечер....