"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 4

• 80 609
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
А пък тая Назан, само като ѝ видя физиономията и съжалявам, че брат ѝ не е наблизо, да и намести акълите.... Sick И тя ще използва дете като Иджлял само и само да си постигне целите. Ех, лошотии.......А Йит май се светна, че Фатих слага бръмбареците?

# 526
Сезон 2
Епизод 56

- Когато ме повика знаех, че ще ме извадиш от бездната и ще ме успокоиш.
- От деня, в който се срещнахме заедно падаме и ставаме. Пътят ни е дълъг, може още много да падаме, може да се оказваме целите в рани, да се спъваме в препятствия, но ще се подпираме и ще вървим! Но знаеш ли коя е хубавата страна на това? Да знаем, че другият е там!

- И да знаем, че ще си помагаме винаги!
- Че си лекуваме раните.
- Че си бършем сълзите.
- В падения и възходи, всеки ден
- те обичам повече!

- На сина ми му се доспа, време е за приказка!
- Мамо, омръзна ми приказката за лошата вещица Нур!

- Лошата вещица Нур, а!

- Обич! Това е чувство, което не може да бъде описано!
- Обич? Ти нима ме обичаш, защо?
- Казах, че това е чувство, което не може да бъде описано!  ... В живота си не съм обичал никого по задължение или по необходимост, а ти?

- Обичам тe и затова искам да останеш! Искам да бъдеш до мен, както искам същото за всички мои любими хора! Затова искам да ти бъда батко, затова искам да ми бъдеш сестра!

- Изморен, моят любим е много  изморен!
- Изморих се, Нур! Дойдох да си почина! Нямам въздух! Дойдох при теб да подишам!

- Проблемът не е в това, че не обича Нур, а в твоето поведение! Играеш си с чувствата на детето ни! Посяваш в невинното му сърце гняв и омраза!

# 527
Еми  Laughing, толкова си точна, че трудно човек може да добави нещо. А ако добави, то би било малко. Peace
Мога само да те подкрепя с няколко думи защо Иит не можа да изостави Айтюл и Иджлял. Мисля, че причината за това е, че това са "майка" му и "сестра" му. Хората, с които си израстнал, и които са те отгледали, са ти оформили житейския мироглед. Човек приема за истина това, което е научен да приема за истина от хората оформили мирогледа му. В едни нормални взаимоотношения никое дете не спира да вярва на майка си и не изоставя братята и сестрите си. С натрупването на житейски опит и научаването за други гледни точки, освен насадената в семейството, човек може да промени мирогледа си и доста да се дистанцира от родАта. Но това се случва обикновено в едни доста по-късни години при липсата на катализатор, т.е. при липсата на разтърсващо събитие. Та, Иит е все още толкова млад, така че не е стигнал до там. И точно чистосърдечно си каза, че хич не са му ясни някои неща с женската логика (недостатъчен жизнен опит, както като мъжки индивид изобщо, така и като семеен мъж).

Ще апострофирам само това, че Иит разбира всичко. Не, Иит не разбра, че Иджлял натрови Мерт, както и не разбра, че бебето беше на Фърат.  Peace

Привет дами!

Профи, Hugблагодаря за клипчето с песента изпята от Амине на конкурса. Беше удоволствие да го чуя.
Освен, че не разбра за инвитрото на Иджлял и тровенето на Мерт Ийт не разбра и за яхтата, макар, че се усъмни, но леля му го заблуди и той се смири за това си съмнение.

Еми, отново пресрасно резюме и снимки.Харесах много "литературният  анализ". Който го може си го може! Peace Има само една малка неточност, с която не мога да се съглася и тя е, че обичащият Ийт е простил и непростимата грешка на Нур, която е станала съпруга на друг. Според мен те на пейката, сред заснежената природа, уточниха точно порядъка на "вините" си. Ийт си призна, че неговата грешка е предхождаща нейната. Когато Ийт попита Нур как му е простила, тя отвърна, че той по-скоро й е простил нейната грешка. Тогава Ийт каза, че нали всичко е започнало от неговата грешка. Нур реши да прекрати въпросите му, показвайки му, че много силно го обича и най-вече с това, че е забравила  всички клопки, интриги и лъжи. Посъветва го с молба и той да забрави.
Ийт поиска повече да не се крият, но Нур го спря. Първоначално, когато гледах сериала с руските субтитри малко се подразник на Нур, че не се вслуша в желанието на Ийт да оповестят събирането си.
Поосле, след няколкократно гледане разбрах защо тя предложи още да се крият. Разбира се, това е Мерт, но тя много правилно прецени, че на Ийт му е тежко много за детето,  че му е обещал да не го наранява повече, че детето трябва да бъде подготвено за приеме информацията за тях като двойка. Все сериозни въпроси, на които Ийт не беше се подготвил как да подреди във времето, искайки по-бързо да се събере с Нур. Според мен тя затова предложи да продължат да се крият, защото след намесата на Иджлял ще им трябва още повече време, за да подготвят Мерт за промяната. Нур отново постави Мерт на първо място, защото разбираше много добре, че ако е обратно, Ийт би се измъчвал. Не напразно тя даде пример с пропастта между чувствата и разума. 

В тази серия бе прекрасен диалога между брата Ийт и сестрата Ямур. Всяка сестра би се разплакала от откритите чувства на такъв батко. Ийт беше блестящ като обичащ батко, показващ всичките братски чувства на малката си сестричка. Просълзих се. А Нур, преди това успокои наранената душа на Ийт и му даде тласък да открие чувствата си към Ямур, да й прости и да  подаде ръка на това уплашено и търсещо внимание незряло още момиче. И той го направи от душа и с обич.

Хареса ми много действието на Фатих към Иджлял. Даде й да разбере, че тя веме няма да си "развява байрака" както тя си иска. Беше ми смешна, когато се питаше какво иска този човек от нея. Не можа ли да разбере, че той защитава Нур. И тук той ми хареса, защото показа, че Нур не е сама в битките си.

# 528
Еми  Laughing, толкова си точна, че трудно човек може да добави нещо. А ако добави, то би било малко. Peace
Мога само да те подкрепя с няколко думи защо Иит не можа да изостави Айтюл и Иджлял. Мисля, че причината за това е, че това са "майка" му и "сестра" му. Хората, с които си израстнал, и които са те отгледали, са ти оформили житейския мироглед. Човек приема за истина това, което е научен да приема за истина от хората оформили мирогледа му. В едни нормални взаимоотношения никое дете не спира да вярва на майка си и не изоставя братята и сестрите си. С натрупването на житейски опит и научаването за други гледни точки, освен насадената в семейството, човек може да промени мирогледа си и доста да се дистанцира от родАта. Но това се случва обикновено в едни доста по-късни години при липсата на катализатор, т.е. при липсата на разтърсващо събитие. Та, Иит е все още толкова млад, така че не е стигнал до там. И точно чистосърдечно си каза, че хич не са му ясни някои неща с женската логика (недостатъчен жизнен опит, както като мъжки индивид изобщо, така и като семеен мъж).
Каква сестра му е Иджлял на Иит. Та той има дете от нея. Кой нормален човек ще прави секс със сестра си и ще има дете от нея??? Shocked

# 529
А кой прави снимки на Нур и Иджлял....Фатих ли  newsm78

# 530
  • Пазарджик
Фатих..? Какво се случва? Не очаквах.

Скрит текст:
Фатих е полицай под прикритие и работи по важно международно разследване свързано с човек,
 който иска да отмъсти на Ийт, че някога е разкрил престъпленията му.

# 531

[/quote]
Каква сестра му е Иджлял на Иит. Та той има дете от нея. Кой нормален човек ще прави секс със сестра си и ще има дете от нея??? Shocked

[/quote]

НИКОЙ.   А с първата си братовчедка?  Чудили са се сценаристите какво да измислят.

# 532
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Сложила съм кавички, но очевидно не са достатъчни за да стане ясно, че значението на думите е преносно.
И колкото и да им е чудно на някои, Айтюл за Иит е майка, защото го е отгледала от 9-годишен. По същата причина с Иджлял са отраснали като брат и сестра. А останалото - точно е, че са се чудили сценаристите какво да измислят, та филм да става.

Димана  Grinning, яхтата я бях забравила. Peace

От епизода тази вечер много ми хареса начина, по който Иит мълчаливо, без укор, с жест накара Ямур да му даде откраднатото. И още повече как по същия начин върна на Иджлял бижутата и я накара да не гъкне и дума.

Също и Фатих как насмете Иджлял и и даде да разбере, че от тук нататък стъпките и няма да са безконтролни и нищо няма да остава скрито.

# 533

Едва сега сколасах да изчета коментарите ви! Отново сте чудесни, момичета!

Ще апострофирам само това, че Иит разбира всичко. Не, Иит не разбра, че Иджлял натрови Мерт, както и не разбра, че бебето беше на Фърат.  Peace
    Профи, благодаря за уточнението. Подведох момичетата, които не са гледали сериала! Несъзнателно, визирайки предстоящите събития!

А това, което си допълнила е много точно и добре казано!
Охх, арабските фенове отново са пуснали една от любимите ми снимки на Толгахан. Не се удържах и аз. Пускам я! (за кой ли път, но ще ме извините)

# 534
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
...
Охх, арабските фенове отново са пуснали една от любимите ми снимки на Толгахан. Не се удържах и аз. Пускам я! (за кой ли път, но ще ме извините)

Чуден  Crazy Heart Eyes

Харесват ми и двамата ни главни как в реалния живот са земни хора. Как вежливо, позитивно се държат с журналистите, и най-вече как не се звездеят. Виждала съм доста арогантно поведение на техни колеги и се радвам, че Толгахан и Амине не са такива. Сигурно има значение това, че са щастливи хора и някак пренасят щастието си и върху околните. В т.ч. върху представителите на пресата, така че никой да не провокира грубо, заядливо и настъпателно.

# 535
# 536
  • ФЕМИР ФОРЕВЪР
Нова снимка https://instagram.com/p/BfRP_pyn8Yp/

Еми, Димана, Профи колко хубави и точни неща сте написали - Благодаря Ви!

# 537
  • ФЕМИР ФОРЕВЪР

Да видим дали ще успея през телефона да кача снимката вмести Линк - тест 1 Simple Smile

# 538
Здравейте, мили момичета !
Изчетох ви с голям интерес Simple Smile Много и различни гледни точки . Чудих се дали дали да се включа, но защо пък не.
За мен най-гадното е липсата на справедливост. Как един човек може с интриги и вмешателства да отрови живота ти. Преживях нещо подобно и не мога да се побера в кожата си. Сега ще се опитам да опиша мислите си за основните персонажи.
Йит - красив, буен, страстен мъж с чувство за справедливост. Аз обаче някак не му вярвам. Не мога да повярвам в голямата му любов към Нур.  Разбирам, че сценаристите се опитват да ни покажат колко е отговорен, как не иска никой да страда и понася всичко на плещите си. Въпреки това ми идва малко крайно неговото решение да живее с бившата си съпруга под един покрив.  Колкото и да е добро сърцето ти, колкото и да искаш да подредиш живота си без скандали, аз не одобрявам. В крайна сметка попада в капана на собствената си доброта, защото Иджлял и майка и използват точно това негово чувство за отговорност за да го впримчат в мрежите си. Наистина ги приема като майка и сестра, но това не означава прошка за всяка от злините им. Появява се една голяма любов в живота му и въпреки това тя не е достатъчна за да го отърве от тази примка. Как е толкова краен,когато става въпрос за Нур и толкова мек и внимателен щом се отнася за Иджлял. Явно му е набивано много години, че първата му съпруга е деликатно същество и трябва да я гали с перце. Ядосва ме.  Така не прави услуга и на нея, защото с поведението си и търпимостта си я превръща в по-голямо чудовище. Това правим всички, които сме търпеливи и отстъпчиви. И не на последно място ми е много странно с каква ярост реагира на брака на Нур. Да, разбирам ревността му и потъпканото му достойнство. Не приемам  само как е възможно да си представиш , че любимата ти може да остане при теб при условие, че бившата  жена чака второ дете и живеете заедно. Тя трябва да е егоист и то точно като Иджлял- да не спира пред нищо, да не зачита чувствата на другите. На всичко отгоре виждаше тормоза на който бе подложена Нур, как  жена му  използваше Мерт . Това го казвам, защото той не прояви разбиране. Тук имаше известна доза егоизъм . И ме е яд , че не го прояви спрямо семейството си нито веднъж. Разбирам го, но не одобрявам поведението му. Аз лично правя същите грешки. Отнасяме се човешки с хора, които не го заслужават. Очакваме от тях да са като нас, а всъщност храним тяхната злобица.
Нур- моята любимка. Харесвам я още повече, когато отстоява позиции и не се примирява. Възхищавам се на способността и да обича Йит въпреки всичко. Аз не бих могла.

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 09:30 от Лолита 13

# 539
Фатих все повече ми харесва.Много добре насмете Иджлял.Тя умело манипулира и Ийт и Фърат , но снощи в лицето на Фатих видя че си има работа със сериозен противник, който я е хванал в ръцете си.
Добре де Ийт не разбира за измамата с бебето, не разбора за яхтата, не разбира за отравянето на Мерт.Е за какво разбира в крайна сметка, за коя от дивотиите на Иджлял разбира.
Много неправилно е според мен най големите низости сторени от Иджлял да останат неразкрити за Ийт.
За кое узнава той.

Общи условия

Активация на акаунт