Филми - новини, премиери, обсъждане - 2

• 91 547
  • 299
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Не съм казала нищо за сериал...

Лорде, мое мнение изказах. На мен ми харесва.
Аз си спомням, че преди дуела Мерцедес казва на Дантес за сина им...докато в сегашната версия няма такова нещо.

# 226
  • Бургас
Не съм казала нищо за сериал...

Лорде, мое мнение изказах. На мен ми харесва.
Аз си спомням, че преди дуела Мерцедес казва на Дантес за сина им...докато в сегашната версия няма такова нещо.

Може би защото в книгата няма такова нещо.

# 227
Дори бегъл намек няма че сина е на Дантес. Напротив на няколко места е казано, че Албер е син на Морсер
Мерцедес се жени година след ареста на Дантес. Ако беше бременна щеше да се разбере.

Все пак близо 6 месеца живее къща до къща с бащата на Дантес.
Филма тотално е преобърнал книгата и е свел всичко до един любовен триъгълник.
Скрит текст:
Цялата идея на книгата е доста по-сложна. Трима/четирима души тотално преобръщат живота на Дантес. С помощта на съдбата той се измъква 14 години по-късно. След още 3 години успява да се отблагодари на благодателя си  - Морел - и замисля своето  отмъщение. Богаташът бива разорен и опозорен; Прокурорът  e опозорен като лицемерен и трябва да съди жена си, която се самоубива и убива сина им. Той полудява; Лъжесвидетелят бива убит от свой съучастник в престъпенията. Морсер, който върши низ от подлости е изобличен. Той който е откраднал любимата на Дантес губи жена си и сина си, които го напускат. Накрая се застрелва сам.

Но превръщайки се в един ангел на отмъщението, той засяга и децата на виновниците - напримере Албер и Валантайн Така сам си удря шамар, защото младият Морел е влюбен в дъщерята на прокурора. (Валантайн)
Сцените с Мерцедес и Дантес са изведени на по-сложно ниво, защото тя разпознава чертите му и има ужасно усещане, като че я преследва призрак от гроба. Накрая Мерцедес се замонашава. Тя не може вече да бюде любимата на Дантес, а я гризе съвеста че толкова бързо се е продала на един подъл човек като Морсер. Албел става еничар,  в либийската армия за да издържа майка си. Монте Кристо накрая се събира с гъркинята Хаиде, а Валантайн - с Макс Морел.

Все едно всеки има право да харесва, каквото си иска, просто казвам че е много лоша адаптация. по книга. ОТ целия филм може би 10 процента са по книгата - практически докато успява Дж. Кавизъл да избяга.

Силно се надявам новия филм да е по-добра адаптация.
Любопитното е, че Дж. Кавизъл имал малко приятели в Холивуд, намирали го за ексцентрик и самотник.
Друго любопитно е, че той доста висок мъж  -197 сантиметра

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 20:46 от Лорд Сняг

# 228
  • София
"Тревожност" - новият български сериал стартира скоро по БНТ (ВИДЕО)
Сюжетът е вдъхновен от действителни случаи и ще срещне зрителите на БНТ 1 с личните истории на хора, потърсили психотерапевтична помощ. В 13-те епизода в главните роли на д-р Манов, психоаналитик с международно признание, и съпругата му д-р Ясенова, специалист по детско-юношеска психология, влизат Пенко Господинов и Ана Пападопулу.
https://www.actualno.com/cinema/trevojnost-novijat-bylgarski-ser … news_2285053.html

# 229
  • София
Представете си, че сте намерили филмов проект, който ви е на сърце. Влагате душата си в него, изпипвате всеки детайл, взимате най-доброто от актьорите и накрая той се получава. Личи му, че е направен с кеф и желание.
Но след години отнякъде изскача нахъсан мераклия с повечко пари, никакви идеи и бурната амбиция да мине през работата ви като селскостопански трактор. Как няма да не ви заболи!

“Гарванът” с Бил Скарсгард: Да се изплюеш в лицето на една легенда
https://webcafe.bg/kino/garvanat-s-bil-skarsgard-da-se-izplyuesh … edna-legenda.html

# 230
  • Бургас
Началото на статията не е много коректно, тъй като след първия Гарван от 1994 има още три филма. Кой от кой по тъп.

Иначе за това дали ще се хареса всичко е въпрос на реклама. И Кристофър Нолан се поруга брутално с Батман (като го изкара насветло и куп други неща) и то в цели 3 филма, но така и не разбрах защо толкова го харесаха, че и го обявиха за гений.

# 231
То много хора се поругаха с Батман. След Тим Бъртън никой не е на ниво. Що се отнася до Гарванът, само първият е на ниво. иначе аз съм гледал и вторият и четвъртият. Вторият що годе бива, но сваля гарда, а четвъртият е изключителна простотия. След като гледах  Терминатотр Генезис и се излъгах с Прометей (римейк на Пришълецът) реших цче никакви римейкове не ми се гледат и си спестих новият луд Макс, новите междузвездни войни и последващите  Пришълци и Терминатори. Явно и Гарвънът ще го пропусна.

# 232
То много хора се поругаха с Батман. След Тим Бъртън никой не е на ниво. Що се отнася до Гарванът, само първият е на ниво. иначе аз съм гледал и вторият и четвъртият. Вторият що годе бива, но сваля гарда, а четвъртият е изключителна простотия. След като гледах  Терминатотр Генезис и се излъгах с Прометей (римейк на Пришълецът) реших цче никакви римейкове не ми се гледат и си спестих новият луд Макс, новите междузвездни войни и последващите  Пришълци и Терминатори. Явно и Гарвънът ще го пропусна.
Последният Пришо е класи над предишните.  Каквото и да се говори, Хипердайн А2 си го бива във всякаква опаковка

# 233
  • Бургас
Тук таме се среща някой хубав римейк. Но продърженията като цяло са гола вода. Вчера гледах Дедпул и Върколака. Ами по-голяма тъпня не бях гледала скоро. Иначе много хубави ефекти и камеота, обаче сценария... нищо не разбрах. Имам чувството, че залагат повече на зрелищата отколкото на някакъв сюжет.

# 234
  • Out of the Mix
Прометей съм го гледал 5-6 пъти сигурно. Много е готин, кое да не му се харесва? Simple Smile
Фасбендър е феномен, а Нуми Рапас, мм. Simple Smile
Covenant беше доста слаб, това с гейщината ми дойде в повече, но Майкъл отново носи филма на раменете си.

Гледах новия филм с Шон Пен и Дакота Джонсън Daddio.
Хареса ми, тежък за нещата от живота и съвремието.

The Killer става за едно гледане, екшънче.

Последните години рядко да излезе нещо, което да си струва.

Alien: Romulus му чакам добрия релийз и с кеф ще го изгледам.

Eдни от чаканите тази година са Gladiator 2 и Joker: Folie à Deux.

# 235
  • Бургас
Официален нов клип , покрай Филмовия фестивал във Венеция 2024 г. Това е клип за  медиите от филма с А. Джоли за Мария Калас.

# 236
  • София
Още от кинофеста във Венеция: с Клуни и Пит: "Вълци единаци"
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/18787998

# 237
  • София
Почивки, това-онова, отдавна не съм влизал. Имам какво да споделя. Темите на поста са различни. По едната - явно човек трябва да види филма и да си състави свое мнение, но и тъй описан, сюжетът на триптиха (или трите новели в едно) май и на прочит са смущаващи...

https://webcafe.bg/kino/blagi-deyaniya-panair-na-suetata-i-bolni … eks-igrichki.html

Още повече важи личният прочит, пардон - извъртане на някои от 10-те филма, които ни очакват през този месец.

https://webcafe.bg/kino/10-filma-chiyato-premiera-ochakvame-prez-septemvri.html
Пит и Клуни ни дебнат като "Вълци единаци" и не само те... Бийтълджус пък дебне Уинона Райдър. Оптимус Прайм и Мегатрон са онова, което още на са. Нетфликс пуска поредните тийн-спагети. Има и хорър в Тоскана. Както и филм, който би могъл да е мнооого късен мейкинг на Сем.Сопрано.

Какво да направя като откривам любопитни неща, за които искам да информирам и другите заподозрени в темата. Нарочно направих само скрийншотове - за филма не съм сигурен (докато не го изгледам), но да срещнеш там положителни ентусиазирани коментари, си е направо подкана да го дръпнеш. А подновеният сериал си е попадение - ако го следи човек.

Има ги при маймуните и зеленчуците.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 09:49 от EmBrother

# 238
Гари Олдман - какво удоволствие да го гледаш пак! Чакам с нетърпение. Много ми харесва хумора им.

# 239
  • София
Историята в "Сейлъмс Лот" разказва за писателя Бен Миърс (в ролята Луис Пулман - "Топ Гън 2" и "Lessons in Chemistry"), който се завръща в родния си дом в търсене на вдъхновение за следващата си книга.
Само че градът Джирусълъмс Лот не е такъв, какъвто си го спомня. Мястото се е превърнало в плячка на кръвожаден вампир.

Това не е първата адаптация по "Сейлъмс Лот".
Четири години след публикуването си романът е превърнат в минисериал от две части за телевизия CBS. Там актьорът от "Старски и Хъч" Дейвид Соул влиза в ролята на Миърс, а продукцията е номинирана за три награди "Еми".
През 1987 г. е пуснато и продължение минисериала - "Завръщане в Сейлъмс Лот".
През 2004 г. телевизия TNT пуска нова адаптация с Роб Лоу в главната роля, а през 2021 г. Epix пусна сериала Chapelwaite, базиран на предисторията на "Сейлъмс лот" - "Джирусълъмс Лот", с участието на Ейдриън Броуди и Емили Хемпшир.
Един от най-мрачните и ужасяващи романи на майстора на ужаса Стивън Кинг ще оживее на екран в нова адаптация съвсем скоро.
Стрийминг платформата Max публикува първи официален трейлър за филма "Сейлъмс Лот" по едноименната книга на Кинг от 1975 г. и видяното само ни кара да тръпнем в очакване. Премиерата на филма е на 3 октомври.
Трейлърът:
https://static.webcafe.bg/uploads/videos/converted/13/10213.mp4

И...
Не очаквайте от Дени Вилньов да дундурка франчайза "Дюн" до края на кариерата си, въпреки че първите му два филма бяха блестящи.
За подкаста Little Gold Men режисьорът заявява, че ще се оттегли от поредицата след заснемането на "Месията на Дюн".
Но ще остави вратата отворена за други негови колеги, които са достатъчно амбициозни, че да адаптират останалите книги на Франк Хърбърт и да продължат франчайза.
"След като излезе "Месията на Дюн", ще съм прекарал достатъчно години на Аракис и ще съм готов да се заема с нещо различно. Ще се постарая да оставя в "Месията" зрънце за друг проект, който би могъл да се разработи впоследствие. Ще е чудесно, ако се направи, защото книгите са прекрасни, но са трудни за адаптиране. Езотериката става все повече и повече", коментира Вильов.
"Първо, за мен е важно хората да разберат, че [първите два филма] са диптих*. С тях адаптирахме първата книга", разкрива режисьорът.
"Беше направено и приключено. Третата обаче, чийто сценарий все още пиша, ще има собствена идентичност. Ще се върнем на "Дюн", но ще се чувства различно", продължава той.
"Месията на Дюн" ще се развива 12 години след събитията от "Дюн: Част втора" и отново ще събере Тимъти Шаламе, Зендая и Флорънс Пю.

Общи условия

Активация на акаунт