Център за асистирана репродукция (ЦАР) - тема 28

• 93 241
  • 718
  •   1
Отговори
# 405
Момичета,незнам дали въпроса е за тук,но пък знам че има много които не чакат за първи път и вероятно ще са запознати.Какво се случва когато процедурата излезе по-скъпа от парите,които са ни отпуснати?Ние си доплащаме ,нали?И как точно се определя по коя точка колко пари да се отпуснат-лекарства,прегледи,изследвания и т.н.?Накратко, аз вече съм в процедура и днес ми съобщиха, че съм надвишила отпуснатия лимит за лекарства.Купих си това,което ми трябва,но ми се иска да знам кой и как точно разпределя средствата?Благодаря за вниманието.
Здравей,моят първи опит беше през декември месец и от болницата ми дадоха да попълня някакви нови документи че имало изменения ако се превиши лимитът от 5000 лв.остава изцяло за сметка на болницата
Здравей, как така остават за сметка на болницата?
не мога да ти кажа точно най-вероятно да си направят сметката така че да се сместят в таза сума,да не се възползват от пациентите

# 406
Това е последното развитие от фб:

♥️38705 от 06.10.2017 получи покана  за 14.03 ❤️

# 407
  • Varna
Ако парите недастигнат примерно за лекарства се доплащат от пацианта.

# 408
И аз така знам и това което каза девойката по-нагоре ме озадачи доста.

# 409
  • Varna
Момичета инфо от МЦАР  Варна на 8/9 март.

# 410
И аз така знам и това което каза девойката по-нагоре ме озадачи доста.
и аз така знам,моят опит беше през декември и това било нещо ново така ми казаха

# 411
  • София
Може и да има нещо такова с доплащането, защото докторът ми каза на моя опит в януари, че едва ли не не може да се надхвърля лимитът и че ако се надхвърли, ще е за тяхна сметка, защото после можело до отида да се оплача, че са ме карали да доплащам и да им разкажат играта от проверки - което тогава ми се стори странно. Ако стимулацията е силна, те няма какво да направят. Но може би наистина има някакви промени.

# 412
  • Варна
    Т.е. не гоним качествена процедура, а вместване в бюджета. И аз го прочетох в правилника.

# 413
Всъщност тези 5 хил,които отпуска фонда са напълно  достатъчни за 1 качествена стимулация,п,ункция и ЕТ.Но е факт че някои момичета не реагират добре и им се налага доста да доплащат.Имах една позната,която доплати 2хил. и извадиха само 1Я

# 414
  • Варна
На мен ми предстои първи опит, но на всичките ми познати е излязло доста повече. Явно си зависи от случая.

# 415
Един въпрос,колко яйцеклетки трябва да се извадят ,за да се получат нещата? Звучи малко стряскащо,ако е намален яйчниковия резерв, предполагам ще е доста по-трудно,но все пак...колко,а и на цикъл колко са,не са ли една ,две нормално,благодаря ви

# 416
Един въпрос,колко яйцеклетки трябва да се извадят ,за да се получат нещата? Звучи малко стряскащо,ако е намален яйчниковия резерв, предполагам ще е доста по-трудно,но все пак...колко,а и на цикъл колко са,не са ли една ,две нормално,благодаря ви
Всеки месец узрява 1 яйцеклетка.
Затова се прави стимулация с хормони - и вадите няколко . Всеки човек е различен-  може да се извадят 4-8. Не е точна наука.
Грубо половината ще станат ембриони. Или по-малко. Индивидуално е всичко.

# 417
Би било добре, ако наистина има ограничение към клиниките, да се побират в тези мисля 1800 лева, за стимулация. Все пак знаем ,колко са надути цените на лекарствата по клиниките и  всичко като цяло.

# 418
Здравейте,момичет и честита баба Марта!
Тъй като нямаме опит с фонда бих искала да попитам как точно става това с документите. Ние сме подали документи и имаме входящ номер, но не знам след колко време ще ни се обадят и какво следва след като се обадят (ако ни одобрят, ние сме с неизяснен фактор).
Знаете ли горе долу на месец колко молби преглеждат? Ние сме с номер 40439,та се чудя колко ли ще чакаме? В случай на одобрение документите в клиниката ли ги изпращат или трябва от София да се вземат? Извинявам се за многото въпроси 🤗

# 419
Здравейте,момичет и честита баба Марта!
Тъй като нямаме опит с фонда бих искала да попитам как точно става това с документите. Ние сме подали документи и имаме входящ номер, но не знам след колко време ще ни се обадят и какво следва след като се обадят (ако ни одобрят, ние сме с неизяснен фактор).
Знаете ли горе долу на месец колко молби преглеждат? Ние сме с номер 40439,та се чудя колко ли ще чакаме? В случай на одобрение документите в клиниката ли ги изпращат или трябва от София да се вземат? Извинявам се за многото въпроси 🤗
До около два месеца излиза одобрението. Комисията се събира и разглежда документите към 20- то число всеки месец. Вие сте малко след моя номер, т. е. ако не ни разгледат този месец, ще е след 20-ти април. Вече след одобрението се чака, още няколко месеца, да ни се обадят от фонда за получаване на заповед. Заповедта се взима лично от  партньорите или чрез упълномощено лице от София.

Общи условия

Активация на акаунт