"Системата - 60" - тема 52

• 63 428
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Почвам ви подред Simple Smile))
Аз не съм от най-стриктно пазещите този път, но е важно да се отбелязват несистемните хранения, за тези, които искат да са напълно системни Simple Smile

Radostina Velikova - среднощно-утринната палачинка си е била екстра, то при безсъние този мозък трябва да се храни с въглехидрати за да оцелее. Обядът ти е несистемен, "пиле с грах" си е системен грях Simple Smile) Ако грахът, царевицата са към микс от зеленчуци се приемат за незначително количество и като изключение се комбинират с месо. Чист грах или царевица + месо не е системна комбинация за обяд Wink)))))

Chory - gpym4e не е догледала обяда иначе е напълно права за всичко останало, което ти е написала, "Кренвирш... 2 сухара" за обяд е несистемен обяд. Не можеш да смесваш месо с хляб (хлябът изобщо не е позволен за обяд). Simple Smile

Росита 77 добре дошла, не се фокусирай върху килограмите, които имаш да сваляш, по-скоро следи обиколките! Успехът няма да те подмине ако си системна за достатъчно дълъг период от време!

Ден 059:

з(10:00): две огромни парчета кекс (мляс!)
о(13:00): зрял фасул + шопска + зеле и моркови с люта чушка!
в(17:00): взела съм си 3 яйца

Хубав ви ден и не забравяйте да пиете достатъчно вода Simple Smile

# 166
  • Варна

Chory - gpym4e не е догледала обяда иначе е напълно права за всичко останало, което ти е написала, "Кренвирш... 2 сухара" за обяд е несистемен обяд. Не можеш да смесваш месо с хляб (хлябът изобщо не е позволен за обяд). Simple Smile

Не е съвсем така. Разрешено е се ядат ръжени сухари; в краен случай - ръжен хляб. Flutter Наистина комбинацията хляб+ месо не е разрешена, но колко месо има в половин кренвирш? Той се прави вече предимно от соя  Wink

Реших да не я почвам с обяда, защото за мен вечерята е най-важното ядене. Ако не можете с ранна вечеря, опитайте да я измествате по-рано постепенно /да речем с 15 мин всеки ден/ и за седмица ще сте вече системни.

# 167
Да се отчета и аз. Трите почивни дни, въпреки леките отклонения и един обилен несистемен обяд, след които не вечерях - днес съм все така минус 3 кг от началото. На см съм - 2 на талия и -2 см на корем/паласки, което е добре за да не губя кураж.
Днес:
З- - тиквеник
О: пиле с ориз / но пилето беше сухо и само го опитах/, наблегнах на ориза
В: мисля плодова салата /ябълка, киви и мандарина 2-3бр./ това ми е любимата вечеря през зимата цветна и вкусна

# 168
Благодаря Лебед, знаех си че нещо имаше с този грах но това е положението. Понякога просто незнам какво да наготвя в къщи то не е един ден, а мъжо неможе да изяде цялата тава та се жертвах и аз ☺.

# 169
  • USA
galiushana, браво за резултатите!

Росита 77, добре дошла и успех!

Лебед, водата наистина е много важна, поне при мен има голям резултат. Но забравям да пия.

Снощи за вечеря 2 ябълки и малко кисело мляко.

З: банан веднага след ставане докато приготвям децата и ги заведа, след това 2 индийски палачинки, парче негърче, мляко с нес
О: леща и салата вероятно, може 1-2 люти чушки
В: не знам още.

Аз намалих кафето на веднъж дневно. Преди няколко дни докато си лежах в леглото и рових из интернет, получих сърцебиене, имах чувството, че ще пукна. Зави ми се свят,цялото ми тяло изтръпна. Много се изплаших. Второто нес кафе замених с какао.

Виждам, че има несистемни менюта, но вие сте помогнали вече на момичетата.  Hug

Лек ден!

# 170
  • Сливен
Ето заради киното имах дилема с вечерята ,че филма почваше в 17 ч и в крайна сметка предпочетох да не я пропускам и си викам ще взема в киното ама друг път. Даже и айрян нямаше и ядох бейкроуз с гъби .Грешка или не хапнах го това е. Така бързо се изтрелях от работа до киното изобщо нямаше от къде да взема нещо. За друг път ще знам няма да ме хванат неподготвена.

# 171
  • Сливен
 Здравейте от мен ,дами. Как е настроението в този слънчев ден?  От 3 дни не съм докоснала цигара Grinningчувствам се страхотно, не изпитвам и глад което е супер така, че си карам по режима. За менюто днес :
3- кафе и парче домашна мързелива баница
О- 3 кебапчета и салата домати
В- кис.мляко, 3 сухара и сирене ( стана ми любима).
Успешен и ползотворен ден от мен !

# 172
  • USA
andjela, и аз снощи прегреших Sad. Излязохме, после пък отидохме да пазарим храна, прегладнях и се натъпках с боклуци. Браво за цигарите!

Днес:
З: банан, овесени ядки с мляко и кафяна лъжичка захар, 2 лъжици течен шоколад, мляко с нес
О: леща, люта чушка, шепа домати, мляко с какао

Снощи реших да видя колко калории ми е дневната храна, ами малко са. Даже и с нездравословната закуска ми са около 1200. Трябва още поне 200 да добавя.

# 173
Добър вечер от мен
З: 2 сухара с кашкавал
Зелен чай с мед
О: пълнозърнест ориз
В: 2 яйца на тиган без мазнина със сирене и отделно малко маслини
Обаче честно да си кажа в момента пак ми се яде нещичко Confused

# 174
  • Варна

В: 2 яйца на тиган без мазнина със сирене и отделно малко маслини
Обаче честно да си кажа в момента пак ми се яде нещичко Confused

Чори, вечерята ти не е системна. Или само яйца, или сирене, а маслини вечер не може.
Днес пак бях системна. Закуска 2 сандвича и половин плодова тарталета, на обяд картофена супа и сирене в пергамент, на вечеря мляко.

# 175
Chory, не че и аз не се обърквам понякога затова ги препрочитам като се колебая.
Това са вариянтите за вечеря

ВАРИАНТ 1 "ПЛОДОВЕ И МЛЯКО":
1. Ябълки (1-2 бр. през деня (след 12:00 ч.)
2. Цитрусови плодове,
3. Сливи (не много),
4. Киви.
5. Диня (1-2 резена на ден (след 12:00).
6. Сушени сливи (4-6 броя).
7. Ананас.
8. Всякакви млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5%. Кисело мляко - само чисто, без никакви добавки (захар примерно). Разрешава се и бяло саламурено сирене.

Какво може да се пие?
- Сокове от изброените плодове.
- Млечни и кисело-млечни напитки.
- Чай от всеки сорт.
- Вода - нормална и газирана.
- Червено сухо вино. Ако сте алергични към него / киселини и т.н., то да го заменяте ли с нещо или не - на ваша  отговорност. По системата може само сухо червено вино, но само на празници и купони, а не всяка вечер!

ВАРИАНТ 2 "ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ":

1. Ябълки (1-2 бр. през деня (след 12:00).
2. Цитрусови плодове.
3. Сливи (не много).
4. Киви.
5. Диня (1-2 резена на ден (след 12:00).
6. Сушени сливи (4-6 броя).
7. Ананас.
8. Зеленчуци всякакви, с изключение на:
- Картофи.
- Грах.
- Гъби.
- Тиква.
- Патладжани.
- Авокадо.
- Варива (бобови).
- Сладък картоф.
- Царевица.
- Нищо осолено, мариновано, пушено не може!

Какво можете да пиете?
- Сок от изброените плодове и позволените зеленчуци.
- Чай от всеки сорт.
- Вода газирана или обикновена.
- Червено сухо вино.  Ако сте алергични към него / киселини и т.н./, то да го заменяте с нещо или не остава на ваша отговорност. По системата може само сухо червено вино, но само на празници и купони, а не всяка вечер!

ВАРИАНТ 3 "ПЛОДОВЕ И ЗЪРНЕНИ ХРАНИ":

1. Ябълки (1-2 бр. през деня (след 12:00 ч.)
2. Цитрусови плодове.
3. Сливи (не много).
4. Киви.
5. Диня (1-2 резена за деня (след 12:00 ч.).
6. Сушени сливи (4-6 бр.).
7. Ананас.
9. Ориз всякакъв, с изключение на бял полиран (оризови нудълси също не може, тъй като на вечеря не може бял ориз).
10. Елда (гречка).

Какво може да се пие?
- Сок от изброените плодове.
- Чай от всеки сорт.
- Вода - газирана или обикновена.
- Червено сухо вино. Ако сте алергични към него / киселини и т.н./, то да го заменяте ли с нещо или не - на ваша  отговорност. По системата може само сухо червено вино, но само на празници и купони, а не всяка вечер!

ВАРИАНТ 4 "ЗЕЛЕНЧУЦИ И МЛЯКО"

1. Зеленчуци всякакви, с изключение на:
- Картофи.
- Грах.
- Царевица.
- Гъби.
- Тиква.
- Патладжани.
- Авокадо.
- Варива (бобови).
- Сладък картоф.
- Нищо осолено, мариновано, пушено НЕ може!
2. Млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5%. Кисело мляко - само чисто, не може с добавки (примерно подсладено или плодово). Разрешава се и бяло саламурено сирене.
Какво мога да пия?
- Сокове от разрешените зеленчуци.
- Мляко и млечни напитки.
- Чай от всеки сорт.
- Вода - газирана или обикновена.
- Червено сухо вино. Ако сте алергични към него / киселини и т.н./, то да го заменяте ли с нещо или не е на ваша  отговорност. По системата може само сухо червено вино, но само на празници и купони, а не всяка вечер!

ВАРИАНТ 5 "ЗЕЛЕНЧУЦИ И ЗЪРНЕНИ ХРАНИ"

1. Зеленчуци всякакви, с изключение на:
- Картофи.
- Грах.
- Царевица.
- Гъби.
- Тиква.
- Патладжани.
- Авокадо.
- Варива (бобови).
- Сладък картоф.
- Нищо осолено, мариновано, пушено НЕ може!
2. Ориз всякакъв, с изключение на бял полиран (оризови нудълси също не може, тъй като на вечеря не може бял ориз).
3. Елда (гречка).

Какво може да се пие?
- Сок от позволените зеленчуци.
- Чай от всеки сорт.
- Вода, съдържаща газ или нормална.
- Червено сухо вино. Ако сте алергични към него / киселини и т.н./, то да го заменяте ли с нещо или не - на ваша  отговорност. По системата може само сухо червено вино, но само на празници и купони, а не всяка вечер!

ВАРИАНТ 6 "МЕСО И РИБА"
1. Месо (всякакво - пилешко, заешко, по принцип ВСЯКАКВО) и субпродукти (това не означава, че можете да ядете кожа и сланина!!!).
2. Риба.
3. Морски дарове (осолени и мариновани обаче не може).
4. Яйца.
5. Желе от месо (това май е пача на български).
ВНИМАНИЕ! Списъкът не съдържа варена наденица, рулца от раци, консерви. Ние не сме забравили за тях, те не трябва да се ядат!

Какво може да се пие?
- Чай от всеки сорт.
- Вода с газ или нормална.

ВАРИАНТ 7 "МЛЯКО, СИРЕНА И СУХАРИ"
1. Може млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5%. Кисело мляко мляко чисто - без добавки (захар, плодове...).
2. Сирена и кашкавал до 50 грама. Всякакви сирена и кашкавали може, дори и синьо сирене.
3. Сухари /crispi (само ръжени може!!!) 3-4 парчета.

# 176
Меню днес
З: кис.мляко с мюсли, 4 бисквити с бадем
О: св.котлет с мл.салата
В: мл.салата 4-5 лъж. към 20:00 по рано не успях затова се ограничих с количеството. Лека

# 177
Добро утро и честит празник момичета, да сте обичани и глезени не само днес, а всеки ден!
Днес меню няма да пиша, защото от сега знам, че цял ден ще съм на принципа на закуската, но на вас пожелавам системен ден!

# 178
  • Сливен
Честит празник на жената и майката!  Бъдете ценени и уважавани от свойте половинки и обгрижвани с любов!
За днес менюто ми е :
З- кафе и парче домашна пица и република с кокос
О-пържола пилешка и салата
В- мляко (айрян)сирене и 3 сухара
Спокоен и прекрасен ден от мен!

Да правя корекцията на менюто ми докато е време и така
0- към 15:30 ч шопска салата и пилешки дробчета по селски с лук, чушка и гъби ( учидих се от себе си  стомаха е доста свит не можах да изям и 1/2 салата нито 1/2 дробчета)  което е добре като се замисля колко съм яла преди като количество
В- не мога и да помисля за нея

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 20:11 от andjela 09

# 179
Честит празник пораснали момичета!

Ден 060:
з(9:00): две парчета кекс и банан
о(12:30): огромна купа леща, две картофени кюфтета със свежа салата
в1(18:30): 25 парчета сет със суши - само за мен :Р
в2(22:30): въобще не бях гладна, нито лакома... реших само едно крилце... заминаха поне 10-тина Simple Smile))

Ден 061:
з(10:30): две парчета кекс и банан
о(12:30): постни пълнени чушки с кисело мляко и люта чушка, огромна порция картофена салата и едно яйце за разкош Simple Smile)
в(20:30): Редакция: 3 скумрии (едната леко разделена с котките Simple Smile))
Толкова съм преяла, че едвам гледам час след обяда, реално още на закуската нямах нужда от храна след обилното хапване вчера вечерта Simple Smile))
За днес имам планувана риба... пък да видим дали ще стигна на време за да я приготвя Simple Smile)

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 21:11 от Лебед

Общи условия

Активация на акаунт