Орхиепидидимит

• 2 770
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте на всички! Ще се опитам да бъда хем максимално кратък, хем максимално подробен.

На 18.01 (четвъртък) усетих дискомфорт и тъпа болка в областта на тестисите, която не продължи много продължително и може би поради това не и обърнах голямо внимание същия ден. На другия ден обаче забелязах, че десния тестис се е подул и е придобил формата на яйце от кокошка. В сравнение с левия беше доста по-голям и сериозно се уплаших, въпреки че нямах болки дори при пипане. Веднага отидох на лекар, който постави диагноза орхиепидидимит.

Назначи ми интравенозно лечение с антибиотици в продължение на 7 дни - гентамицин, афлаж и терцеф по 2 пъти на ден (сутрин и вечер). Също така каза да слагам компрес с риванол и спирт. Държа да вметна, че не съм имал температура и болки нито веднъж, след като започна самото лечение. Дадох кръв и урина за изследване, които се оказаха в нормата.

На 26.01 (вторник) свалих абоката, но продължих лечението с хапчета - аугументин (2х1), тубоцеф (2х1) и пробиотик (2х1). На 31.01 (сряда) лекарят ми каза да спра да пия аугументин, но прибави към лекарствата левофлоксацин (1х1), уростим (1х1) и витамин А (3х1). Отново дадох кръв, но този път за т.нар. полимерна верижна реакция (PCR), като и този път резултатите бяха нормални. Попитах лекаря дали не трябва да си направя микробиология, но според него в момента тя няма да има ефект и резултатите може би няма да бъдат достоверни заради приема на доста лекарства. Допълни, че е най-добре да бъде направена такава поне седмица след края на лечението, което в моя случай щяло да продължи минимум месец.

Преди 3 дни отново бях на преглед и доктора ми каза да спра пия тубоцина и да продължа само с останалите. Ходя на преглед по 2 пъти в седмицата - всеки вторник и петък, като според него всичко е нормално и наред. Всеки път казва, че съм по-добре от предишния и ще се оправя. В интерес на истината отока видимо е спаднал и тестиса не е толкова подут като в началото, но все пак продължава да бъде по-голям в сравнение с другия. Лекарят каза, че ще отнеме доста време, може би няколко месеца докато придобие нормален размер.

Искам да попитам дали някой е страдал от подобна болест (епидидимит, орхиепидидимит), колко време се лекува, как продължи самото лечение и наистина ли е нормално отока да спада 2-3 месеца? На 26 години съм и за пръв път се сблъсквам с подобна болест и затова моля за мнения. Притеснен съм главно от факта, че доста често орхиепидидимита води до стерилитет.

Благодаря на всички предварително!

# 1
Здравейте искам да попитам оздравяхте ли и как станах нещата какво пихте ,защото и аз имам същия проблем. Благодаря предварително!!

# 2
Здравейте искам да попитам оздравяхте ли и как станах нещата какво пихте ,защото и аз имам същия проблем. Благодаря предварително!!

Съпругът ми беше с орхиепидидимит преди година. След курс с антибиотик без подобрение му изписаха и антибиотик инжекционно. Въпреки това отокът и болката не спряха и се наложи операция. Горе-долу от възпалението до операцията минаха 20тина дни, като след това той каза, че съжалява, че не се е подложил по-рано на операция, защото при него наистина беше много сериозно. Възстановяването беше бързо. След това обаче го съветваха да си направи спермограма, защото рискът да няма вече живи сперматозоиди след такова възпаление е много голям. Така че, ако нямате деца или планирате още за в бъдеще Ви съветвам да си намерите бързо добър уролог и да не чакате, защото не е шега работа.
Не знам от къде сте, но съпругът ме се оперира в Русе в болница Канев, от където е изключително доволен.
Желая ви късмет и бързо да се оправяте!

Общи условия

Активация на акаунт