и най-вече наблегнаха на това, че на фактурата трябва да пише "комплексно лечение".
../ за детенце платих цялата сума-някъде около 165 лв и сега социалните ще ми възвърнат 160 лв, защото детенце ми е с ТЕЛК 50% заради бронхиална астма и има право 1 път в годината на санаториално лечение. За да се отиде по линия на НОИ- се взима от личния лекар зелена бележка в 2 екземпляра, в която се описват заболяванията които имаш и ако прилагаш снимки или документи и сл. бележка за 6 м. назад/ в НОИ пред стая 110 има табло, на което пише всичко / чака се поне 1 час докато ти приемат документите, но пък си заслужава /. Не забравяйте-за да ви въстановят разходите за детето трябва да имате фактури за всичко: още от В. Левски си поискайте фактура за резервацията, а в Сандански още като се регистрирате ще ви дадат фактурата-още 1 ден ви изчисляват колко дължите и така си правите сметка какви разходи да правите. Какво да ви кажа за санаториума: Всеки ден камериерката ти почиства стаята; Организират се екскурзии, дори и до Гърция/ 20 лв и до Солун за 1 ден/; За процедурите е голяма лудница, но само 1 ден ти е трудно докато разбереш кое къде е и после е лесно; Детските порции са много мизерни/ яденето на тези които са към НОИ е по-различно и в по-хубаво, но долу има кафе и има винаги прясна и вкусна скара. Има и много хубав ресторант с/у пощата долу точно на завоя преди санаториума, супичките са по левче и са вкусни, а и яденето е добро. Иначе градчето е много чисто и приятно, парка е чист и поддържан, ако сте с кола ходете задължително до резиденцията/ ние ходехме там на плаж, обаче е малко скъпичко: 10 лв за възрастен, 5 лв за дете, но пък има малко хора и басейна и закрит и чист, заслужава си разходите /. Хубав басейн също е и Русалка, но ние сме ходили там. Ами това е, другата година пак ще ходиме задължително отново и детенце ми се чувства добре и това е най-важното !
Препоръчани теми