Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 9

• 80 484
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
И ние търсим квартира с ММ , в Пловдив за около 350-400 двустаен (хол със кухня заедно и отделно спалня).Съмнява ме това,че има доста лускозно ( в моите представи) изглеждащи апартаменти на тази цена.Четох някъде,че нарочно пускат такива обяви,за да захапеш да се обадиш,а после започват да ти предлагат други имоти..Дали има нещо вярно в това?

Сестра ми скоро се нанесе в такъв, за 300 лв. А малко преди това беше харесала и капарирала пак за 300, но с чисто ново обзавеждане. В Каршиака са и двата.

# 436
В Тракия има в Оазисите двустайни, обзаведени, и всичко вътре чисто ново за 400лв. Но зависи къде търсите да си наемете, ако ползвате агенция така се получава. Показват нещо, което или не е актуално, или отдавна заето и после само Ви губят времето. На Наш имот(отдавна отдаден),още виждам снимките от името
на различни агенции. Но ми прави впечатление, че почти всички хора, търсещи квартира, се обръщат към агенция, а не влизат в сайтове като олх, имот бг и др.

# 437
Така е. Същото важи и за продажба. На хората им е по-лесно да звънят в агенция, отколкото да се занимават да си търсят сами.

# 438
вчера дадохме един под наем. човекът ни намерил в олх. Другият оглед, който направихме, пак беше а частно лице, от фейсбука. Агенциите не ни доведоха нито един човек на оглед. Само се пазарят за комисионната си, а реално работа не свършиха никаква.

И за да бъда по-полезна - около 1 седмица отне да го дадем под наем. Първият оглед беше в деня след публикуването на обявата ми, вторият оглед беше вчера. Мои близки, също за около 10 дена, дадоха през олх 2 апартамента, на центъра - без посредници.

Като идеята за ОЛХ публикации аз заимствах от тук, от този форум, за което ви благодаря Wink

# 439
То си е цял подвиг да избегнеш агенциите.

# 440
Имам пусната обява от частно лице. Въпреки това съседът ми дойде да гледа апартамента чрез агенция. Та понякога не е толкова трудно.

# 441
В Оазисите гледах няколко,но бяха по 500лв.Аз също не искам да се занимавам с агенции,но ето днес проверих в ОЛХ от 90 обяви за Тракия,като цъкнах на частни   2 обяви само останаха Confused . Леля.ми също в момента си търси и се е съгласила един брокер да и показва апартаменти.Еми до сега в 4 я е завел,всички не отговарят на сумата с която тя разполага на месец,а все с по 100-200 лв по скъпи ... От него получава само телефонен тормоз+губене на време за огледи и нито едно читаво предложение.

# 442
Леля.ми също в момента си търси и се е съгласила един брокер да и показва апартаменти.Еми до сега в 4 я е завел,всички не отговарят на сумата с която тя разполага на месец,а все с по 100-200 лв по скъпи ... От него получава само телефонен тормоз+губене на време за огледи и нито едно читаво предложение.
Човекът пробва дали минава номерът. Тя защо не го пита предварително за наема и просто да отказва с уточнението 'знаете, че не търся в този ценови диапазон'?

# 443
Ами при въпроса "Колко е наема на този апартамент" отговора е "Нека първо да го видите и после ще коментираме цената."

# 444
Това са глупости.
Апартаментът си има цена. Това да не е циганския битак и брокерът да предлага собствено производство, че да се пазари за цената?
Като не отговори с точна сума, лелята да каже, че си търси нещо до ххх лева, ако е по-висока - 'не ми губете времето' и затваря. С мрънкане на уше не става - реже и толкоз.

# 445
Разговора не е по телефона,а при среща на път за апартамента.Разбира се че вече тона и ще е по твърд,но всеки очаква след като е казал какви са му изискванията и му се обадят за оглед,то предлаганото да отговаря на търсеното...А и според мен фокуса тук не е върху това как е реагирала леля ми,колко го е разпитвала и дали е "мрънкала на уше".Въпроса е ,че си готов да си платиш за услуга,която обаче не получаваш.А  тя е някой запознат с предлаганото да отсее офертите и да ми покаже тези които са за мен.А не като отида да започна да го изпитвам от до за параметрите на жилището и да му вадя с ченгел от устата цената на наема,защото виждаш ли иска да пробва дали ще му мине номера ...

Последна редакция: сб, 07 апр 2018, 13:50 от DreamingGirl

# 446
Фокусът е върху това, че цакат леля ти, а тя оставя да я цакат. И как така тя разбира вече като са в движение, че май не отива да види подходящо жилище?
Да го реже, вместо да тръгва на оглед и на половината път да се сеща да пита за най-важното. Иначе ще я гласи още доста пъти.

# 447
Не фокуса не е че цакат леля ми,въпроса ми нямаше нищо общо с нея и въобще незнам закакво все още коминтираме нейното поведение,какво и кога питала,кога разбрала и т.н. ,при положение че темата е за съвсем друго.Дадох просто за пример какво ми сподели тя като отношение от брокери.Ако искаш да и даваш акъл,мога да ви свържа. Simple Smile

# 448
Ами не, не искам да й давам акъл. Намирам за доста некоректно да изкарваш брокера някакъв си, защото леля ти му играела по свирката, ама не харесвала мелодията.
И аз не харесвам брокери и ги избягвам заради цитираното. Ако не си разбрала, зададох няколко въпроса, за да си уточня кофти профила на човека... вместо това само чета как леля ти му се връзва. Никой не й е виновен, сори. Тези номера на мен ми минават до 2рия път. Ако искаш, предай й, че я връткат, твоя воля.

# 449
  • Варна
Преди месец моя приятелка си търсеше квартира и отидох с нея на един оглед с "брокер". Въпросният младеж имаше вид на ученик 10ти клас, с раздрани дънки, супер непрофесионален вид и отношение. Още от качването му в колата на приятелката ми започна да дрънка как всички обяви са фалшиви и видиш ли тяхната агенция е номер едно, а ние реално се обадихме по обява за апартамент, който се оказа, че е на такава цена, защото се отдава само за 3 месеца. Joy Естествено ни предложи друг, който бил мноу як и за същите пари, ама бил за същите пари ако се наеме до края на деня, иначе от следващия ден собственичката щяла да вдигне наема! Joy И моята приятелка, която няма никакъв опит в тези неща, естествено лапна въдицата и след половин час вече бяхме на огледа. Естествено - нищо общо с нейните изисквания, които тя подробно му обясни по телефона, включително той я питал от къде е, работи ли...  сигурно го задължават да събира подобни данни, не знам...  Та апартаментът беше пълна дупка, половината мебели - от соца, другите - от виденов и разпадащи се. Тя се ядоса и в прав текст му каза, че не е това, което търси и ако беше видяла снимки, изобщо нямаше да си губи времето, нито пък неговото. Каза, че няма да отиде на следващ оглед без да е видяла поне някакви снимки преди това. И брокерчето почна да мрънка как ако го хванат да й праща снимки, щели да го глобят 500 лв. Joy и можел да й праща само такива, които с телефон е снимал екрана на монитора. Върхът беше като започна да ни плямпа как не сме наясно с пазара и за толкова пари не можем да намерим това, което търсим и как трябвало да му посетим офисът, където щели да ни направят подробна консултация и да ни запознаят с пазара, както и че имали 10 000 оферти. Joy  JoyJoy   Ми може и да имат, ако събират някаква база данни и не си трият старите обяви от преди 10 години. Rolling Eyes  Повече не го потърсихме. А приятелката ми си намери сама точно това, което търсеше за 20 лв под бюджета й.

Много дълго стана, сории.

Общи условия

Активация на акаунт