Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 9

• 81 306
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Е аз за Бруната говоря и поясних.

# 301
На мен ми взеха Бруната 35 лв за отчет на един централен топломер. Преди години Техем ми искаха по 12 лв на топломер в жилище, в което на всеки радиатор си имаше топломерче.

# 302
Я и аз да питам - махнати са всички радиатори, оставене е само сградната инсталация. Ина и топла вода. Освен снимка на водомерите, друго трябва ли ми за наемателите? Таксата за сградната инсталация е еднаква всеки месец, нали?

# 303
При мен е един централен топломер на входа. Странно за тоя вид да е по-скъпо, уж е по-лесно.

# 304
  • София
Таксата за сградната инсталация е еднаква всеки месец, нали?

В нашия блок таксата е различна всеки месец.
То няма как да е иначе - нали е разлика от влязлото в абонатната и разпределеното на ползващите парно и вода. На Нелбо и ТЕЦ София - Изток сме.

# 305
И при нас в два апартамента само с тръби сметките всеки месец са различни.

# 306
  • София
Да попитам все пак.
Кога мога да кажа на наемател да освободи квартира? Доколкото знам не трябва да е в зимния период, а той до кога се води - астрономическата зима или края на отоплителния сезон. 1 месец ще му е предизвестието.

# 307
  • София
Когато поискаш може да му пуснеш предизвестието, освен ако нямате нещо друго в договора и срокът на договорът е изтекъл и е преминал в безсрочен  Peace

# 308
А, ако е преминал в безсрочен, не важат ли същите клаузи, които са в договора, например 1 месец предизвестие?

# 309
  • София
Да де, ама ако не е преминал му дължи обезщетение за предсрочно прекратяване  Wink

# 310
Зависи какво пише в договора ви с наемателя.
Не виждам причина да освободи имота и през зимата, за теб остава смятането на дела му в плащанията за парно, което си е занимавка.

# 311
Искам да ви попитам, до името на Мишелин пише "отказал се". Но тя си е доста активна, или поне - беше, във форума.
Какво означава "отказал се" ? Действително ли не желае да участва вече в темите? Би ми било жалко ..

# 312
Мише, моля те да се върнеш! Hug

# 313
Да попитам все пак.
Кога мога да кажа на наемател да освободи квартира? Доколкото знам не трябва да е в зимния период, а той до кога се води - астрономическата зима или края на отоплителния сезон. 1 месец ще му е предизвестието.
Не знам какъв ви е договора,но щом питаш за зимен период значи,едва ли има такава клауза.И защо да не може в зимният период?Жилището си е твое,ти решаваш.Ако е некоректен наемателят,или ти нямаш покрив над главата,или просто може да продадеш изгодно имота,какво ще се съобразяваш със сезоните?Аз съм гонила от 01.01. семейство с малко дете.Наема беше наистина символичен,наглостта им огромна.След 2м. срещнали съседка и се оплакали,че са се преместили в по-малко жилище и са плащали двойно повече.Следващите им наемодатели си искали реален наем.Правилно,така трябва.

# 314
Искам да ви попитам, до името на Мишелин пише "отказал се". Но тя си е доста активна, или поне - беше, във форума.
Какво означава "отказал се" ? Действително ли не желае да участва вече в темите? Би ми било жалко ..

Да, за съжаление Sad

Общи условия

Активация на акаунт