Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-24

• 78 096
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Писали сте още, докато си напиша поста Simple Smile

Tintina, знам, че стъпалата са проблем. Чувала съм го това и съм съгласна. Обаче идеята ми беше да предложа фризьорски услуги срещу ниски цени. Примерно, в началото може да има дни, в които пострижката ще е намалена с 50%... Това с цел хората да влязат един път, да посвикнат. Представях си табела, може нещо светещо или по-големичко, с ОБЯВЕНА цена отвън, така че хората да знаят, че е евтино. С една дума, лека полека да си придърпам клиенти.

Aisha, добре си зачекнала всички минуси. Как ги забеляза тия тръби, бе жена? Satisfied Аз чак на място днес Simple Smile

chiana, и моите планове бяха такива. Евтино е, така че и по 100 лв на месец да капят пак си е екстра Simple Smile Но това последното, което пишеш е диъл брейкър, освен че днес като го видях на живо, май се поотказах. Особено тези тръби, много ми вадят очите. Както и тъмницата. Стълбите ще ги прежаля Simple Smile Иначе, ако реша да действам, със сигурност адвокат ще разгледа документите и ще каже дали може и не може...

Собственичката ми се видя симпатична и свястна жена, но знае ли човек, може да се скрила това-онова Simple Smile

# 181
Писали сте още, докато си напиша поста Simple Smile

Tintina, знам, че стъпалата са проблем. Чувала съм го това и съм съгласна. Обаче идеята ми беше да предложа фризьорски услуги срещу ниски цени. Примерно, в началото може да има дни, в които пострижката ще е намалена с 50%... Това с цел хората да влязат един път, да посвикнат. Представях си табела, може нещо светещо или по-големичко, с ОБЯВЕНА цена отвън, така че хората да знаят, че е евтино. С една дума, лека полека да си придърпам клиенти.

Aisha, добре си зачекнала всички минуси. Как ги забеляза тия тръби, бе жена? Satisfied Аз чак на място днес Simple Smile

chiana, и моите планове бяха такива. Евтино е, така че и по 100 лв на месец да капят пак си е екстра Simple Smile Но това последното, което пишеш е диъл брейкър, освен че днес като го видях на живо, май се поотказах. Особено тези тръби, много ми вадят очите. Както и тъмницата. Стълбите ще ги прежаля Simple Smile Иначе, ако реша да действам, със сигурност адвокат ще разледа документите и ще каже дали може и не може...

Добре де, Мишелин... Как го виждаш на 8кв фризьорско оборудване, фризьорка, клиентка и една чакаща такава?

# 182
  • София
Не си хаби парите за адвокат. Мазе може да бъде купено само от притежател на апартамент в сградата, За съжаление е такъв закона. Май със собственост гараж пак може да си купиш мазе  Wink

Едит: ето ти документ, че мазето не е самостоятелен обект а се причислява към самостоятелен обект ) страница 13). Не може да бъде обект на отделна покупко-продажба и т.н.
http://www.cadastre.bg/sites/default/files/documents/regulation/ … 2011_cadastre.pdf

# 183
Мишелинче, това ми прилича на мазе. Не знам какъв е този магазин 8кв.м и въобще как се побира вътре продавач - да не говорим за стока...
ИмАло е място за един продавач и двама клиенти Grinning

Като нищо документите да са причината да не е продадено толкова време. А ако беше толкова хубаво и на далавера, нямаше да опре до мен Satisfied Странно, защо не го дадат под наем на някой от блока поне

# 184
За откриване на фризьорски салон има ред изисквания, дали това нещо изпълнява изискванията на инспекция по труда и противопожарна безопасност? Освен това май имаше някаква квадратура според броя на работните места. Също не съм сигурна без естествена светлина може ли? 
Аз лично в такъв салон не бих влязла.

Как изчислявате тия 10%, 20%?

# 185
А и нали ще се плаща заплата на фризьорка? В смисъл, така де, малко фризьорки биха искали да започнат кариерата си в мазе. Grinning Макар че иначе идеята звучи готино - мини собствен бизнес. Grinning

# 186
Ако има повече пари, да инвестира в един голям апартамент, поне 4стаен за луксозен фризьорски салон, да го оборудва луксозно и да кани фризьорки под наем. В едната стая миене, в друга маникюр, масаж, в някое кюше ще подреди боите, рецепцията, в една стая ще продава професионална козметика, ... и ще печели много.
Не съм сигурна може ли без фризьорски сертификат да откриеш салон. 

# 187
Да, не е за всеки този салон. Определено таргетът не са хора, които дават 30-40 лв за пострижка, а за по-непретенциозни хора. Както и да е Simple Smile

Ама, Гугъл, аз си представях една пъргава и приветлива баба... Какво започване на кариера Grinning Grinning Grinning

Лира, къде ти толкова пари Simple Smile

Знаете ли какво се замислих? Дали да не си пуснем една отделна коментарна тема за обяви и да си обсъждаме?

# 188
Да, не е за всеки този салон. Определено таргетът не са хора, които дават 30-40 лв за пострижка, а за по-непретенциозни хора. Както и да е Simple Smile

Ама, Гугъл, аз си представях една пъргава и приветлива баба... Какво започване на кариера Grinning Grinning Grinning

Лира, къде ти толкова пари Simple Smile

Знаете ли какво се замислих? Дали да не си пуснем една отделна коментарна тема за обяви и да си обсъждаме?
Козметичката, при която ходя да си оправям веждите е в салонче, което е всъщност апартамент на първи етаж в панелен блок, нисък първи етаж със стълбичка. Апартаментът е 2-стаен и са го направили много подходящо - едната голяма стая им е за фризьорство, а другата - за козметика, затоплят и всъщност е много уютно. Табелата им е готина, поддържат си дограмите чистички и всъщност е станало доста хубаво. До тях, обаче, има такова като твоето, което е направено на магазин за хранителни стоки и поне аз не се наканвам да вляза вътре.

# 189
И около нас знам за два такива фризьорски салона. Не знам колко са вървежни.
В такива помещения имаме и магазинче за домашни потреби и  тип хранителен с бири до детска площадка. Не съм влизала в нито едно, но ги знам от доста години. Такива за пиянки или кафенца/сокчета до детска площадка са вървежни, доколкото виждам.

# 190
В стария ми квартал имаше няколко такива фризьорски салони. Жената в нашия блог си го беше ремонтирала сама - неестетичните тръби по тавана бяха покрити с нещо - мисля, че с окачен таван (пак беше достатъчно високо). Наистина е тясно, но изглеждаше приятно. Обаче там като че ли имаше повече светлина. Мисля, че й вземаха доста нисък наем - при всички положения е печелила в пъти повече.

# 191
  • София, Bulgaria
Мишелин, не се занимавай с глупости!!!

# 192
  • София
За откриване на фризьорски салон има ред изисквания, дали това нещо изпълнява изискванията на инспекция по труда и противопожарна безопасност?

За фриз.или козметично  салонче няма шанс да покрие изискванията. Имам опит в сферата.
Забрави да го купиш, ремонтираш и дадеш.
Може да се направи, но нелегално от самата фризьорка/козметичка. И всеки ден ще трепери дали Пена от третия етаж не си е харесала прическата и да се обади на РИОКОЗ.
Гугъл, няма заплати за фризьорки/козметички - даваш им помещението на аренда напр. 200 лв месечно.
Пък тя да си отговаря за осигуровки, режийни, консумативи  и чист приход. В посоченото място в Дружба освен да стриже мъже с машинката по 3 лв и да подстригва баби по 5 друго няма какво да се направи. А и салони и салончета там има достатъчно.

# 193
Пролетен дъждец, защо има толкова много празни апаратаменти в този блок? Цената поне съобразена ли е с тези проблеми, които описваш?

Къде сте в това лошо време? Някакво затишие има в темата май Simple Smile Идвам с една обява и ми се иска да чуя странични мнения. Аз много емоционално гледам на нещата, затова имам нужда от трезва, независима оценка Simple Smile

Та, какво ще кажете: https://www.olx.bg/ad/prodavam-magazin-8-kv-m-v-grad-sofiya-zhk- … s.html#8a14a4e8cf

8кв те ограничават доста в това какво може да направиш. Знам, че всяка жена мечтае за козметичен или фризьорски салон ама помисли дали ще върви. Иначе като референция мога да дам само наемите на магазините в студентски - около 30кв 2000лв.

# 194
Така де, аз точно баби и дядовци искам да облужва "салона" Simple Smile) Но да, отпада, хора... Благодаря за всички влючили се. А коментарът на Томева беше доста отрезвителен Simple Smile))

Ванка, ей това със синичкото, офис на Теленор е било преди, му искат 4000 евро наем в момента. От няколко месеца стои празно. Иначе мястото е супер и не можеш да се разминеш по тротоара от хора. Там, каквото и да отвориш, все ще е вървежно: https://www.google.bg/maps/@42.6713858,23.2951859,3a,52y,250.39h … e0!7i13312!8i6656

Общи условия

Активация на акаунт