Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 67 182
  • 807
  •   1
Отговори
# 120
  • Куциндрел
Могат спокойно да сложат критерий месторабота, но да е с по-малко точки и да не се ползва с този за местоживеене.

# 121
  • София
Не могат, защото  не могат да го сложат за всички. Дори и да е с по-малко точк, дори да не се ползва заедно с местоживеене, пак ще е само за някои, а за други не. Дискриминационен е.

# 122
Мисля, че не е нужно след всеки пост за критерий „месторабота” веднага някой да скача, че е дискриминационен. Разбрахме го, ама мечтите са безплатни и респективно можем поне локуми да подъвчем...

# 123
  • София
А, сори, не бях разбрала, че целта е да дъвчем локуми. Някой по-напред пита защо пък точно този критерий е обявен за дискриминационен. Затова и се заформи дискусията.

# 124
Значи - месторабота е дискриминационен, защото не всеки може да го ползва, т.е. не всеки работи.

По същата логика всички останали, вкл. многодетни, брат/сестра в училището, също са дискриминационни, защото не всеки може да се възползва.  newsm78

# 125
  • София
Това са допълнителни критерии, които разделят граничните групи.

# 126
  • Куциндрел
За мен не е дискриминационен. Или няма да е такъв, ако се сложат ограничения и проверки.

# 127
За мен не е дискриминационен. Или няма да е такъв, ако се сложат ограничения и проверки.

+1 Peace

Това са допълнителни критерии, които разделят граничните групи.

Какво ще рече това?

Нали пак не всеки може да ги ползва? Като дават точки по други критерии, които също са допълнителни, да се дават и за месторабота само за граничните групи, нали така?!?

# 128
  • София
А, сори, не бях разбрала, че целта е да дъвчем локуми. Някой по-напред пита защо пък точно този критерий е обявен за дискриминационен. Затова и се заформи дискусията.
Може би мотивите на съда (или беше КЗД) могат да се видят и ще се разбере защо е обявен за такъв. Няма смисъл от това гадаене и наливане от пусто в празно.

# 129
Е нали беше пояснено, че се дискриминират безработните родители.

# 130
Не знам къде могат да се видят тези мотиви. Обаче, ако е така за този, трябва да важи и да другите допълнителни критерии. Значи и те са дискриминационни, понеже не важат за всички.

Е нали беше пояснено, че се дискриминират безработните родители.

По тази логика дискриминират хората с по-малко на брой деца или без брат/сестра в училището.  Peace

# 131
  • Куциндрел
Дискриминационно е, ако си живял по-малко от три години на адрес, то детето ти има по-малко право да учи в районното училище, от дете на родители, живяли три и повече години. 

# 132
Всеки критерий може да е дискриминационен, зависи кой ще се заеме да го доказва.
Единствено в конкурса няма дискриминация, но пък те могат да бъдат така нагласени, за да ги спечели точно определен човек.
В крайна сметка трябва да има начин за подбор на децата, но трябва да се намери някаква златна среда. Според мен най-добре е да има електронна система, както при ДГ, да имаш право на три желания и да можеш да си проследиш къде имаш шансове за влизане.

# 133
  • Куциндрел
Според мен децата трябва да имат шансове поне в районите, прилежащи на техния и в собствения си район. Общината да види къде са училищата за интеграция и там да махне точките, а да даде такива в училището близко до района и не е от интегриращите.
Многодетните семейства също се ползват с дискриминационно право, защото ... вече писах в страта тема.
Единствено брат/сестра в училището и то не в гимназията, трябва да има някаква точка отгоре, точно защото децата да могат заедно и навреме да се водят в училището.

# 134
Единствено брат/сестра в училището и то не в гимназията, трябва да има някаква точка отгоре, точно защото децата да могат заедно и навреме да се водят в училището.

Да, де, ама аз примерно искам училище до работата ми поради същата причина - да го водя и прибирам навреме, а те ми отнемат тази възможност.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт