Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 66 063
  • 807
  •   1
Отговори
# 75
Нормално е да има първокласници на по 6 г., ако са родени в началото на годината. Едно време също имаше, тези неща се предвиждат.

# 76
Няма как някой сега изведнъж да реши детето му кандидатства от 6 години, наместо от 7. Трябва да има завършена ПГ, т.е. такива кандидатстващи ще вървят преди набора си отпреди.

# 77
Да, разбира се, тези неща се предвиждат. Аз говоря за деца завършили ПГ. Все пак тези неща се мислят още в началото на постъпване в градина. Поне аз така направих с второто си дете. Не искам да е първокласник на почти 8 години.

# 78
Четохте ли становището на Ц. Александрова (започва в края на стр.135) - възразява, че е премахнат критерия месторабота и съответно е посочено, че становището ѝ се обсъжда. Нещо не мога да схвана за този критерий - на някои становища си пише, че не се приема, а пък сега друго виждам....

# 79
  • София
И аз това разправям.  Някои си противоречат.

А тия частично приетите как знаят коя част е приета? Май са имали разписано кое ще приемат.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 16:31 от Грета Ей

# 80
Аз смятам да отида в понеделник на заседанието на Комисията по образованието от 12 ч. На моето становище е отбелязано, че се обсъжда. Ако някоя от вас желае също може да се включи. 

# 81
  • Куциндрел
Дайте пак линк, моля, да видя къде пише, че се обсъждат. Hug

# 82
Дайте пак линк, моля, да видя къде пише, че се обсъждат. Hug

Имах предвид, че моето становище все още подлежи на обсъждане - така е отбелязано в обобщената им справка. Нямам представа какво ще коментират в понеделник на заседанието, но ако ми се даде думата бих говорила. В сряда беше заседанието на Комисията по местно самоуправление и доколкото разбрах г-н Чобанов не е дал думата на никой, само той е говорил Sad

# 83
  • София
Идвам да следя как ще се развият нещата. Дъщеря ми кандидатсва за подготвителен клас в училище по миналогодишните правила и я приеха; сега ще кандидатства за 1 клас в същото училище по тазгодишните правила, та се вълнувам.

# 84
Идвам да следя как ще се развият нещата. Дъщеря ми кандидатсва за подготвителен клас в училище по миналогодишните правила и я приеха; сега ще кандидатства за 1 клас в същото училище по тазгодишните правила, та се вълнувам.

Май няма точки за предучилищна в училище, но може да го променят това.

# 85
  • Куциндрел
А това, че децата от предучилищна не могат да продъжат 1-ви клас в същото училище е голяма глупост. Няма ли и това да обсъждат?

# 86
  • София

Май няма точки за предучилищна в училище, но може да го променят това.

Има – 3 т.

Отн. това кое е прието и отхвърлено разбирам ситуацията така:
Критерий А е предложен от някого и е приет.
Друг предлага пак критерий А и критерий Б. Срещу това предложение пише "отхвърлено". Според мен това означава, че се отхвърля само критерий Б, тъй като критерий А вече е отбелязан като приет. Аналогично е и положението с "обсъжда се". Според мен се обсъжда само това, което до момента не е отбелязано като прието или отхвърлено.

# 87
  • София
Има становища с няколко предложения, всичките приети извън конкретното становище, а конкретното становище се води неприето Thinking...

# 88
Лейди, частните случаи са ясни. Моете дето също излиза 40мин по-рано, за да отиде на училище, на територията на административния район е, но са й 7 спирки с автобуса. Но автобуса е един, спира пред нас и после пред училище. В 4ти клас втория срок се наложи да я пусна сама. Окапа занималнята, свършваше в 13ч, нямах ход. Ако учеше до местоработата ми нямам никаква идея как точно щях да се оправя в тази ситуация. Та вместо да дъвчем критерий месторабота, трябва да се настоява за допълнителни точки за административен и граничен район, което междувпрочем май е прието.
Всичко е частен случай, при вас също. Моята месторабота е на три спирки с метрото и ми е далеч по-удобно от 15 минути пеша, без удобен градски транспорт. Освен това местоработата се намира на 5 минути от дома на баща ми, така че и това ни е много по-удобно и при всички случаи и на детето ми му е по-удобно. Просто за теб е така, но за мен не. И въпреки, че има частни случаи на луди родители, които правят фалшиви бележки за местожителство и месторабота, мисля, че в масовия случай родителите избират по-добрия вариант. И не знам защо мислиш, че другите родители не мислят за удобството на детето си, напротив, просто не винаги местоживеенето е най-удобния вариант, освен естествено ако училището не е непосредствено до дома ти.

# 89
  • Sofia
Аз смятам да отида в понеделник на заседанието на Комисията по образованието от 12 ч. На моето становище е отбелязано, че се обсъжда. Ако някоя от вас желае също може да се включи. 
Дали ще го има в Рикуест?
В смисъл, абсолютно всички заседания на СОС ли се качват или е избирателно?

Общи условия

Активация на акаунт