Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 66 219
  • 807
  •   1
Отговори
# 360
Всъщност при всички контакти с банки и други кредитни институции нещо различно от личната  ми карта и данните в нея не са търсени.
В някакъв момент явно настоящият адрес е станал постоянен и си е издал документите с този адрес.
Това, което се случва с наематели може да се случи и при покупка на жилище и да наследиш неуредиците на бившите собственици и техните проблемни отрочета.

Това, че на теб не са ти искали, не значи, че с всички е така. А и той може да е казал, пращайте ми на този адрес, защото на постоянния няма да ги получа, и е напълно логично да го направи.   Във всяка държавна институция можеш да дадеш адрес за кореспонденция, различен от постоянния си. Защо в кредитна да не може?
Е, как настоящият адрес някак си от само себе си ще стане постоянен и ще си издаде л.к. на него?! За постоянен адрес искат документ за собственост или собственикът по документ да е там на живо и да декларира се подпише, че го дава на искащия пост. адрес (ако той не е собственик), иначе няма начин. Сега ще ми обясниш, че е фалшифицирал и нот. акт, може би... И на всички други наемодатели, пострадали по същия начин, се е случило същото.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 10:22 от Анонимен

# 361
  • София
И ся две неща от кухнята, не знам дали се е споменало до сега.
...
А тази информация, за очакваните бройки, дали ще я публикуват някъде официално?
Предполагам, че на хората ще им е по-ясно какво се случва и ще им е по-лесно да се ориентират.
Не че няма да има изненадани родители в последния момент...

# 362
Преди години не искаха документ за собственост. Това нещо е в последните около пет години. 
Не оспорвам твоето твърдение, Попеа. Разсъждавам на глас. Преди години я имаше и масова практика на фирмите да са регистрирани на някакъв адрес, а там въобще да няма подобна или каквато и да била фирма. Съдът не проверяваше верността.   

# 363
Преди години не искаха документ за собственост. Това нещо е в последните около пет години.  
Не оспорвам твоето твърдение, Попеа. Разсъждавам на глас. Преди години я имаше и масова практика на фирмите да са регистрирани на някакъв адрес, а там въобще да няма подобна или каквато и да била фирма. Съдът не проверяваше верността.  
Е, щом ние сме ходили с него в общината да му дадем настоящ адрес, значи, вече е била в сила разпоредбата да искат документ. Тя процедурата е една и съща и за двата, само за постоянен трябва после да си смени и личните документи.
Много се отклонихме,  но проблемът с настоящия адрес наистина е валиден и за учениците. Ако се разреши на собственик да отписва лица от собствеността си, мисля, че голяма част от проблемите ще отпаднат.

# 364
  • София
v_spasova, няма да се публикува.

Говорих с педагогически съветник снощи. Все още и те не знаят по колко деца ще им позволят да приемат извън правилата, яко са ги затегнали след миналата година. Така и трябва.  

# 365
Какво означава „извън правилата”?

# 366
  • София
v_spasova, няма да се публикува.

Говорих с педагогически съветник снощи. Все още и те не знаят по колко деца ще им позволят да приемат извън правилата, яко са ги затегнали след миналата година. Така и трябва.  
А, дано!

Ами сега, пратих.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 11:11 от milenaka

# 367
milenaka,
Скрит текст:
моля пусни на ЛС някакви координати, за да ти пиша нещо извън темата. 

# 368
  • София
Някой знае ли как е минало заседанието вчера?

# 369
  • София
Здравейте.
Тази година и аз ще трябва да се боря за първи път със системата за прием на първокласник.
И относно приетата уседналост - искам да попитам какво става ако двамата родителя са на различни адреси. Чисто теоретично. Кой адрес ще се вземе в предвид? А питането ми е породено от това, че примерно с мъжа ми живеем от поне 20 години в настоящия ни квартал. Разбира се искаме детето да учи в близкото до нас училище, но какво правим ако се появи дете на което единия родител се води в съвсем различен квартал, а другия родител се води че живее в нашия квартал. Семейството живее в съседен квартал, но не по документи. Просто възникна един такъв разговор в обкръжението ми, а в момента всички се вкарваме във филма с прием на първолаци.

# 370
  • София
Здравейте.
Тази година и аз ще трябва да се боря за първи път със системата за прием на първокласник.
И относно приетата уседналост - искам да попитам какво става ако двамата родителя са на различни адреси. Чисто теоретично. Кой адрес ще се вземе в предвид?

На този етап в проекта е записано, че се гледа адреса на детето, но още не е окончателно приет

# 371
  • София
Този на детето.

# 372
  • София
А детето е с адреса на майката предполагам.
Мисълта ми е че предимство ще има само в единия квартал. Няма да може примерно двамата родителя да подадат документи в двата квартала и детето да ползва предимствата и за двата, спрямо уседналостта на родителите си.

# 373
  • София
Какво означава „извън правилата”?

Извън определените 22 деца в клас. Най-вероятно означава и деца "извън" квартала, които не биха били приети иначе. Винаги има такива. Ние не се борим за техните места обаче.

# 374
  • София
А детето е с адреса на майката предполагам.

Детето е било записано на адреса на майката, когато се е родило. Това със сигурност.
Ако майката е сменила адреса си след това, може да не е сменила на детето. Тогава детето ще си има негов си адрес.

Общи условия

Активация на акаунт