На 33 сама ...

• 93 138
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 375
Аз пък смятам, че статистиката и науката са съвсем категорични. Перфектната социална възраст на първо раждане в 21 век е изключително далеч от перфектната биологична. И продължава да се отдалечава.

Смятам, че е изключително погрешен подход да се замазват очите на жените за тези факти, само и само да не се стресират, че часовникът цъка. Не, не е погрешен. Всъщност е тотално безотговорен. Да, той цъка, приеми го, бъди зрял и възрастен човек. Дръж се разумно. Животът е несправедлив. Преглътни го.

Имам въпрос към всеки защитник на тезата "не, бе, споко, бе, не цъка, е, виж, Джанет Джаксън, виж Елена Йончва... споко": Вие ли ще понесете отговорността, ако след N години авторката (или която и да било друга жена) има трудности при забременяването или я удари ранна менопауза и т.н.? Не, тогава ще сте чао. Нито ще ви има, нито ще ви пука.

Докато ние, защитниците на тезата за цък-цък, най-много да бъдем обвинени как сме я натиснали в компромисен брак и сега ко ще прави сама с детето. Аз досега самотна майка, която да каже "съжалявам, че родих" не съм срещал.

Така, че авторке, "цък-цък", а не "споко бе, тя Джанет"... Ми хайде задай си простия въпрос. "Кое е по-страшно? Да нямам въобще дете или да имам дете от мъж, който след време се е оказал неточният и да трябва да си го гледам сама? Или да имам дете от непознат донор и детето ми НИКОГА да не разбере НИЩО за баща си?" Ми това е много прост отговор, надявам се...

Да, не е добре човек да се фиксира в даден проблем, но обратното е точно толкова, ако не и по-зле. Защото от много фиксиране в един проблем не е задължително да оплескаш решаването му. Много хора именно така решават проблемите си - като се фиксират в тях и приоритизират до крайност! Докато обратното, да го наречем "не-фиксирането" ти гарантира вътрешен душевен мир и комфорт, но... това само създава лъжливото усещане, че часовникът е спрял да цъка. Ми не е.

И с какво помогна това на авторката, тя и без това е притеснена.

# 376
Ми например да си направи план и в следващата година да захапе въпроса, ама като питбул, наистина. Това си е стратегия, така си е. В смисъл - нека направи един кастинг за мъже, за да може да познае свестния, като се появи.

Колкото до социалната възраст, това си е пропаганда. Ако ще ти отнеме цяло десетилетие за успех в работата, някой те лъже с работата или не се развиваш реално чак толкова.

# 377
Авторке, в голям град ли живееш?
Кастинг в малко населено място как става освен с фрииковете от Интернет?

# 378
Авторке, в голям град ли живееш?
Кастинг в малко населено място как става освен с фрииковете от Интернет?

В голям град живея,да.

# 379
Еми тогава наистина може да позасилиш социалното общуване.
Аз например си спомням една млада жена от курса по латино, която винаги сядаше на най-видно място, когато имаше вечер на салсата някъде. Самата тя си го казваше, че го прави, за да я забелязват и канят по-често.

# 380
Аз пък смятам, че статистиката и науката са съвсем категорични. Перфектната социална възраст на първо раждане в 21 век е изключително далеч от перфектната биологична. И продължава да се отдалечава.

Смятам, че е изключително погрешен подход да се замазват очите на жените за тези факти, само и само да не се стресират, че часовникът цъка. Не, не е погрешен. Всъщност е тотално безотговорен. Да, той цъка, приеми го, бъди зрял и възрастен човек. Дръж се разумно. Животът е несправедлив. Преглътни го.

Имам въпрос към всеки защитник на тезата "не, бе, споко, бе, не цъка, е, виж, Джанет Джаксън, виж Елена Йончва... споко": Вие ли ще понесете отговорността, ако след N години авторката (или която и да било друга жена) има трудности при забременяването или я удари ранна менопауза и т.н.? Не, тогава ще сте чао. Нито ще ви има, нито ще ви пука.

Докато ние, защитниците на тезата за цък-цък, най-много да бъдем обвинени как сме я натиснали в компромисен брак и сега ко ще прави сама с детето. Аз досега самотна майка, която да каже "съжалявам, че родих" не съм срещал.

Така, че авторке, "цък-цък", а не "споко бе, тя Джанет"... Ми хайде задай си простия въпрос. "Кое е по-страшно? Да нямам въобще дете или да имам дете от мъж, който след време се е оказал неточният и да трябва да си го гледам сама? Или да имам дете от непознат донор и детето ми НИКОГА да не разбере НИЩО за баща си?" Ми това е много прост отговор, надявам се...

Да, не е добре човек да се фиксира в даден проблем, но обратното е точно толкова, ако не и по-зле. Защото от много фиксиране в един проблем не е задължително да оплескаш решаването му. Много хора именно така решават проблемите си - като се фиксират в тях и приоритизират до крайност! Докато обратното, да го наречем "не-фиксирането" ти гарантира вътрешен душевен мир и комфорт, но... това само създава лъжливото усещане, че часовникът е спрял да цъка. Ми не е.

Нямам идея колко е притеснена. Имаше едно изречение в един от постовете ѝ, не цитирам дословно... беше нещо като "имала съм връзки, но по някакъв начин тези хора не са се оказали правилните за мен".

Ми аз на това ще кажа... колкото повече "неправилни" кандидат-бащи отпращаш днес, толкова по-голям е шансът заради цък-цък след N години да избереш дори и по-"неправилен".

Затова нека просто си погледне носа в огледалото, да не е много вирнат, например? Щото като чуя някоя жена да ми обяснява как от 4-5 години била сама и все не намирала "правилния" и просто ми мирише на социопатия. Без извинения.

Айде бе, не намерила "правилния". Във века на комуникцията, на свободното общуване, на равенството между половете (или поне максималното равенство на фона на миналото), на женската свобода и еманципация.... живееща в голям град, млада жена.... не намирала "правилния"?

"Търси проблема в себе си" - идеално решение на почти всеки житейски проблем.

# 381
Айде, стигнахме и до века на равенството между половете, от същия човек дето искаше преди 4 страници снимка, защото нали проблемът на жените ВИНАГИ е в носа, устата, веждите, бръчките и т.н.... темата спокойно може да се заключи.

# 382
Скрит текст:

Нямам идея колко е притеснена. Имаше едно изречение в един от постовете ѝ, не цитирам дословно... беше нещо като "имала съм връзки, но по някакъв начин тези хора не са се оказали правилните за мен".

Ми аз на това ще кажа... колкото повече "неправилни" кандидат-бащи отпращаш днес, толкова по-голям е шансът заради цък-цък след N години да избереш дори и по-"неправилен".

Затова нека просто си погледне носа в огледалото, да не е много вирнат, например? Щото като чуя някоя жена да ми обяснява как от 4-5 години била сама и все не намирала "правилния" и просто ми мирише на социопатия. Без извинения.

Айде бе, не намерила "правилния". Във века на комуникцията, на свободното общуване, на равенството между половете (или поне максималното равенство на фона на миналото), на женската свобода и еманципация.... живееща в голям град, млада жена.... не намирала "правилния"?

Малко трябва да се успокоиш и може би да хапнеш нещо. Авторката търси помош, не обвинения.

# 383
Да, и така става. Голямо умуване тук... Много сложна я изкарвате играта. Мъжете се влюбваме с очите. Единственото, което жените трябва да правите, е да се позиционирате добре, да имате външен вид, излъчващ доброта, уравновесеност и топлина, и просто да избирате от появилите се кандидати.

Не се появяват? Проблем с въшния вид и езика на тялото.
Появяват се все идиоти? Проблем с външния вид и езика на тялото.

----------
Моля "външен вид" да се чете не просто като биологични характеристики, а в по-широкия смисъл на думата. Иначе казано "естествен чар" - усмивка, коса, жестове, мимики, искра в очите и т.н. онези магически неща, които карат мъжете да правят глупости...

Цитирам поста си, тъй като elenna го преиначава с неясна за мен цел. Нека е ясно какво съм казал.

Да, 21 век ще е векът на равенството между половете. И да, мъжете се влюбват в излъчване и чар. И двете не си противоречат.

# 384
Каква помощ се търси реално в темата?
Ако живее в Софив или Пловдив направо да я запознаем с мъже в диапазона 35-39.
Другото е да се огледа по познатите си и тези на приятелките си и понеже има инфо от първа ръка за тях да я запознаят с желаните.

# 385

Човек може да живее и в Ню Йорк и пак да не среща човека. Даже в много отношения,големият град има минуси. И не мястото е важно,а начинът на живот.
Именно,това констатирах като може би моя грешка и поисках съвети как да го променя.
Относно носа ми,отдавна съм го погледнала и съм преценила,че проблемът не е в мен ( като личност,качества,комуникация и умения за комуникация),а в мен може би (като начин на живот,който водя и,който не позволява особено нови социални контакти) !

# 386
Годината е 2018. Всички са в интернет, не само фрийковете.

# 387
Да, и така става. Голямо умуване тук... Много сложна я изкарвате играта. Мъжете се влюбваме с очите. Единственото, което жените трябва да правите, е да се позиционирате добре, да имате външен вид, излъчващ доброта, уравновесеност и топлина, и просто да избирате от появилите се кандидати.

Не се появяват? Проблем с въшния вид и езика на тялото.
Появяват се все идиоти? Проблем с външния вид и езика на тялото.

----------
Моля "външен вид" да се чете не просто като биологични характеристики, а в по-широкия смисъл на думата. Иначе казано "естествен чар" - усмивка, коса, жестове, мимики, иска в очите и т.н. онези магически неща, които карат мъжете да правят глупости...

Цитирам поста си, тъй като elenna го преиначава с неясна за мен цел. Нека е ясно какво съм казал.

Да, 21 век ще е векът на равенството между половете. И да, мъжете се влюбват в излъчване и чар. И двете не си противоречат.

Добре, на всички стана ясно, че си доста равен.

Годината е 2018. Всички са в интернет, не само фрийковете.

Да, но те са повечко.

# 388
Ако се сещате за темата за бързите срещи - авторката ѝ за няколко месеца срещна мъж (макар и вероятно не на бърза среща) и се омъжи. Пълно е със свободни мъже и жени на 30+, просто наистина трябва по някакъв начин да се запознават помежду си.

# 389
човек и в НЙ да живее, може да не срещне подходящия.... ми то в големите градове дори е по-трудно.... ти в опитите си да прехвърлиш отговорността за връзковото си фиаско върху всичко друго, освен себе си, не знам докъде ще стигнеш....? може и метеорологията и климатичните характеристики на България да намесиш.

Обаче, познай... милиони жени точно при тези средни температури и този среден брой дъждовни дни годишно и тази средна относителна влажност в София, Пловдив, Варна, СЗ и Русе намериха "правилния". Значи?

Общи условия

Активация на акаунт