На 33 сама ...

• 94 195
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 795
пп: прочетох съветите на бгтатко към летяща да търси мъже сред свитичките и невзрачните и да е предпазлива с хубавците и искам да знам какъв е този двоен стандарт и защо мъжете не се съветвате помежду си да се ориентирате към свитичките и невразчни женици, м? Точно обратното е, всеки мъж се насочва към възможно най-готината измежду тези, сред които имат шанс, а както се видя, някои са си вдигнали критериите до небесата и не свалят и с милиметър. Или като е жена, е глупачка и дай да ѝ пробутаме второто качество. Това, че мъжът е хубав, не го прави гадняр заради това, даже аз по-скоро съм обратното мнение - тъпите са и грозни, именно защото са тъпи, понеже хубостта не е сбор от някакви черти и пропорции, а е и отражение на вътрешния свят на човека.
+
Колкото до спортната фигура - от сърце съветвам всички момичета да избягват надути петлета, за които красивото тяло е самоцел, а не следствие от сериозен интерес към конкретен спорт. Това са най-комплексираните, задръстени и душевно бедни мъже на света, които на всичкото отгоре са и най-взискателни към жените, да не говорим, че няма да можеш да се наядеш на една маса с тях, защото в менюто им има само сухо пилешко, белтъци и протеин на прах, а който не може да се изкефи на истинска храна, не може да се изкефи и на нищо друго, после и сексът ще е пластмасов (по Сирен), точно като спартанското блюдо.

Сега последно препоръката каква е? Към красивите ли да се насочват жените или към грозните? Или май всичките мъже сме криви.

# 796
Соре, пичове, но много ниско, дето вика Янечек, чорапено ниво внесохте нЕкои. И не искам да ви разочаровам, но за вас гроздето ще си остане винаги кисело.
Както си има нива при жените, така си има и при мъжете. Някои е по-лесно да оцеляват като твърдят, че всички жени са лелки недоклатени и луди, разбира се. Други общуват на различно ниво и им се получават нещата. Но за вгорчените – цял живот все остават "недооценени" и попадат на ужасни чуми. Или пък са "играчи" и имат всичките малки дупета и големи цици на света. И никоя не е достойна за тяхно въздухарско величие.
Така е то – животът е кучка! Smiley

# 797
кое пак не си разбрал, бе? Един мъж да е красив и да бъде "нацепена батка" са 2 различни понятия.
красотата е в очите на гледащия!

# 798
кукумицинка, не става дума да се разкара животно. Нейното е малко, но също го разхожда всеки ден, но ако не може - майка и го разхожда. И аз не бих си разкарала животното/детето заради някой. Когато се гаджосаха, естествено, че поради възрастта и не е мислела до къде да се развие връзката. НО когато една година единственото, което правите, е разходка с кучето и вкъщи с филм.... не сме на 16г. Не иска/няма пари за хотел на кучо, само за кучо говори; можеха да продадат и вземат 2 ( това във връзка, че ако не живее сам в момента на запознанството, не значи че завинаги ще е така). Не предприема нищо, за да промени нещо в живота си. Сериозно, ти би ли живяла с ТМ и от работа-разходка в парка и вечеря със су мамА?  Аз съм "за" двойката/с-то да има животно и смятам, че е много полезно.Но ако нямам възможност днес да отгледам дете, ще започна да работя по въпроса. Не като сестрата на колегата ми от преди 5стр, която вече 10г след раждане не работи, защото няма време от грижи по децата/работата нямало да я пускат нон стоп/колежките щели да са гадни с нея/не достатъчно пари/шефа щял да иска да спи с нея/потенциален партньор нямало, щото тя искала той да е по-млад поне с 8г и т н, да не изброявам още хиляди са !

А, тя си била правила девойката някакви сметки без кръчмаря - той да продава и да купува апартаменти та затова е преглъщала и кучето, и останалото.  Ами, ако и аз живея с родителите си, реално каква е разликата дали с тъщата, или със свекървата ще вечеряме? Ако съм самостоятелна или имам собствен капацитет за самостоятелност, да имам претенции, че няма да живея в чужд дом и да вечерям със свекърви, ама така да тропам с крак що не продал и не купил, че да станЕМ самостоятелни...Да, по-скоро бих живяла и вечеряла със свекървата, докато ме намрази толкова, че да моли на колене синчето да купи апартамент, където да се изнесем. Като не мога сама да си купя или поне да си плащам квартира, ще се съобразявам с този, който може (що се отнася до въпроса за местоживеенето).

Ама аз и на 33 не бих се оглеждала за мъже с деца, защото в диапазона 30-40 има достатъчно ергени без отклонения, деца и кучета.

# 799
Няма нужда темата да се превръща в бойно поле между двата пола.
И от двата пола има всякакви.
Най-страшното си остава нетолерантността към чуждото мнение.
Тук сме за да водим дискусия и да обменяме мнения,а не да очакваме,че всеки мисли като нас и при първия сблъсък с мнение несъотвестващо на нашето да изпадаме в колабс от недоволство Simple Smile

# 800
Сега, по отношение на палатките, явно има различни концепции. За някои това е месец мърлявщина някъде в ниското. За други е начин да посетиш места, които иначе са трудно достъпни и палатката си е необходимост. В Алпите над 4,000 метра хотелите са, да кажем, малко и не по всички маршрути. Та така, има различни видове палаткаджии. Впрочем планината си е голям тест. Ако се изкъпе в реката, вместо да ти смърди - значи става. Ако не му стиска...значи е путьо, и по-зле, защото аз съм женска, а съм се къпала редовно в ледените реки, и сега бих го направила. Тест, майна:)

Такова високопланинско палаткаджийство може да се практикува, докато позволяват силите - в по-суровата и красива природа, а палатката да е с космически параметри.

Обаче да влачи някакви саморазпъващи се палатки от Лидл по калищата на язовирите или по евтини гръцки моренца - бляк!

# 801
кукумицинка, никакви сметки не си е правила. Просто той напира и това е неговото решение( продажбата е наложителна, но да не навлизам в чужди имотни проблеми). Честно казано, аз не виждам проблем ако си сам да живееш с роднина, но ако решиш да правиш семейство би трябвало да живеете сами(не един и два развода съм видяла, заради тъща/свекърва) като млада двойка( у тях/у вас/ на квартира/ипотека) Варианти има, стига да искаш. Ама той не иска да оставя мамА да живее сама. Според него разходи около бременността нямало, защото била здравно осигурена и както няма пари сега за уикенд Велинград(справка - хотел ОИ 35лв), така не смята, че ще има проблем с разходите покрай бебе.
''Да, по-скоро бих живяла и вечеряла със свекървата, докато ме намрази толкова, че да моли на колене синчето да купи апартамент, където да се изнесем" - това е супер съвет Simple Smile

# 802
Много съм съгласна и със Сирен, и с Базила по въпроса с палаткуването, почувствах ги като сродни души по туризъм.

Ама да влезеш в женски форум и да обясняваш коя е щета и коя не, сигурно е бая яко, а.
Всеки ден, когато взимам сина си от училище, наблюдавам как играят децата - момченцата, които не играят футбол, седят отстрани на игрището и понеже не могат да се впишат там, пробват при момиченцата, но понеже са кьопави и не могат ни въже да въртят, ни на ластик да скачат, и там удрят на камък, което ги поставя в изолация и ги озлобява. И понеже не смеят да сбият капитана на отбора, се връщат да развалят играта женките, джендърска история.

# 803
Това със здравноосигурената бременност изби рибата. Сигурно после наистина и бебето ще е съвсем безплатно, понеже и то е здравно осигурено Simple Smile

# 804
Луна, всичко тръгва от самооценката. Ама някои не го разбират и си карат на черно и бяло. Че е по-лесно като няма нюанси.
Обикновено човек (мъж или жена), когато има претенции, изисквания към останалите, не е лошо да има същите и към себе си. И това го казвам не заради появилите се отнякъде никове-мъжове, а защото съм се нагледала на хора с нереалистична представа за себе си.
Начи, пише в интернет с размах, самочувствие, аз това, онова, у-а, назидава, порицава, съди, дава оценки, даже полуграмотно пише. Викаш си ей тоя сигурно е голяма работа.
Много често интернет образите, особено на мъже, се разминават тотално с реалните. Ама нека си пишат. Събота е, днес съм го ударила на мързел и даже метлата е наблизо.

# 805
Значи ако една жена в този форум е тъпа и е простено понеже е жена и е в женски форум,но ако е мъж - в никакъв случай ?
На никого не е простено да е тъп, макар че все пак всеки има право на лош вкус. Стига да не го размахва като бели гащи и да го налага и на останалите.
Ето, например, от пишещите тук мъже разбрахме (изключвам бгтатко, той винаги подхожда сериозно), че жената трябва да е мила, неангажираща, "свежа", да е винаги в настроение и отстъпчива, да им пасва на интересите, мераците и нищо неправенето/или пък правенето на "техните си неща". Да не е конфликтна, да няма характер, да има винаги желание за секс, да има пари, да не иска пари.
Бе да е "нормална", удобна като мека маркова маратонка – хем да не е твърде евтина, хем да си я носят с кеф дълго време щото е маркова (и удобна съответно). Smile

# 806
Не разбрах кого и защо съм засегнал, след като е факт, че всички гледат нагоре - поне половината от вас завоалирано го потвърждават. Защо се засягате, след като в това няма абсолютно нищо лошо? Да гледаш нагоре и да си надут са две отделни характеристики, които даже рядко са съчетани. Надутите по-скоро гледат надолу, където намират основание за горделивостта си. А дали е кисело, сладко и въобще дали е грозде е съвсем друг въпрос. Не може ли човек да увеличи шансовете си да намери сродна душа, като просто гледа хоризонтално? Напред Wink
---
Интелигентността била елементарно качество ??? Явно не е, при толкова хора на тази земя. В някаква предна тема освен това се съгласиха с мен, че има типове интелигентност и не всеки е съвместим с всеки.

# 807
Точно така. Само че ни един не говори досега за типовете интелигентност. Приказката – каквото почукало, такова се обадило, е валидна за мъжките включвания в тази тема.Simple Smile
Засягане не, но драчене – да. Имам време за губене. А и темата се поизчерпа – Джинджър си е екстра и влиза да се посмее тука.

# 808
Мен друго ми стана интересно.

Много се преекспонира това с 'великите очаквания' и 'лебедовите шии' на тези,които в момента са на такава възраст и са сами. С две думи се набляга на тезата,че те са сами,защото са много надути,надменни и имат свръх изисквания.
Вероятно,наистина има такива жени и вероятно и голям процент от тях са такива,не знам, нямам такива наблюдения ( имам две-три приятелки,които съвсем не са такива).
Определено не съм съгласна. Или поне съдейки по себе си.
Лично аз смятам,че изборът на партньор е най-важният избор в живота ни,а това неминуемо води до по-голямо внимание и повече предпазливост. Вярно е,че на 20г човек не ги мисли тези неща-колкото на 30-40.След като понатрупа опит и изяде няколко шамара от грешни избори,започва да разбира какво не иска и на какво държи.
Не се смятам за надменна,надута.Мога да общувам с всякакви хора на всякаква възраст,етнос и социално положение ( обичам хората и съм много социален тип),радва ме да мога да помагам на хората и винаги съм отворена към нови запознанства без някаква конкретна цел. Когато обаче става дума за избор на партньор,нормално нещата стават малко по-различни и там вече си имам някакъв минимум от очаквания,но не смятам,че той е прекален.Мисля,че всички хора са имали такъв (поне тези,които са се бракували по-осъзнати).
Да искаш партньорът ти да е интелигентен,отговорен и емоционално зрял - не намирам,че са превземки и велики очаквания.И не смятам,че човек трябва да прави компромиси с толкова фундаментални качества.Естествено говоря само и единствено от моята си камбанария.Всеки иска различни неща и ако аз държа точно на тези качества,вероятно има жени,които държат на други.
Просто исках да кажа,че за себе си не приемам,че съм с нерeалистични очаквания и изисквания и това е причината.По-скоро тези елементарни качества трудно вече се намират в зоната на свободните електрони.
Не разбирам защо продължаваш натрапчиво да ни убеждаваш в уменията си да кажеш нищо с милиони думи. Това е вече ясно. Щях да кажа  „бла-бла-бла“, ама е инфантилно, затова няма.

Не се смятала за надменна и надута. Браво, бе, то щото надменните и надути хора се преварват да си го признават.

Кажи нещо по същество, например, как може около толкова уникален и готин човек като теб все идиоти да се завъртат?

Щото аз например робувам на логическата парадигма, че идиот с идиот се събира или дето вика старото поколение... краставите магарета.. нали. Та като чуя жена да ми плаче как все идиоти били или мъж да реве как всичките били меркантилни кучки, и ми пада.

Но може и да греша, затова питам. Как става тоя номер?

.....а и темата се поизчерпа...
Темата е изчерпана по презумпция. Причината е безсъдържателният ѝ автор.

# 809
Точно така. Само че ни един не говори досега за типовете интелигентност. Приказката – каквото почукало, такова се обадило, е валидна за мъжките включвания в тази тема.Simple Smile
Засягане не, но драчене – да. Имам време за губене. А и темата се поизчерпа – Джинджър си е екстра и влиза да се посмее тука.

bouquet
Пишех дословно същото, с единствена разлика "женските" вместо "мъжките".
Права е Джинджър, събота е, защо да не се посмеем.

Телефоне, не си прав. Често противоположностите се привличат. Не парадигма ами диалектика Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт