Жега страшна ни наляга-МаРтЕнИчЕтО за плаж се стяга!

• 14 451
  • 280
  •   1
Отговори
# 105
Да, не съм от София и не го  крия...
И нямам предвид големи градове като Варна и Пловдив и т.н. Аз съм от един малък град-Попово, близо до търговище и оттам имам впечатления. Разбира се, че е трудно навсякъде, но там например отпадат транспортните разходи, често отпадат наемите или вноските за изплащане на апартаменти. Имам много приятели, които получават заплати по 160 лв и ако някой получава 250 лв е много доволен. Естествено, че с бебето идват много допълнителни разходи, но мисля, че всеки се разпростира според чергата си. Едва ли някой от Попово например ще си купи помпа на Авент примерно, но това е най-малкото. Там парите се ценят много повече и се прави сметка за всяка стотинка.
Например на мои познати количката отгледа пет бебета. Но да не навлизам в подробности. Всеки има свое мнение и аз съм твърдо зад моето.

Последна редакция: пт, 26 май 2006, 11:27 от terina

# 106
Добро утро,  Hug
Гледам вие майчинството дискутирате ,но аз за въпроса с бабите да се искажа. Майка ми за съжаление все още не е виждала Алекс за което ни е много мъчно и направо ми се къса сърцето всеки ден когато ми звънне  Cry ,но се надявам че другия месец ще успееме да се замъкнеме до Италия и да се видиме .Иначе тя не е от хората които ще вземат отношение в отглеждането на децата, би помогнала и то страхотно ,но за съжаление можеме да се възплзваме само за 1 месец в годината. Но проблема ми на мен е свекито  Crazy еиии направо нервичките ми скъсва тази жена. Преди 2 вечери я викнахме да гледа децата че бяхме на рожден ден. С влизането вместо здрасти обяви ,че в нас миришело ужасно от котките на съседката  Shocked следващите думи бяха ,че в стаята ни е ужасно задушно и горещо, после видя че бебо е в люлката и започна да пита дали не му се вие свят така защото тя само като го гледала и се завивало /и все още здасти не е казала/ извади го детето в движение и докато се чуди къде да го сложи видя на леглото активната гимнастика и веднага реши да сподели че според нея игачките които висят са много на ниско и на него едва ли му е приятно да седи там и да ги гледа /а активната гимнастика ни е нова и той много се забавлява в нея ,но тя това не го знае а и май не я интересува/ та за 10 минути всичко това го повтори по още веднъж. А и даже по едно време попита дали не е по добре да вземат децата и да ги гледат в тях защото в нас било топло та си мислех да я попитам на края на лятото ли ще ми ги върне ,защото то както е топло днес така ще е и утре и всеки един друг ден .Ох направо ме побърква с вечните си мрънкания и оплаквания ама ще свикна все някога  Tired
Извинявам се че стана доста дълго ,но ми поолекна като се оплаках  Crazy
хубав ден на всички  Hug

# 107
Здравейте мами и бебоци.Наистина не стигат парите,но ж провинцията някак се живее малко по-икономично.Ние с Мариян бяхме 10 дни при свекарва ми.Разходите ми намаляха(но моите,на детето си бяха същите),като непрекъстнато бяхме по кафета.Но искам да споделя друго нещо.От там Мариян сжикна да спи нощно време много по-спокойно.И сега вече спи,вечер от 22.30,сутрин до 9-9.30.Чистият въздух му подейства страхотно.

# 108
  • Варна
Оле, тези баби направо ще ни подлудят! Joy Вече съм се изказвала по темата за свекитата не веднъж. Аз все пак живея с моята. Simple Smile
Аз не съм писала скоро, но уж се мъча да уча за изпити. Вече се оправихме от ваксината, Преслав отново е спокоен. Днес смятам да му дам сокче от ябълка за севте. Ще видим как ще му се отрази.
elly_G, много съжалявам, че сте болнички. Дано скоро да се оправите и да си чукнем нова срещичка. Вчера се запознах с една мама от януарките, та ще ставаме повече. Hug
Приятен ден на всички. Hug

# 109
Тъкмо въпроса за бабите сте подхванали и аз да се "похваля". Вчера майка ми трябваше да спи при бебето, че бях на среща със съученици. Баба ми нещо се влоши и мама трябваше спешно да си се прибере при нея. Та отивам аз в детската стая и какво виждам - вътре 28 градуса. Иван с боди, гащеризон с дълъг ръкав, чувал за сън и най-отгоре одеало  Shocked Shocked Shocked. Просто ако ми беше попаднала пред очите щях да я изхвърля! Днес и казвам /вече малко ми беше поминали/ и тя ми обяснява как съм трябвало само да се уча от нея, а не да и правя забележки  Shocked Shocked Shocked. Като резултат я пратих да си ходи и повече да не се вяска. Днес мъж ми остана да гледа малкия, събота и неделя ще го гледам аз, но от понеделник просто не знам какво ще правя  #Crazy

Давайте идеи за детегледачки ако нещо ви хрумва

Последна редакция: пт, 26 май 2006, 14:06 от Ger4o

# 110
    Здравейте мили майчета  Hug
За бабите - напълно съм съгласна с Ели G , много помагат , но докато се научат да го гледат малкия както аз искам - голям зор беше .Затова го гледат само като дойдат в къщи  за два три часа, за повече несмея да им го оставя  Simple Smile.
Ели G бързо да оздравеете с малката Катеринка
Днес времето е мрачно , с малкия отразихме една бърза разходка  Grinning
Пожелавам на всички хубав ден  Heart Eyes

# 111
Като чета нещата в темичката се сетих , че трябва да ви питам нещо много важно и колкото повече мисля , толкова повече се притеснявам.Та въпросът е за васкините.Нашата лична лекарка още не ние била ваксината срещу Хиаптит Б , втори прием , защото са и взели обратно всичките понеже имало някъв проблем , вроятно и тя неможе да ми каже точно какъв е случая.При вас как е , бита ли ви е тази ваксина и кога ?Защото това трябваше да случи още в края на 1-ия месец , а ние сме вече на 2 месеца ?!А като гледам в имунизац.календар във втория месец трябда се бие друг вид ваксина?Ние така изоставяме от плана така да се каже?
 И как понасят вашите мъници ваксините , задължително ли се вдига температура?

# 112
Анетка, наистина втората ваксина за хепатит се бие 1 месец след първата. Сега на нас ни биха ваксината за коклюш и т.н. На нас ни понесе добре, пу-пу. Не е вдигала температура и въбоще не съм забелязала да се държи по-различно от нормално. Дано така да продължи

# 113
Анетка, виж какво намерих в търсачката за тази Ваксина и то точно за Варна:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=99295.0
явно не си единствената с този проблем. Много е дълга темата и не я прочетох цялата  Embarassed, а тук видях нещо успокоително, че в други държави втория прием на ваксината хеп. Б е през 6м.: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=51530.0
 Hug Hug Hug

# 114
Anetka  проблема е за цяла Варна / поне за други градове не съм чула /. На нас също не ни биха ваксината и чесно да ти кажа така е по добре . На мен ми обясниха , че самата ваксина не била добре изчистена и директно заразявала бебчетата .На първи юни сме на консултация и втора ваксина , тогава  пак ще разпитам педиатърката  .

# 115
Anetka  проблема е за цяла Варна / поне за други градове не съм чула /. На нас също не ни биха ваксината и чесно да ти кажа така е по добре . На мен ми обясниха , че самата ваксина не била добре изчистена и директно заразявала бебчетата .На първи юни сме на консултация и втора ваксина , тогава  пак ще разпитам педиатърката  .
Как така заразявала? Не ме плашете на нас ни  я сложиха тази ваксина на 15.04  #Crazy

# 116
Благодаря на iliana_d за линка , доста ме накара да се замисля за ползата и минусите от ваксинирането !!!! Ако имате време по-добре вижте защото аз малко се притесних  newsm78

# 117
Анетка и на нас не сь ни я слагали.От няколко седмици се обаждам все да проверявам и я нямаше.Но докито обеща вьв вторник да я сложи вече.И аз доколкото разбрах е имало някакьв проблем с ваксината и за това са я изтеглили .

# 118
  • burgas
Здравейте майчета!
Аз съм много разтревожена моето момченце е болно. Има конюктивит( незнам дали така се пише), температура, червено гърло и възпалени уши. По думите на педито просто е настинал ама ни предписа антибиотик, звиннах и на джипито да я попитам дали за го давам а тя- ми нямало страшно той не бил опасен. Та се питам дали заради една настинка си струва да го започвам или да изчакам. Ако някой е чувал за ''стандацилин''  нека сподели.

# 119
Момичета,обяснете за тази ваксина от здравната каса.Какъв е проблема и на нас ни предстои на 1 юни да ни бият втората.А педиятърката ме предопреди да си купя ПЕНТАКСИМ,но тогава нямях възможност да я платя и се вазползвах от здравната каса.РАЗЯСТНЕТЕ,МОЛЯ ВИ!

Общи условия

Активация на акаунт