Жега страшна ни наляга-МаРтЕнИчЕтО за плаж се стяга!

• 14 454
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Ели Д, Хепатит В и ДТК са две различни ваксини. Пентаксим е аналог на ДТК.
Цитирам имунизационния календар:
до 24 часа след раждането-Хепатит В (първи прием)
1 месец-Хепатит В (втори прием)
2 месец-Полиомиелит, ДТК (първи прием) (или Пентаксим)
3 месец-Полиомиелит, ДТК (втори прием) (или Пентаксим)
4 месец-Полиомиелит, ДТК (трети прием) (или Пентаксим)
6 месец-Хепатит В (трети прием).
До колкото разбрах от линка на Илианка, става въпрос за проблем с ваксината за Хепатит В.

Последна редакция: пт, 26 май 2006, 21:39 от Katia_N

# 121
Много ти благодаря за разянението.Нали знаеш на страха очите са големи и не съм изчела добре постинга.

# 122
Привет!
До сега четох как сте обсъждали майчинството и аз се замислих.Мен също ме осигуряват на пълна заплата както някои от вас и би ми се искало тези майчински да бъдат % от заплатата ми....но не мисля,че ще е честно.И според мен тези пари не ми се дават за някакви заслуги ,трудов стаж и т.н.,а се полагат на самото дете.Нека поне до колкото зависи от държавата децата да имат равен старт...така според мен е най-справедливо.Истина е,че дори и 250 лв. да го направят това пак си остават смешни пари,но това вече е друга тема ...
Аз със свекървата проблеми нямам,тя е разбрана жена и гледа да не се меси без покана:)винаги се съобразява с моето мнение...обаче майка миииииии.....оф,ужас!В момента пак сме скарани и не ми говори Cryпостоянно ми се бърка и не само в отглеждането на детето ми,а си позволява и във взаимоотношенията с мъжа ми да се намесва.Като й кажа какво мисля,се сърди...вярно е,че сега точно и критическата я друса,ама все пак...Simple Smile))))

# 123
Някой знае ли защо проблемът с ваксината е само във Варна? Звучи ми странно newsm78.

# 124
Ами аз ти писах и по-нагоре,че проблема не е само при вас .И тук-в Пловдив я няма ваксината.А и в по-големия форум бяха пуснали тема за ваксините.

# 125
пентаксима е 5 валентна ваксина, която включва 5 болести и са необходими 3 приема! Тоест ако първия път сте сложили ваксина по каса - трябва да продължите иначе ще имате по 2 приема за болестите, които не са включени във ваксината по каса.
Прасенце, Наде - аз съм изразила обратното мнение, защото смятам, че майчинството НЕ Е помощ за отглеждане на дете. Помощта е 200 лв и тя е равна за всички. Даже за неосигурените има и 2-ра такава помощ, която е преди раждането и "замества" нашия 45 дневен болничен преди раждането.

# 126
Да,Герчо,не е помощ...помощта е еднократна...а това са средства за отглеждане на дете.По вашата логика ако бабата случайно вземе майчинството ,то % от нейната пенсия ли ще изплащат? LaughingАз за това смятам,че щом са пари от държавата ,трябва да са по равно,а от тук насам родителите да си правят сметка....на 20 на 30 ли години ще си правят деца....тяхна си работа.Нещата в нашата държава от никъде не са обмислени,та едва ли и тук нещо ще се промени.Иначе аз ЛИЧНО бих се радвала майчинството да е % от заплатата ми,устройва ме идеално:)

# 127
Гер4о, ако няма кой да гледа малкия в понеделник съвсем сериозно ти предлагам да ми го донесеш  Wink ние сме от 8:30 на ваксина и след 9;30 ще сме в къщи, ще се справя единия в шезлонга,  другия в леглото и ще ги менкам  hahaha , а може и да се заиграят двамата, така че помисли докато намериш вариант аз до 12.06 съм на линия  Hug

# 128
Здравейте, аз отдавна не сам пиасала , но с тези разходки по цял ден не ми остава време . Относно ваксината на нас ни биха тази по каса и Дани я прие страшно зле . За бабите какво да кажа освен да се похваля от майка ми , която всеки петак взима дани и го води на 4ист ваздух и ми го враща в неделя , а ако решим и през седмицата няма проблем пак го гледа ,  всеки слетобед е с мен по разходки гледа го, а аз си пия спокойно кафето, прави това което и кажа , дано да ми е жива и здрава много сам и благодарна.Но свекарва ми няма изобщо желание да го гледа , има желание само да нарежда как трябва да го гледам , но с мажа ми не и обращаме  внимание .Лек ден на вси4ки

# 129
Явно темата за майките(баби) никога няма да е изчерпана.Ние с моята майка също сме като кучето и котката.Непрекъстнато се карам,но това е неизбеждно защото живеем заедно.Но и както се караме,така и се обичаме!Е нали си ми е майка.Може би ще оценя колко ми помага едва когато се отделим и живеем самостоятелно.

# 130
  • на тавана в кошницата
Здравейте. Аз искам да се похваля с моята свекърва. Толко ми помага, че нямам думи да се изкажа. За съжеление майка ми е друг въпрос. Опитва се, да ми помага, но не е много по бебетата. Все пак и благодаря за усилието.

# 131
  • София
Милички, започвам да пиша за 100-тен път и все не успявам да стигна до край  Joy
Герчо, Прасенце, до човек си е /бабите, имам предвид/ аз, лично имам пред себе си доста примери в това отношение и мога да твърдя, че както могат да направят животът ти песен и да са от голяма помощ, така в същото време могат да го направят и ад, особено ако нещата са в хм, как да кажа- по-зависим вариант. При мен нещата стоят по малко нетрадиционен начин- свекърва ми обожава малката, не дава прашинка да падне и мога да разчитам на нея 100%, за разлика от майка ми/която не е и добре със здравето/. Признавам, че всичко това ме изненада безкрайно, въпреки, че имам известни претенции, че познавам хората. Така, че, съдейки по себе си, предпочитам да си остана в къщи с малката и да съм спокойна, отколкото да изляза и да си скъсам нервите.
Милички, оченцето на бебка вече е добре, слагам капки и се надявам всичко да е наред, на болните малки душички пожелавам от сърце бързо оздравяване  Hug
Междувременно, днес ми казаха, че са гласували на първо четене поправка, в която майчинските ще се базират на размера на осигуровките, знаете ли нещо повече?
Целувки!

# 132

Междувременно, днес ми казаха, че са гласували на първо четене поправка, в която майчинските ще се базират на размера на осигуровките, знаете ли нещо повече?

Ази това по новините ли го чу?

# 133
Имам един въпрос към мамите които ве4е са захранили де4ицата си , след няколко дена наваршваме 3 месеца и искам да го захраня с пюре ( плодово ), но нали първо се захранва със сок , но аз този момент го презко4их, защото имахме много силни колики, та вапроса ми е следния : как да го захраня като не сам дала сок , мога ли направо с пюре и дали се засилват коликите , ако има някоя мама компетента по този вапрос ще сам и благодарна да сподели мнение и опит .Много мислих за захранването и реших да запо4на ,защото моят син няма нахранване, дано пюретата да го засищат пове4е , пак и лека полека с пюрета , каши и др. и така да минаваме на кухня ,4е май много не му се нрави АМ

# 134
Катенце, много, много ти благодаря! С майка ми се оправихме май - след хиляди разговори вчера и днес ми обеща да го гледа какт аз искам, пък да видим... дано да е така, че направо не знам какво да правя ако трябва да вземам детегледачка...

Общи условия

Активация на акаунт