Жега страшна ни наляга-МаРтЕнИчЕтО за плаж се стяга!

• 14 450
  • 280
  •   1
Отговори
# 90
 hahaha вече май се познаваме достатъчно, че да не се сърдим една на друга. Просто всеки изказва мнение.

# 91
Мамчета, ние днес бяхме на консултация и сме пораснали с 2 см и сме по-дебели с 900гр. Grinning Heart Eyes Вече сме почти 5 кг и 56 см. Сложиха ни и ваксината по каса и за сега не виждам да се държи по-различно от обикновено и не усещам да е потла. Дано да ни се разминат страничните ефекти Praynig

Мамчета, много ви завиждам за срещата Grinning Аз много исках да дойда, но нямаше как. Ако някой има път пак към Южния парк да казва, защото аз доста често ходя там.

А за майчинските и аз четох темата, но само началото, защото, като видях посоката в която върви темата реших, че няма смисъл да я чета цялата...Аз също съм съгласна с Герчо. И за не се осигуравам на реалната, но за това се разбрахме с шефа ми още, като почнах работа. Той още тогава ме попита дали искам повече пари кеш или искам по-висока сума за осигуряване и аз направих своя избор. Така, че всеки си прави сметката. Като решиш да създаваш деца първо трябва да си направиш сметка и после да действаш, а не обратно.

А днес Маги супер ме разсмя. Скъса се пружитана на едната въртележка на музикалната играчка и аз я смених с друга с различна мелодия. Леле тва дете, като писна... Shocked Laughing Все едно беше видяла призрак. Гушкам я, успокои се и я приближавам до въртележката уж да види, че няма нищо страшно и тя пак нададе рев Laughing Сега трябва да си търсим въртележка със старата мелодия. Явно от малки проявяваме претенции към музиката Grinning

# 92
Здравейте!
По въпроса за майчинските и аз не се осигурявам на пълната си заплата, затова пък незасивимо кога съм била в болничен работодателят ми е преценил, че заслужавам да си я получавам цялата. Може би защото знае, че след 135 дни пак съм на линия.
Напълно подкрепям Герчо, просто не е справедливо майчинството да е равно за всички, ако се осигуряваш на по-голяма заплата трябва да получаваш по-високи майчински. Според мен майчинството трябва да е 1 година максимум и да има ясли от 1 годишна възраст.
Аз искам да се направи и друг протест, защо яслите България са толкова малко. В яслата, която ми е най-близо на 5 минути от нас има само 20 места и те обслужват цял квартал. Днес ще ходя да подам молба, че да има място за малката след година и половина. Направо абсурдна ситуация.
всичко най!

# 93
Добро утро милички,

ние тия дни живеем почти в парка Laughingсъседа ми си кърти стени и банята и в нас е все  едно има бомбардировка Rolling Eyesта или миткаме из парка или сме при наште на гости. Много беше смешно като запознах Али с кученцето ми/ то как прозвуча, ама си една грамадна дебела доберманка/, което сега живее с наште. Али гледаше Джеската опулена и ококорена, а Джеси я души откъм дупето и маха с опашка. Много се радвам, че си допаднаха, не обичам деца, които като видят куче пищят все едно ги колят, то тя е малка още и много не и разбира главата, ма да свиква Laughing

За майчинските няма какво да добавя. абсолютно съм съгласна. Аз лично умишлено постъпих на държавна работа, за да си ползвам всички преференции, които държавата ми дава и да си гледам дететото на спокойствие. Не мога да кажа, че съм недоволна, днес например ще ходя да си взема едни 500 лв., които ми се полагат от синдикатите за раждане на дете, нямах проблем с болнични и пр.Слава богу че мъж ми е този , който прави парите вкъщи че ако разчитахме на моята заплата...що се касае за 18лв. имам една колежка с двама сина, която разчита на тази сума за да си купи някоя дрешка на децата - единия месец на единия, другия месец на втория, тъжно, но факт; както и за мен самата е било време преди няколко години, когато 160лв. си бяха пари и когато работех цял месец в една фирма за 200лв.

# 94
добро утро милички Hug
да ви се оплача от майка ми Sad
на 24 май за първи път оставихме малкия на мама и тате ,след многократно изявени от тях мераци да "помагат".оставихме го само за 2 часа и отидохме с мъжа ми да пием кафенце.като се върнахме -всички изтощени и някак странни а Бобчо ме посрещна с див рев.аз необърнах внимание докато вчера сестра ми ми издаде,че Бобчо ревнал при което майка ми  Sadзапочнала да му се кара Shocked,да му се дразни и го оставила да реве сам на леглото.разбирам да му се издразни така ако го носи примерно цял ден но само за 2 часа как не я е срам така вече да се вбеси ,че да се кара на бебче на 2 месеца.много съм обидена и разочарована и повече и нямам доверие да и оставям детенце Sadсестра ми добре,че като го видяла да плаче със сълзички го е гушнала и приспала милия и ми каза,че като питала майка ми защо го оставя да плаче тя и казала,че Бобчо бил ужасно разглезен-е добре за тия 2 часа ли ще го превъзпита Sadщом аз съм против да се оставя детето да реве самичко, значи дори и да не съм права тя трябва да се съобрази с мен.нищо няма да и кажа, защото обещах на сестричка ,но съм адски обидена и притеснена ,защото щом на майка немога да оставя детето на кого ли ще се доверя.

# 95
Ох, Мила, абсолютно те разбирам. Последната събота и ние бяхме на гости при нашите и беше нещо подобно. Маги беше нещо кисела следобеда и ревеше дори, когато е гушната. И понеже досега не се беше случвало да реве така при нашите, майка ми постоянно ми висеше на главата с умни съвети какво да направя, за да млъкне. Аз й казвам да ме остави намира и, че бебетата не може постоянно да ядат и спат, а че реват отвреме-навреме, тя се махне за 5 мин и после пак започне да си говори нейните си приказки. Е, накрая щях да я бия вече. Аз сигурно не знам какво й е на Маги дето съм по 24 часа с нея, а тя за 2 часа много неща знае и всичко й е ясно  newsm61 Вече съм решила, като ходим при тях оставям само багажа и бегом към Южния парк. Няма да се прибирам, докато не решим да си ходим smile3516

# 96
Момичета да ви се оплача, ние сме болни Sick И аз и Катерина, а доскоро и каката. Явно пипнахме някой детско-градински вирус от Галито. Бебка има червено гърло и сополи, но слава богу няма Т и изглежда много добре, не се сърди , все си мисля , че ако я болеше нещо или ако и беше лошо щеше да е кисела, а тя не е PraynigЗа  сметка на това аз съм супер зле, едва си стоя на краката, вие ми се свят , носът ми тече и т.н.  Стискайте палци да се оправим скоро, че е ужасно Sick
За майчинските и аз мисля, че трябва да са процент от заплатата. Мен също ме осигуряват на цялата запалта , че и бонусите ми облагат #2gunfire Вярно е ,ч е така , тези които ги осигуряват на 160-200 лв няма да получават достатъчно, но пък това може да е стимул най-после да спре тази практика , защото как да се напълни хазната и да има за майчински, като се болшинството се осигуряват на мин. заплата ..... абе широка тема, гледни точки много, да сме държава като хората , всичко да ни е наред, ама не сме. Затова който е решил да има дете си прави сметката и това е Peace
За бабите да ви кажа от моя скромен опит , никога няма да спрат да ви дават акъл Tired, но с времето се свиква и спираш да им обръщаш внимание. А ако ги скастриш няколко пъти рискуваш да ти се обидят , но пък им показваш , че ти си шефа и че детето е твое и ще си  го гледаш както си искаш. Абе със всичко се свиква, но с компромиси и от двете страни. Успех, аз още се боря Wink

# 97
Това не го разбирам  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Тия баби неразбират ли, че те вече не са майки, а са баби и трябва да правят, това което им се казва, а не да се опитват да превъзпитават децата  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Защо не могат да разберат, че като им кажеш да не разнасят детето , защото му се спи и да го оставят на спокойствие, не слушат. На Лора, като й се спи неможе да заспи във вертикално положение. При Прасенце нещатата стоят точно обратно, но децата са с различни характери. Защо не разбират, че като се разнася с подскоци из къщата детето няма да спре да хълца. И това,че детето хълца не е най-голямата трагедия и мъка на света.  #Cussing out

Мила, Веси, напълно ви разбирам! Аз също немога да понасям непрекъснато да ми дават съвети и акъли близки, роднини, случайно срещнати хора и т.н. Затова дори и на моменти да не издържам, да ми става ужасно тежко, предпочитам да гледам детето сама, а и наистина таткото вечер много ми помага.

# 98
Добро утро!
Можем да кажем и нещо положително за бабите:) Така като бяхме на гости аз  и Стела на майка ми , понеже мъжът ми беше цяла седмица в командировка.Та Стела беше на около 40 дена и всяка вечер по едно и също време ( оклоло 18-19 часа ) ставаше кисела , започваше един рев и а з си мисля - това са колики!!!!!И давам капки , държа на коляно , гушкам , а тя реве , та реве.И майка ми една вечер вика : айде да вземем да иакъпем бебето ( защото аз си я къпех по късно към 21-21,30 ) .И малката се успокои, хапна и заспинка.И така вече всяка вечер си я къпя по -раничко , щом усетя ,че става кисела и мрънка ,че и се спи. И нямаме никакви колики Simple Smile Да чукна на дърво !
 Та понякога и бабите дават добри съвети Simple Smile
 Лек и усмихнат ден на всички!!

# 99
Искам да си кажа и аз мнението по въпроса за детските. Това е държавна помощ, която трябва да е равна за всички. Това не са пари, които се дават за заслуги, както е случая с пенсиите. Не забравяйте, че както жена на 30г. може да има дете, така и момиче на 20г. също. Разбира се жената на 30г. ще има по-високи доходи и възможности, но тя е направила своя избор да има дете на тази възраст, за да му осигури всичко необходимо, добро образование и т.н.. От друга страна момичето на 20г. няма да има стаж и естествено каквото и да е работило, заплатата не е била висока. Та въпроса е в това, че за най-необходимите неща нито момичето на 20г. ще откаже помощ, нито жената на 30г. Но в случая момичето на 20г. ще има много повече нужда от тези пари.
Предполагам, че ще има реакции, защо момичето на 20г. е родило детето като няма средства да го гледа. И аз неодобрявам непланираните раждания, но те се случват, а децата не са виновни.

За циганите нямам думи - те са паразити.

# 100
Понякога бабите помагат наистина, но често и на мен ми опъват нервите.
Когато бяхме на гости на свекърва ми в Панагюрище, Елина много плачеше, предполагам от смяната на обстановката и така се дереше...И свекърва ми предложи да й дадем ПРОФИЛАКТИЧНО панадол  Shocked Shocked Shocked
А моята майка като я чуе, че плаче и се побърква направо. А Елина е толкова кротко дете(да чукна на дърво) плаче много малко и затова като пореве повечко и бабите се ужасяват. Аз им обяснявам, че има бебета, които плачат нон стоп, пък и не може въобще да не плачат, но няма смисъл....
А за майчинството мисля, че трябва да е процент от заплатата на майката. Въпреки че аз не работех и сега ще вземам една година по сто лева. Но това дето го четох в призива за стачка по 250лв на дете е просто абсурд. За София са малко пари, но в провинцията си е много прилична заплата и едно семейство с две деца ще си живее доста прилично само от детските, без да е нужно родителите да работят.

# 101
Аз не съм искала да плюя нашите баби, сиреч майка ми и свекито и смело мога да кажа , че ако не можех да разчитам на тяхната помощ едва ли толкова лесно щях да се реша на второ или поне не сега а след 5-6 години. Много ми помагат и двете, но докато ги убедиш да ти гледат детето както ти искаш, а не както те си знаят ooooh!

# 102
Терина с цялото ми уважение ,но дори и в провинцията едно семейство с две деца не може да живее прилично с 500 лв.

# 103
И аз се извинявам, но не съм съгласна с Терина. С 500 лв и две деца не се живее добре не само в София, а и в провинцията! Разликата в цените примерно между Варна и София не е голяма, да не кажа че няма. А особено лятото тук става ужасно скъпо заради туристите, така че нека не се делим на провинция и София.

# 104
И аз да отбележа, своето несъгласие с Терина! Confused
Сега ще си проличи кои не са Софиянките. Laughing
ШЕГУВАМ СЕ!!! Flutter
Не искам да нападаме Терина, но аз съм от едно доста малко градче, бих казала селце - Шабла на северното черноморие и не бих казала, че с 500лв ще изкарам в охолство един месец. Цените на пазара са долу-горе едни и същи, дори мога да отбележа че по черноморието са доста по-високи и както писа по-горе Соланж, особенно през лятото. Децата ми имат същите нужди и интереси както на Софиянчетата и те ходят на летуване  на зимуване и не ядат по-малко наден. Нека да не се делим на втора ръка хора. Wink
Само едно малко сравнение да направим за цената на интарнет услугите които се предлагат в София и по-другите места.
В Шабла цената на неограничения трафик е 26.00лв.

Общи условия

Активация на акаунт