Жега страшна ни наляга-МаРтЕнИчЕтО за плаж се стяга!

• 14 384
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
  • на тавана в кошницата
Точно така е с ромите те имат по много деца и съответно взимат. Аз детски не взимам нито за първото нито за второто ще взимам. Герчо много добре е изразила мнението си подкрепям я newsm10.

# 76
  • София
Герчо- подкрепям с две ръце!!
 Хвърлих едно око на диспута, ама не ми се коментираше, че темата е дълга и широка, но се радвам, че си го написала!

# 77
Добро утро, и аз така като чета мисля че Герчо има право ,но всъшност нямам някъкво конкретно мнение по въпроса и не бих се занимавала с протести и такива глупости защото всичко е безмислено не на 1-ви юни ами ако ще и до 31 да седят там не мисля че ще постигнат нещо кой знае какво. А да вземеш пари от държавата е някакъв ад аз за Симона от 1 година детски не взимам защото това подаване на документи и разправий в социални грижи ме побърква и кво за 18 лева  hahaha то е смешно направо .Сега уж ще се пробвам нали като е за двамата по има смисъл ,но вече 2 пъти ме връщат за някви глупости и съм на границата отново да се откажа. А 200-те лева еднократна помощт успях да ги взема едва вчера   Joy и 50 от тях фръкнаха в аптеката за мазила и кремове  Thinking  /а съм взела 3 броя/  та според мен ако държавата има желание да помогне на родителите за отглеждане на децата аз лично съм на мнение че е по добре цените на всичко което е за деца да се намалят /чуствително/ отколкото да се увеличат детските с 5 лева /защото то е ясно че с повече няма да стане/  Но с цените на детските и бебешките неща просто се злоупотребява в тази държава неможе в Щатите количка на грако да струва 94 долара в Италия  120 евро а тука 540 лева или въпросната люлка която ми пратиха преди 2 седмици в щатите 100 долара тука 380 лева  #2gunfire това са неща на които съм свидетел иначе с всичко е така 5 бодита на гербер ни испратиха с люлката ми всичките са 9 долара а тук с тези пари купуваш 2 а техните заплати в сравнение с наште просто не подлежат на коментар. Оф спирам че и аз се проточих и стана дългичко и досадно.
А по повод мазилата за слънце взех на чико 40 фактор вие ползвате ли и какво? А аз до сега след баня го мажех със зехтин ,но сега за лятото взех някакъв лосион на мустела за да не е с мазнина в горещините.
При нас нещо много силен вятър излезна дано да утихне ,че не е много приятно така за разходки.
хубав ден на всички  Hug

# 78
здрасти милички
аз ще дойда на срещата-Бобчо ще гледам да го нахраня половин час по рано за да успея към 10,най късно 10.15
само май ще трябва да го преобличам ,че му сложих къси понталонки а то май се скри слънцето newsm78

# 79
 Здравейте момичета и добре дошла на Anetka!!! Grinning
Последните дни само чета и немога да се включа, че ръцете ми все са заети с помпата или пък се занимавам с малкия, докато е събуден, а то се случва, все по-често и по-често, та нали бебчовците порастват и спят по-малко Laughing.
Ние сме добре. Ония ден минахме на консултация, да ни бият ваксина, но ни отказаха. Трябвало да изчакаме прегледа при детцки ендокринолог, защото нали докато бях бременна пиех хапчета за базедовата болест, та да не би да са повлияли на малкия. Той наддава главоломно и вече е 6.700кг и трябва да спра дохранването. На мен все ми се струваше, че не изсуква достатъчно и му давах добавка. А той нашия и от мен и от шише. Въобще добре си хапва Wink.
Виждам, че някои бебченца имат проблеми с очичките. На Данчо му просълзи дясното оченце още на 20-тия ден предписаха му "тобрекс". Слагах му цял месец. Как му слагах и аз незнам, не беше винаги успешно. Оченцето така и не мина. Педито ни каза, че ако не мине до четвъртия месец, ще ни прати на очен да му отпуши каналчето. Мен ме доядя на капките и ги спрях. От тогава да чукна на дърво на Данчо му са много добре оченцата. Simple Smile

# 80
Ger4o напълно съм съгласна с теб. Вече и по големият ми син забелязва ръзликата на отношението на държавата към ромите и към българите. Че им дават пари без да работят и се облягат по цял ден из градинките и реват пред институциите за помощи. Живеят само със средствата получавани за децата им. И се роят, роят. А аз се чудех 10 години, дали да имам второ дете или не. Дали ще имам материалната възможност да го отгледам.
Та мисълта ми беше...Десет години не съм взимала нито детски нито нищо от тази държава и сигурно щях да продължа да невземам, ако 11 годишният ми син по Нова година не ме беше питал, след като беше чул по новините, че ще увеличават детските, дали, аз взимам за него. Аз му от говорих, че невзимам и той настоя да си ги получава. Та така от март месец вече си ги взима детето и си ги ползва за негови нужди.

Последна редакция: пт, 26 май 2006, 09:26 от Violanta

# 81
  • София
Милички, току що се прибираме от консултация- следобяд сме на очен лекар  Cry Другото, което ме притеснява е, че Бояна много наддава  newsm78  6900 е- 61 см, аз не и увеличавам храната - по 120 грама- 6 пъти се храни, какво е това чудо, не знам  newsm78 Роди се почти 3600, аз съм доста висока, баща и също, но.. педито каза, че има само още едно бебе, което е толкова голямо и е на диета, а откровено казано, не изглежда дебела  newsm78 виждали сте и снимки, ох, не знам вече, реве ми се  Embarassed

# 82
  • София
Здравейте, момичета! Hug

Аз имах подобен проблем с очичките при големия ми син. Него го родих в Шейново и резултата беше - стафилококова инфекция на очите. Ходихме при какви ли не лекари в това число и детската очна клиника на МА, но проблема си продължи - 3-4 месеца и май се задълбочаваше! Решиха да му правят сонда за отпушване - ама ми казаха, че се правела с упойка и прябвало да влезем в болницата - не се съгласих - все пак той си беше много малка душичка. Продължихме да ходим по мъките и накрая ни помогна очната лекарка от кварталната поликлиника -25ДКЦ- д-р Цветкова - много съм и благодарна! Направиха антибиограма - определиха точно причинителя - подбра подходящи капки - бяха някакви с гентамицин - и проблема се реши за една седмица!  Затова сега реших да раждам в Майчин дом и не съжалявам!
Съжалявам, че стана дълго ама дано да съм била полезна! Embarassed
Герчо, абсолютно си права - много хубаво си го написала! Peace
Хубав ден на всички мами и бебоци! Hug  Hug

# 83
срещата беше супер Hug Hug Hug
Бобчо обаче пак рева и си тръгнахме първи.в началото беше в супер настроение и даже се радваше на Румчето,но после се вкисна  Rolling Eyes
бяхме Илианка,Мики,Туити ,Румчето и аз-бебка Лоричка беше с 4рима кавалера bowuu
макар и за малко съм много щастлива ,че ги видях тези хубави мами и сладките им бебоци Heart Eyes

# 84
Срещата наистина беше много хубава   Hug Hug Hug и се надявам скоро да я повторим.
Лора като единствена дама се беше надула, спа през цялото време и не обърна никакво внимание на кавалерите, а те се опитваха да й привлекат вниманието  Wink:
Бобчо на Прасенце, изглежда най-голям и в началото беше кротък, но после много се разсърди  Joy и Прасенце реши да си тръгне по-рано  Sad
Кристиан на Румчето, беше много послушен и той спинкаше, смучеше си биберона  baby_neutral, а накрая много огладня и започна да го изстрелва  Joy
Алекс на Мики, си има съвсем истински обувки   Simple Smile
а Бобчо на Туити, показа и очуди всички ни как спи по корем в количката  ooooh!

# 85
Здравейте милички,
ние вчера пътувахме и днес Мишето цял ден е кисел, само му меря температурата и се притеснявам да не сме го изстудили, че беше толкова топло и той все беше потен  Sad засега няма уж - 36.9 и като отчитам че е с около 0.4 повече защото е в устата, значи е нормална, но дори и новата му придобивка - едно вибриращо и пеещо шезлонгче с активна гимнастика не го радва, а изкарваше там с часове...
Azzy, по принцип съм чела, че в края на 3-тия месец бебето трябва да удвои теглото си, а в края на 1-та година да го утрои, при нас стана като по книга, а Михаил го водят също много наддаващо бебе сега е 6.400 а се роди 3.200 - 49 см, в момента сигурно е към 65 см  поне аз толкова го измерих, но ще видим след 2 дни на прегледа, ако детето наддава през първите 3 месеца средно по килограм +-300 грама се счита за нормално отклонение и не знам какво толкова го правят на проблем, както и през бременноста ме навикваха 1-те месеци че наддавам по 4 кг и било лошо, а накрая не качвах и по 1...хората са индивидуални и 90% всичко е генетично заложено. Вече спрях да ги слушам и да се опитвам да вкарам себе си или детето в някакви стандарти и норми. Въпросът със захранването стои по същия начин за мен - давам сок бебока го харесва и важното е, че ака нормално и редовно, другия месец ще пробваме и пюрета, ако не ги иска ще ги поотложа...
Гер4о, онзи ден изчетох цялата темичка за протеста  Joy на 1-ви юни и едвам се въздържах да отговоря на онази активистка дето насъскваше хората към равни и определени суми... и на мен ще ми е хубаво да си вземам паричките без данъци, но от 6 години работя на трудови договори със заплата много над максимума за страната и плащам данъци върху нея, декларирам си парите по гражданските, плащам и върху тях.... и се оказва, че съм добра когато издържам 10 пенсионера или 10 циганчета на месец, а съм лоша, когато искам поне 9 месеца да гледам собственото си дете с едно нормално майчинство на база на това, което съм давала аз на тъпата ни държава!!!...хем ми е смешно, хем ме е яд, чуха няколко мързелани, че за да получиш трябва да дадеш преди това и завидяха на хората дето бачкат и си плащат данъците, че може и да ги огрее да си погледат децата по-дълго време, а не да се връщат на работа на 3-тия месец за да си поддържат стандарта и да плащат данъци за отглеждането на циганета...напоследък обаче някои хора не искат да приемат, че комунизмът си отиде преди повече от 16 години, с него и равенството и е крайно време да настъпи справедливост, или просто са на принципът не е важно аз съм добре, важно е всички да са зле ...Извинявам се ако някой се почуства засегнат или обиден от думите ми, но наистина е крайно време да настъпи някаква промяна... Много се паля на тази тема и още веднъж се извинявам ако съм засегнала някого  Peace

# 86
  • София
Благодаря, милички, още веднъж  Hug
Даника, аз в Майчин дом раждах и мисля, че не е стафилококова инфекция, чак сега се яви на едното оченце, а тя е на два месеца и половина- бяхме в някаква очна клиника -частна към Горнобански път, д-р Алексиева е лекарката и разбрах, че е добра, надявам се да си е свършила работата, аз /както обикновено/ направих разправия- отивам със записан час, явявам се точна като швейцарски часовник и някаква овца ми казва "изчакайте", да ама аз съм чакала 9 месеца за да се роди Бояна-отговарям  и не плащам 40 лева за да чакам- и разбира се незабавно ме поканиха - както и да е- доколкото разбрах се сипва някаква цветна течност в слюзното каналче, за да изтече през носа и така се разбира дали е запушено- според нея нашето не беше, даде някакви капки- 5 дни ще ги слагам и след това трябва да мине.
Дано срещичката да е била хубава, милички, мислих си за вас и че подухва ветрец, но май не ви е попречил  Hug Hug Hug
Кате, аз съм трвърдо "за". Но и по времето на комунизма- майка ми и баща ми на доста високи длъжности са плащали цял живот върху големите /за времето си/ заплати, а сега получават пенсии колкото Пенка-чистачката, но майка ми доста ме е нахъсала по темата и като юрист ми е казала, че докато тя е жива няма да се плащат на тази държава данъци в повече и тя и баща ми са платили и за моите внуци, за да плащат и децата и за един катун цигани и чистачките- и аз не искам никой да обидя, но напълно подкрепям! И въпреки това плащам за имотите си, коли и прочие такива безобразни суми, че пак за катун цигани ще се събере. И аз се връщам есента на работа, но възнамерявам да си взимам пълния размер на майчинството- и не ми е за парите! А за Катето и такива, като нея, които плащат върху пълния размер на заплатата- no comment!
По добре не ги четете тези овци, само ще се ядосате, аз, поне се ядосвам.
Целувки!!

# 87
И аз мисля като вас - изобщо не е честно - според мен майчинството трябва да е процент от последните заплати, както се смята обещетението при съкращаване или пенсията. И нещо друго не ми е ясно - как се изчислява кой има право на тия тъпи детски (смешната сума от 18 лева) приемерно ако сме се осигурявали на високи заплати, раждам, минавам на 160 лева майчински, обаче дохода на човек на семейството се смята от старите заплати на таткото и майката или се взима заплатата на таткото + тези 160 лева на майката? не че ще тръгна да се редя за 18-те лева, но ми се струва безумно -  не стига че си се осигурявала на висока заплата, стандарта ти пада многократно заради раждането на детето (хем повече разходи, хем вместо заплатата си, получаваш 160), и накрая за награда нямаш право на детски, щото видиш ли преди три месеца си взимала висока заплата. Бахти и тъпнята! Дано не съм разбрала за условията...

# 88
оооооооооооооооо, носиш бележка за доходите за 12 месеца назад за теб и мъжа ти и ако средномесечно сте вземали над 600 - гориш. След 1 година носиш пак бележки, но тогава ще ти фигурират тези 160 и така до безкрая... Аз се осиг на 450, а мъж ми на 160, но нали съм била болничен та хванах за детски. 12 месеца *18 са 216 лв. Дадах номер на сметка и там да се трупат - догодина в магазина и да си избере подарък. Много съм бясна! Бременността ми излезе колкото да си купя видеозон, раждането все едно ще купувам болницата. Е, квото може ще взема от държавата, щото безплатното на мен въобще не ми излезе безплатно.

# 89
милички за тези майчински и т.н. според мен има логика парите да са еднакви,защото в случая се дават за гледането на детенце.колкото аз кърмя,сменям памперси,къпя и полагам грижи за моето дете толкова и Пенка чистачката го прави.колкото моето дете има нужда от това и онова толкова и чуждите.а децата и нуждите им небива да се делят.трудът като майка е еднакъв.от друга страна ми се струва несправедливо Катето да плаща за дрги.
не симпатизирам на циганите ,защото виждам,че използват децата си но ми е жал защото незнам дали не са принудени да го правят.
аз лично не си падам по идеи ала стимулиране на раждаемостта с тия смешни суми и не мисля,че държавата ми е длъжна с нещо щом съм родила бъдещ данъкоплатец Joyкакто и аз не се чуствам длъжна на държавата с нищо.

моля не се сърдете, но подобни теми за пари водят до конфликти и може наистина някой да се почуства обиден а всички сте ми скъпи Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт