Жега страшна ни наляга-МаРтЕнИчЕтО за плаж се стяга!

• 14 365
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте и от нас  Hug
Честит празник на всички!
Днес моето малко съкровище става на 3 месеца  Heart Eyes  По случая я заведохме заедно с други приятели на Витоша - хем тя да подиша по-чист въздух, хем и ние да се поспасим от жегите. Изкарахме си страхотно, само че Ема отказа да спи - в гората й беше много интересно и тя от любопитство не затвори очи  Simple Smile Сега спи като къпана Simple Smile
И Ематози месец май няма да качи много - досега за месец качваше по 1 кг а сега най-много 500 гр като гледам кантара. А уж си похапва добре - защо не дебелее не знам  newsm78 Може би понеже се движи и шава все повече и повече и си израсходва енергията  Thinking  Ние на консултация сме чак на 6-7 юни - тогава ще слагат на Ема и втората ваксина.

От мен лек и хубав ден и внимавайте с жегите  Simple Smile

# 61
Честит празник на всички!
И Ема този месец май няма да качи много - досега за месец качваше по 1 кг а сега най-много 500 гр като гледам кантара. А уж си похапва добре - защо не дебелее не знам 
Нормално е да качват все по-малко бебетата. Я си представете, ако се движат с тези темпове колко ще тежат на 1 година?!? А и другото което знам, е че до 6-ия месец трябва да удвоят теглото. т.че по-добре с бавни темпове да качват...Аз лично се надявам този месец да е наддала максимум половин кг.
Ние днес почти цял ден откарахме в Борисовата градина и беше прекрасно-поне малко по-лесно се диша там.
Честито на порасналите бебоци!  bouquet

# 62
  • София
Милички, моето съкровище нещо не е добре  Cry
Сутринта се събуди със страхотен конюктивит- само на едното оченце и въпреки, че ме убеждават, че се случва често при бебетата направо ми се къса сърцето да я гледам така, оченцето и е потънало в гной и независимо, че го чистя през 5 мин., тази проклета гной като че ли извира от нея! Мигличките и се слепват и едвам го отваря  Cry Вчера имаше разстройство, вероятно нещо не съм пресметнала с дрешките на жегата и съм си разболяла дететнцето  #Cussing out
Утре сме на консултация, да видим какво ще каже педито, иначе днес цял ден беше миличката много кисела, но нямаше сили да плаче с глас, само жално мяукаше, скъса ми се сърцето!
На някоя от вас случвало ли се е?? Какво ви дават в такива случаи? Не е ли малка за капки?

# 63
Честит 24 май  Hug И аз черпя, че днес сме на 2 месеца Tada

Честити 2 месеца  Веси и на вас, да са ни живи и здрави мини рожденничките Hug

Ази , мила много кофти ми стана, дано се оправи бързо малката сладурка Бояна, за разстройството не се притеснявай, аз имам богат опит, ще ти пиша на лични с подробности.

Иначе и ние днес цял ден сме навън, направо душичката ми излиза от търчане с количката в тая жега, то си  е жив фитнес и сауна в комбинация.
Мами, които сте само на кърма, какво правите с водичката? Али категорично отказва, нищо че е 200 градуса навън, определено и е горещо и иска през 5 минути да суче особено следобед. Какво да я правя?

# 64
  • София
Здравейте,милички! Hug
Уф,голяма жега днес,бе!Имахме глупостта да сме навън към 1 часа наобед и просто откачих и аз, и малкия.Той не спря да плаче и искашв на ръце,а то горещо и се топлим един друг,просто някакъв ад!Повече никога няма да излизаме по това време на деня,а хем стояхме само на сянка в Южния парк.Вие как обличате малките тия дни?Дани днес беше само по боди с къс ръкав и боси крачета.
Ази,напълно те разбирам!Нас ни изписаха със стафилококова инфекция в очичките и все още не можем да ги излекуваме,сутрин очетата му са слепени.Иначе за капки няма проблем да се слагат,ние вече сменихме 2 вида.Дано да се оправите по-бързичко!
Лека и прохладна нощ ви желая,мами!А,между другото,как обличате бебоците за сън?
Дейзи, и ние сме само на кърма и иска да суче по-често и аз си му давам когато се размрънка.

# 65
Ази, аз съм чела, а и лекарите са ми казвали, че ако е само на едното оченце не е много вероятно да е конюнктивит, защото обикновено и 2те очички са заразени тъй като са много близо едно до друго. и ние имахме такъв проблем на дясното око и при нас е запушен слъзен канал. по принцип това се случва по-често при момченцата и наистина не е голям проблем, но и ние първия път бяхме потънали целите в гной. слагахме капки 5 дни и се пооправи, а сега правим масажчета за отпушване на каналчето, но още от време на време ни се случва да почне да отделя секрети. дано и при вас не е инфекция, а по-скоро нещо такова. но каквото и да е, не се тревожи, оправя се с капки супер бързо, а капките не са проблем изобщо.

иначе и ние сме само на кърма, аз даже не съм пробвала да давам вода и просто кърмя всеки път като се размрънка - той ако е жаден цоква за по-кратко време отколкото ако е гладен. от кърмаческия ми пратиха даже една статия по въпроса и то точно за изключителното кърмене в много топло време и там се казваше същото - няма нужда от вода. та засега се справяме Simple Smile

а жегите и нас ни мъчат. аз не го извеждам тези дни преди 6 вечерта и го обличам с боди с къс ръкав и ританки. вкъщи пускаме климатика и малко ме е страх да не го простудя, но иначе става 100 градуса. направо не знам как ще изкараме лятото!! вие пускате ли климатик в стаята с бебчето?

и последно Grinning аз ще съм утре на входа на южния парк откъм нишава в 10 и ще се радвам да видя всички, които ще могат да дойдат Hug Hug

# 66
Здравейте и от нас в тези жеги
Ази стискам палци бързо да мине  Praynig
Vladi_Mira, не се безпокой, първо гледа се от теглото, което са ви изписали, а не колкото се е родила Simple Smile и второ, ако изглежда добре и жизнено детето, ако кожата му като я щипнеш си има нормално поведение, значи всичко е наред. Просто има някои хора които са по-слаби, така е и с бебетата Simple Smile
Утре и аз ще дойда, но може да закъснея, че съм поспалива  Embarassed ще звънна да видя къде сте, ако се случи  Embarassed boriva, аз си  кърмя в парка без никакви проблеми, намерила съм си няколко по-скришни алеи и така  Grinning ако си намерим по-дебела сянка може да седим и цял ден, то по прогнози следобеда даже можело и да завали...

# 67
Здравейте!
От доста време се каня да се включа и аз , но май все чета и най-накрая се наканих .
Дъщеричката ни се казва Стела и се роди на 24.03.2006, и днес стана на 2 месеца. Хем сякаш бързо минаха тези дни , хем ми се струва като цяла вечност , може би защото Стела вече се кокори и се интерисува много от света , а не е онова бебче , което само папкаше и спинкаше.
 Много хубава темичка наистина , макарче тук край морето ( във Варна ) да се диша по-спокойно.И все пак и аз се чудя как да я обличам на разходка, май само за боди още е раничко ?!Тук днес беше 24 градуса и подухваше бриза , та ми е много Х , да не я претопля, да не стои на течение...?А пък в къщи следобяд е доста топло - 26-27 градудса и незнам да пускам ли климатика ( педито каза ,че няма проблем , важното е да е в другия край на стаята и да не духа към нея).Вие какво правите ?
 И друго днес моята малка звездичка ме изненада , незнам дали приятно или не , но като заспа на разходката към 14.00 часа и ако не бях я събудила към 18.30 да я къпим май нямаше такова намерение.И после след банята към 20.00 часа пак си заспа .Та чак се чудя какво става , дали е наред , да не би от жегите да е такава поспалива ?Иначе по принцип тя си дремва следобед за ококло 1,5-2 часа , но от съвсем мъничка не е спала толкова време без прекъсване?!

# 68
  • burgas
Anetka, добре дошла .

За обличането тези 2 дни и на мен ми е проблем: ту е горещо, а след 5 мин. духа и сякаш става студено
За спането ми незнам той моя син си се буди като по часавник, когато дойде ред за ядене.
Само преди 2 дена ми направи номер: заспа в 22 часа, сутринта се будя от истеричен рев поглеждам 8.20 и му викам че му е рано ще яде в 10(мисля че мъжо както обикновенно   го е нахранил преди да тръгне на работа в 6), ама той продължава да си реве дори и на ръце звъннах на мъжа ми да разбера кога точно го е хранил и оооо изненада той чакал да се събуди до 6-30, и решил че вече аз съм го била хранила.Та сега вече си пишем бележки, че да няма разминаване.

# 69
Е най после днес свършихме работата с акането  Crazy тамън 3 пъти ама с 300 зора.
А и Алекс е със запушен слъзен канал и от както се е родил очето му тече яко и слагаме 5 дена капки успокоява се за малко и после пак, казаха ми че да се оправи с капки е едно на хиляда и най вероятно със сонда ще ни го отпушват. другата седмица ще ни кажат със сигурност кога и какво ще му правят.
А утре за срещата много ми се идва направо нямам търпение но не съм 100 процента сигурна защото Симона има някакъв кастинг и май мъжа ми ще я води а аз ще трябва да работя ,но ако намеря някой да ме смени веднага ще дойда и ще звънна да ми кажете къде сте.
 Hug лека нощт  Hug

# 70
Аз вече пускам климатика в детската стая - то не се живее иначе, макар, че сме на първи етаж и има доста дървета отпред.

# 71
Аз вече пускам климатика в детската стая - то не се живее иначе, макар, че сме на първи етаж и има доста дървета отпред.

Ние сме на климатици още от родилния,после и в къщи и по магазините и в колата,доскоро духаха на топло сега минахме на студено,нищо им няма на децата,вие от какво се опасявате? newsm78

# 72
  • София
Добро утро, милички,
Много ви благодаря  Hug Hug Hug Очаквах и другото оченце да е пламнало тази сутрин, но не- значи май наистина не е конюктивит, сигурно е запушено каналче, както казвате, да видим какво ще каже педито  newsm78
Мики, това със сондата много зловещо прозвуча  newsm78
Жане, да ти кажа съм си мисляла за климатика в колата- пускам го, защото иначе става вътре хиляди градуси, но нали е газ-фреон, който охлажда въздуха и аз, като майка идиот започнах да си въобразявам, че може нещо да му стане на детето от фреона  newsm78, въпреки, че мисля, че е съвсем безопасен  newsm78
Целувки!

# 73
Герчо аз нещо не хванах уж четох цялата тема.Какво равенство?
Май не се изразих много правилно, но имам предвид ... Ами примерно майчинство 300 лв за самотни майки. Самотни са примерно 1% от тези, които имат статут на такива. Примерно тук при нас май половината нямат подпис и според българското законодателство са самотни майки. Мисля обаче, че няма нито един татко, които да не се грижи за детенцето си само защото няма подпис с майка му - това за мен е смешно. Също 250 лв мин за всички осигурени. Толкова вземат лекари и учители като средна заплата /и имат висше образование/ и толкова трябва да взема Пенка ромката, която е чистила 6 месеца за Чистота! Другото нещо - аз не се осиг на пълната си заплата и съответно не плащам толкова, колкото Катето М например. Ако на нея и прибира държавата по 400 лв всеки месец, в които е работила е редно да вземе повече пари от мен. Всеки си преценява сам за себе си. Изказвания, че като влезем в ЕС 250 лв ще са жълти стотинки са смешни - нищо няма да се промени... Не ме разбирайте погрешно - и аз смятам, че със 160 ако трябва човек да си гледа детето е обречен, но нека се съобразим с обстанвката в БГ. Ако се иска по-високо майчинство да се иска за по-кратък срок - ама БГ мамите и тук не се предават - 2 г, та 2 г. Ето Жана да каже в щатите колко е майчинството и за къв период - май 3 месеца ли беше или по-малко.... като живеем в бедна държава трябва малко да се съобразяваме. Аз като дойде празник не смея да вляза в магазина! Като гледам как някоя баба е скатала пари за празнична вечеря с 2 кремвирша например и направо полудявам!  Като си вземах от пощата еднократната помощ за раждане на детенце и ми идеше да убия някого! Старци, едвам ходят и треперят за 70те лева дето им ги дава държавата - смях в залата! А ние - високо майчинство пък и 2 години! разбирам да се борим за 320 на месец на една година /тоест същите пари, които ще се вземат за 2 ама накуп/. И пак - ние не сме подписали трудв договор с тази държава, че тя да ни гледа децата. Имаше и изказвания да се вдигнат детските от 18 на 250 лв дето тези мами явно математика не са учили в училище.... Откъде да вземе държавата тези пари, като никой не си плаща данъците като хората. Аз бих подкрепила примерно искане, свързано примерно с увеличаване на ясли и детски градини, да са по-малко децата в групите, по кратко майчинство /но по-добре платено - енща като болничен за по-дълъг период - пимерно 1 г като процент от заплатата та всеки да получи пропорционално на това, което е дал/, за адекватно облекчаване на данъците на демейства с деца... Сега се приспадат 380 май за едно дете годишно - ами смехория! Ще ни върнат догодина по 50 лв, че да заведем децата на София ленд за 1 юни! да се помисли за майките студентки - май сега си избират дали да вземат степенция или кирливо майчинство от 100 лв за 1 година. А иначе за наосигурените и неучащи - и 100 лв за 1 година са им много. Една ромка с 10 деца  за 10 години е прибрала 12 000 лв от държавата само от майчинство, отделно помощи, че е самотна майка /защото ромите не сключват граждански брак, а се женят по техните си закони/, отделно детски и са в рая - има 10 циганета, които стоят по сфетофарите и носат по 20 лв на ден, а мама мята гюбеци в кварталната кръчма и чака 11 дете, щото е много доходно и са му хванали цаката на лесното - за ток, топло, вода - не се плаща - щото са роми та всичко от държавата, майчинство, детски, помощи.... А такива като катето м да му мислят - връща се на работа и пак нови 400 лв, че още 4 ромки да имат препитание... Че тя да не ги е осиновила - поне да и ги запишат в паспорта та поне къщата да и чистят, че като се върне скапана от работа да има и топла манджа та да обърне внимание на Мишо! така е за всички де, но дадах примера с катето, че тя май се осиг на максималния праг! Сори, стана дълго и тегаво ама ми е много тъжничко за такива неща - майчинството не е професия, а призвание и родителите са тези, които си правят сметтката колко деца да родят и как ще ги гледат.

# 74
  • на тавана в кошницата
Здравейте.
И на Яна едното оче е почервеняло и  имаше секрет. На голямото ми дете му правиха сондиране. Прави се с упойка. И става  бързо. Но ако може да се излекува с капки и масажи е по-добре. Някъде имаше точно за този проблем в форума.
Ние сме с климатик гледам, че и няма нищо. И аз се претеснявах да не и духа да не настине. Креватчето е в другия край. Да не е срещу нея.

Последна редакция: чт, 25 май 2006, 08:20 от vivian05

Общи условия

Активация на акаунт