Електронни четци - тема 21

• 83 518
  • 851
  •   1
Отговори
# 435
  • София
На киндъл също се изключва напълно.

Starrydream всъщност при теб какъв е бил проблема с кобото...

# 436
  • София
На Оейзиса подсветката се изключва изцяло Grinning

# 437
  • Варна
И аз за първи път чувам за четец, на който не му се изключва подсветката. Да не е бил нещо бъгав?

# 438
  • София
Не, първите подсветки при киндъл така бяха, намаляваха се много, но не напълно, моят поне изобщо не свети в тъмното, което понякога може и проблем да е ако се опитваш на тъмно да си пуснеш светлина Simple Smile майтапя се ест, другото хаби батерията ненужно.

# 439
Не, първите подсветки при киндъл така бяха, намаляваха се много, но не напълно, моят поне изобщо не свети в тъмното, което понякога може и проблем да е ако се опитваш на тъмно да си пуснеш светлина Simple Smile майтапя се ест, другото хаби батерията ненужно.

Точно... хаби ми батерията ненужно.... иначе се "изключва" но ако е напълно тъмна стая, екрана си светлее. Не знам как е при оазиса, не съм го виждала на живо.

# 440
  • София
Хъх... Да, вярно при воядж е така, мислех, че с някой ъпдейт са го оправили това, сега тествах с този на мм, при моят е тотално изключена, с тази сила свети на 3-4, но наистина ако не си си я пуснала предварително в тъмното е невъзможно. Grinning

# 441
  • София
Въпрос на гледна точка. За мен това, че подсветката не се изключва напълно е плюс за четеца. Чета доста на тъмно и да не си търся осветление, за да си активирам четеца е предимство.

# 442
  • София
Тогава можеш просто да не я изключваш до 0, а да я оставяш на 1-2...

# 443
  • София
открихме и топлата вода Joy Stuck Out Tongue Winking Eye

# 444
  • Sofia, Bulgaria
Като ви чета все повече започвам да се отказвам от Voyage, то не че го има де.

# 445
  • Варна
открихме и топлата вода Joy Stuck Out Tongue Winking Eye
hahaha hahaha hahaha

# 446
  • Бургас
Здравейте,

Имам Kindle 4 от известно време. Всичко си работи идеално, издържа дълго време, но има нещо което страшно много ме дразни. Когато кача някоя книга не винаги ми излиза името ѝ. Качвала съм в различни формати, пробвала съм заглавието на една и съща книга да бъде изписано и на кирилица и на латиница, но ефект няма. Дали на някого му се е случвало ? Прикачвам снимка, за да добиете по-ясна представа

# 447
  • София
Не знам как ги качваш книгите, но аз ползвам Калибре и там си има как файлът да бъде преименуван преди да бъде изпратен на киндъла. Така не излизат на маймуници.

# 448
Аз още съм в чуденка какъв модел четец да си взема, но вече реших твърдо да е Покетбук, само се чудя кой точно модел да е. Държа на тъча, бутоните, подсветката. Тъч лукс 3, Аква 2 или Тъч HD 2? Кой е най-добър от триете? В момента Лукса е на промоция в Технополис на 239 лв. В амазон обаче са по-евтини:
Лукс- https://www.amazon.de/Pocketbook-PB626-Y-WW-Book-Reader-Dunkelgr … 223305&sr=8-1
Аква - https://www.amazon.de/PocketBook-PB641-A-WW-Pocketbook-AQUA-eBoo … tbook+touch+lux+3
HD2 - https://www.amazon.de/15-2cm-Pocketbook-Touch-dark-chocolate-Nei … 223410&sr=1-2
Бюджет - около 250 лв.

Най-доброто от горепосоченото е Hd2. Резолция 1072на 1448. Разликата с резолюцията на другите два цитирани покета е огромна. Това е мерцедесът на pocketbook в 6 инчовете .

# 449
Скрит текст:
Здравейте, от доста време искам да си купя четец, чета темата отдавна, но все пак не мога да реша какъв да бъде. Искам задължително да е с подсветка, тъч дисплей, възможно най-качествен, не знам дали и с копчета да бъде или не, добро опресняване, т.е. да е сравнително бърз. Колебая се основно между два Киндл Пейпъруайт или Покетбук  TOUCH LUX 3 (има и някакъв май вид E Ink Carta- не мога точно да разбера). Бюджетът ми е около 250 -300 лв. Клоня малко повече към Покетбук-а, заради разнообразието на формати. Не знам дали правилно си мисля, дали направо от четеца може да си търся книги, дали от сайтове, дали от ФБ групи, да си ги смъквам и чета, без да е необходимо да имам компютър и нужда от конвертиране както е при Киндълите. За съжаление никой около мен няма четец и не мога да видя и сравня. В Технополис успях да разгледам малко Покетбук-а, но Киндл нямаха зареден. Кобо и Нук пък въобще не успях да видя. Въобще колебанията са ми големи Simple Smile. Знам, че всеки си хвали неговия, но ми е интересно дали някой има база за сравнение.

Здравейте.Ще си кажа своето мнение ,като човек минал през 6 четеца.
 Имах pocketbook basic 2- без тъч и кофти навигация и без  подсветка си е мъка,

Nook glolight- бива, малко орязан като функции ,но тогава държах да има подсветка и нищо друго.Бях го купила втора употреба от олх и след година се скапа екрана.

Kobo glo-готин, чете всички формати , подсветка wi-fi и тн.Ползвах го около 2 години и ми се прииска нов(подарих го на майка, все още си работи).Единствения минус , е че на кирилица има само 2 шрифта и така и не разбрах как да си направя профил, така че като сваля книга на телефона ,защото вече лаптоп не ползвам почти да си я изпратя директно от телефона.

Pocket book hd червен (голямата ми любов сред четците).Това е идеалът ми за четец.Като подарих на майка кобото си купих този, обаче като се прибрах от магазина  ме хвана гузна съвест как съм изръсила толкова пари за глезотия (320лв ). Колкото и да бях възхитена реших да купя нещо по-евтино (така се сдобих с tolino shine 2hd -за него после.) Отидох в магазина и с мъка в сърцето го върнах ,като добавих пари за съдомиялна (домакините ще ме разберат Simple Smile ).

Tolino shine 2hd.Като върнах pocket book hd започнах да търся в олх. Чудо-чисто нов за 150 лв.свалих го на 130:).Не бях чувала тази марка преди това.Като дойде зяпнах.Екрана е прекрасен ,толкова ясни и наситени букви резолюция 1470на 1024. Или нещо такова . Има 7,8шрифта от които единия уникално красив.И на всичко отгоре със смарт калъф с магнитно закопчаване. Използвах го около 2месеца ,като тайно разглеждах някоя промоционални за poketbook hd ,за да си имам двата с толиното.
Един ден в Емаг имаха промоция на Poketbook lux3, който на външен вид е същия почти като hd  ,само малка разлика в софтуера и с не толкова добър дисплей /1024на 768/.Реших да си го взема като компромисен вариант на hd и да си имам два.Взех си го -много ми хареса .Много шрифтове , тъч и хардуерни бутони -страхотно предимство,свързаността е уаууу.Направих си poketbook акаунт и от телефона си пращам направи на покетбука.Чете всякакви формати.
Та това е моя опит с четците.Изводът ми е следния
Препоръчвам Pocketbook hd или лукс3  заради многото формати ,напрактика чете всичко, наличието на хардуерни бутони и то удобно разположени е голям кеф и богатата възможност за прехвърляне на книги директно от смартфон, комп и др.Другото ,което препоръчвам е tolino hd2 -евтин ,уникален дисплей и производителят го дава с умен калъф.
Киндъл не бих си купила и за мен никога не е бил вариант заради факта ,че трябва да свалям на комп, да конвертирам и да прехвърлям на четеца.Защо след като с pocketbooka направо си ги хвърлям от смартфона ,без излишни гимнастики.Без да искам да засягам някои-това е мое виждане

Дано не съм досадила

Цитат
На Tolino 2HD... Екрана е прекрасен ,толкова ясни и наситени букви резолюция 1470на 1024. Или нещо такова . Има 7,8шрифта от които единия уникално красив.И на всичко отгоре със смарт калъф с магнитно закопчаване. Използвах го около 2месеца ,като тайно разглеждах някоя промоционални за poketbook hd ,за да си имам двата с толиното.
Това ме заинтригува, особено удебеляването на шрифта (виждал съм го при КОБО).
184 Gramm срещу 205г на PP3 Simple Smile Ако имаше и опция за аудиокниги (вървящи докато четеш адаптирана) литература - нямаше да се замисля).

Но аз търся 7" или 8 по-скоро (с качествен екран най-вече и лек)
След злощастния опит с Кобо Аура Х2О (бавнничък и бързо избледняващ текст...) се върнах пак на Киндъл ПП3... но ми малее.
Толиното 2ХД - с 6" - дали може да се намалят белите полета до 1-2мм? Искам по-малко пъти да прелиствам (ако ще оставам на 6").

Та, гледам сега 8 инчовите... една приятелка ми каза че е по-добре спрямо 6". Има ли някой пробвал тук (по-специално Кобо Аура One)?
Толиното макар и по-нов май е по-слабия избор спрямо Кobo аura one
https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=291636

Пряко сравнение:
https://kagoo.co.uk/e-book-readers/compare/kobo-aura-one-vs-tolino-epos

Цената в Ибей е доста примамлива... (145паунда срещу 220Е в amazon.it)
Само ме притеснява, че е от преди 2г модел... но пък Aura H₂O, е бил от 1 October 2014, но е 230г (ПП3 е 205г

Толино имат вариант да са почти без празно поле отстрани. Сега не е при мен,но ще потърся снимка в телефона колко дебел е текста.

Общи условия

Активация на акаунт