Дневникът тема 88 - Да отслабнем всички заедно!

• 55 653
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
  • Велико Търново

И докато сме на тема вода, да кажа, че по препоръка на една японска дама се уча да пия леко топла вода. Силно препоръчва приема именно на такава, защото много добре действала не само на черва, стомах и т.н., но и на кожата. Сутрин си пълня едно термоустойчиво шише и си пия от него. Като се сетя де, не е драма. Може да е доста популярен азиатски прийом това, защото се сещам и за други /южнокорейка и сингапурка/, които са ми споделяли, че минимум сутрин и вечер пият по чаша топла вода. Сиреч- денят им започва  и свършва с нея.

Точно тази сутрин отново си гледах дневниците от преди 4 години и всяка сутрин съм започвала с чаша гореща вода.Аз и сега си пълня бутилката с гореща вода от нас за да ми е топла на работа.Пия средно между 3 и 4 литра на ден, но имам целулит за всичките жени от бившия съветски съюз.
При мен нищо ново и интересно, освен, че проумях няколко факта, които ми пречат на отслабването.
Първият е, че няма как 5 от 7 дни да ставам в 5 призори и да съм ефективна на макс навсякъде.Точно от преумората се дъня и в храненето, следователно търся начин как да я намаля като не се отказвам от сутрешното ставане и залата.Реших, че и без това мразя всякаква домакинска работа и изобщо не ме бърка кой ще я върши, важно е да не съм аз, си взех жена.Първата причина я елиминирах.Втората е манията ми по храни и калории.По нея ще работя-преди 4 години/дневника ми го напомни/ не съм яла никакво месо за около 3-4 месеца.Яла съм основно ядки, пърленки, тук там кисело мляко с миа и съм била около 60 кг.Извод втори-въглехидратите не са бича на моите неволи, а количествата и т.н.
По случая да не се чувствам още по зле мъжа ми ми купи боти Mr. Green
Та храната днес:
08.00-60 грама овесени ядки+25 грама краве масло+1 зелена ябълка/закуска по доктор Папе/
13.00-200 грама пърленка/пак по доктора Mr. Greenне съм си уточнила какъв тип съм, ама ми се ядеше пърленка/
19.00-60 грама протеин
Днес изцяло по доктора ще съм Mr. Green
След като се наобядвах реших да се претегля и кантара показа 66.6 и аз щях удар да получа ooooh!оказа се, че го е бутнала нещо жената, докато е забърсвала.

Това от мен, очаквайте ме скоро слаба и щастлива Mr. Green Mr. Green

# 736
Ох, и аз вече втора седмица към проблемните с 00 Sad Преди годинии страдах от запек, но след това се нормализираха нещата като включих повече вода и зеленчуци.Сега идея си нямам какво се случва, но са големи мъки и се чудя какво да предприема.Днес от отчаяние си и хапнах доста нережимно и сега се чувствам съвсем подута.
Кайсия, ти какво смяташ да започнеш? Ти нямаше ли режими от Любо и от Румяна? Не ти допадат ли?

# 737
  • Варна
Вземи си Мукофалк Оранж. Аз с него се оправях преди години като бях на Дюкан и не знаех за триците.

# 738
  • тук и там
Mamasuper,имам,ама със това ядене по 5 пъти на ден-не са моите режими определено.На Румянка и самите рецепти от режима  не ми допадат  .Само от Страхил нямам,може да помисля и за негов ,но сигурно и той ще ме кара да ям по 5 пъти на ден..Та ще изчакам да се  затопли,та поне да имам и една програма за фитнес зала евентуално.Ще го чакам да пусне промоция за Великден и тогава може Mr. Green..
Ми не знам какво ще захващам-нещо като съчетание на 90 дд със въглехидратни ротации ще опитам най-вероятно.Примерно два дни -протеини,един -варива,четвърти ден -протеини пак,пети -протеини,шести-мръсен и седми плодове..Или ще карам на нещо като  на Любо режима,ама без това пиене на протеин, ядене на 10 бадемчета,тахани и т,н-тоест мисля да си спестя това мелене на нещо по цял ден.Обмислям още..има време до понеделник.Що храна може да бъде изядена до тогава.. SadЕй,няма отслабване -откарах 20 години на диета,и накрая пак  съм  си дебела.. Mr. Green

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 17:32 от Kaisia

# 739
йогата има няколко упражнения за раздвижване на червата, които действат.
в зоопарка огладнях в кафенето имаше кафе и кухен ... няма нужда да обяснявам какво стана нататъка.

# 740
Само от Страхил нямам,може да помисля и за негов ,но сигурно и той ще ме кара да ям по 5 пъти на ден..Та ще изчакам да се  затопли,та поне да имам и една програма за фитнес зала евентуално.Ще го чакам да пусне промоция за Великден и тогава може Mr. Green..

Така е.  Laughing Мисля, че ако искаш може и по- малко хранения да има, но тогава пък всичко се компенсира в количества и порции.  Cry И яко се залага на белтъчини, но пък има "еретични" комбинации като месо с картофи/ориз. Билдърски режим си е, но не толкова краен, колкото на Л. Иванов /поне моя от Любо беше много- много билдърски насочен/. Явно това е по- работещата формула, но определено не е за всеки. При режима на Любо си ядях поредната порция извара и очите ми се пълнеха със сълзи. Това беше отдавна де, да уточня. Преди има- няма 10 години.  Mr. Green Сега може и да си е попроменил концепцията. Ако пък смяташ, че сама можеш да си направиш режим, съобразявайки се само със своите предпочитания и който за теб да работи оптимално добре- последната книга на Страхил би била много полезна в това отношение.  Peace
А на Румяна защо не ти допадат?- не сте ли комуникирали преди това какво ядеш, какво не харесваш? Даже и след като си получи човек режима- пак може да ти го променя, в движение. На мен винаги ми е писала, че ако нещо не ми харесва или се чудя дали да ям нещо, не- включено в режима- да й пиша и да намерим вариант. Мен пък при нея именно голямата свобода ме подвежда. Затова като съм "на Румяна", съм си "на Румяна"- каквото изпратила и според вариантите, които сама е написала за съответния ден /след като всичко е обсъдено подробно по мейл/.

Какво е кухен???

# 741
  • тук и там
Ми не знам защо не ми допаднаха рецептите на Румянка.Нещо в моя режим липсват мазини и като че ли преобладават вегански разни въглехидрати,нетипични за моята кухня.Има булгур,елда,амарант и разни други,дето даже не бях опитвала,камо ли да приготвям.Предполагам че нещо не сме се разбрали.Това ми беше първият режим и  аз специално не се възползвах от услугите и на макс.За да не кажа че не успях въобще да се възползвам..но моя грешка.Иначе на  мен не ми бяха вкусни,но това не означава че по принцип не са..
Пък и Тили-нали знаеш че не в режимите е проблема обикновено..Hands V

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 23:41 от Kaisia

# 742
  • София

Кухен е специална храна за билдване на коремчета. На български му казваме кекс Cake

# 743
Странно звучат някои рецепти, Кайсия, така е. И не само странно, но направо не- вкусно.  Confused
Скрит текст:
Първият ми режим от нея е от март 2013, последният от края на 2015, имам общо 3. И именно междинният е от 2014. И честно казано, този, първия, от 2013 най- ми допада. Последният, от 2015 вече ми идва прекалено кулинарен, направо гурме, отделно има и допълнителни хранения, които са различни в зависимост от това дали се тренирал през деня или не, имам и "зелена светлина" за вино при определени условия... Въобще- там просто не мога да се вмъкна в нужните количества, прекалено вкусно ми е, всичко.

# 744
  • София
Аз като бях на режима ми от Руми, невкусните рецепти въобще не ми пречеха, то имаше доста заменки.

Аз обичам бъркани яйца със зеленчук, така че не ми пречеха тези рецепти. Тези с амарант, булгур и тн. не съм ги и пробвала,  при мен те бяха за закуска и замяната беше кисело мляко с банан и какао, а това ми е много любимо.

Другото, което се обсъждаше, че при нея са 5 хранения, в моя режим не са задължителни,   междинните могат да се ядат и с основните.

Нооо аз в момента не съм на вълна нейния режим и имам чувството, че точно сега бих напълняла, ако се храня по него, предвид, че напоследък се храних с по-малко храна.

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 00:12 от Niya-

# 745
Момичета, време е за нова тема. Моля някой друг да я пусне, защото през телефона ми е страшна мъка.

# 746
Булгурът се оказа нещо много вкусно, във всичките му разновидности! Особено ако не е разварен!  Heart Eyes
Кайсия, ето ти относно хр. режим на Страхил, да си го имаш за инфо: "Всяко хранене се приема на приблизително еднакви интервали от време – на всеки 3 часа при 5 хранения на ден и на всеки 4 часа при 4 хранения на ден."

# 747
...

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 07:09 от NoMe

# 748
  • София, България
http://www.bg-mamma.com/?topic=1023386.new#new - новата темичка! 

# 749
  • София, България
Хахахахахахахахаахах!!!!!!!!! Кажи честно!

Общи условия

Активация на акаунт