(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 36)

• 89 678
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
млада и усмихната да. сергийката е срещу нещо като малко дворче с гръмко име, май сортови семена, в което има няколко полуумрели китки и храсти, и за всички саксии - и живи и умрели искат цялата ти рода до девето коляно.
Simple Smile

# 586
  • на пъпа на Златията
Тия домати ми съсипаха времето тая година .
В цяла България ли е така.?
Няколко вида болести. От същите семена сях миналата година и нямаше такова чудо.
1. Чернеене на върховете. Тези от комшийката , по ранните.От 20 стръка се спасиха сами разбира се само 2 стръка. Днес изядох първия домат. Ръгби.Като че ли на един има тута абсолюта , борбата е неравна. 
2.  Моите  черни петна по стъблото
3. Пак моите хилави  прежълтели.
Всичките  вързали , на хилавите доматчетата като ги докосна и падат.
Което видя  че е болно в кофата за боклук. 

Нещо от слънцето ще да е. Тези по на сянка  са по добре . В планината по добре ли сте???

Утре ще сея , чушкодомат и един твърд  за сок.  , зеле, розова ряпа, краставички , тиквички,бял зелен боб,  .. забравих ли нещо. .Мисля да насея и червено цвекло , щото нямам кръмно ,  за кокошките за зимата .  По магазините за семена има нов вид зеле , ставало 5 кг.Ще насея и червено. Пак да има за кокошките.
Една бяла квачка ми излюпи 11 пиленца . Сега е легнала пак. Една бежова , което  пиленце тръгна да се люпи все ги изяде. Докато се усетя и спасих само едно.Излъгах бялата кокошка да го осинови.  Горкото , едно такова мъничко изтърсаче  , все го е страх  да се храни и се щура  да не го настъпят големите. Токът спря и 48 яйца в люпилнята измряха 2,3 дни преди да се излюпят.Кокошките ми влязоха в лука и има един кьорав петел и го е изтъпкал. Изкосих тревата  от ягодите по нависоко.
Тревата в лозето е  1,60 см . Окосох  около него да не го лови магия. Трябва да окося лозето , някои зърна са загнили, други като че ли нещо ги пробива на точици.   Заоблачи се  и се излъгах та си полях домата тая вечер. Нали е много в ред , та и още да му тропна.

Та така,  те.

# 587
Тази година и при нас е зор работата с доматите. ooooh! Така тръгна още от разсада. Но и при други от селото е така.
И нашите започнаха тук - там да чернеят. Ще пръскаме с йод, хлебна сода и вода, да видим какво ще стане.
Тази година е година на крушите при нас, кайсии изобщо няма, сливите и те доста добре се представят. Peace

Миналата седмица щирът беше по-висок от пипера, плевих малко между две превалявания, след последното нямаше как да се влезе в градината. ooooh!

# 588
 Да попитам някой от препатилите с дини и пъпеши - нормално ли е да има по една диня на корен, а пъпеши - максимум 2-3. На мен ми се вижда малко. Някъде да не би да бъркаме в отглеждането. Мястото е чернозем, отпочинало, проветриво, с капково напояване. Ето така изглеждат растенията:

Скрит текст:

# 589
Да попитам някой от препатилите с дини и пъпеши - нормално ли е да има по една диня на корен, а пъпеши - максимум 2-3. На мен ми се вижда малко. Някъде да не би да бъркаме в отглеждането. Мястото е чернозем, отпочинало, проветриво, с капково напояване. Ето така изглеждат растенията:

Скрит текст:

Ние садихме дини и при нас е така, цъфтят и хвърлят цветовете. За сега има само 2 и те вързаха съвем скоро а цъфтят повече от месец.

# 590
  • на пъпа на Златията
Тази година и при нас е зор работата с доматите. ooooh! Така тръгна още от разсада. Но и при други от селото е така.
И нашите започнаха тук - там да чернеят. Ще пръскаме с йод, хлебна сода и вода, да видим какво ще стане.
Тази година е година на крушите при нас, кайсии изобщо няма, сливите и те доста добре се представят. Peace

Миналата седмица щирът беше по-висок от пипера, плевих малко между две превалявания, след последното нямаше как да се влезе в градината. ooooh!

Нищо не помага , направо  скуби и хвърляй. Няма да ядеш  скапани плодове , я.
Времето е точно като по Гергьов ден . Напоителен дъжд . Всичко което е работено до сега е на вятъра.Аз сега сях  бялата захарна царевица . Разсаждали ли сте моркови . Като започнах да ги прореждам ми дожаля и  разсадих един ред. Много са полезни за страдащи от стомашни проблеми, по един, малък де , че иначе яденето става безвкусно,   на тенджера.Откраднах време насях 2 лехи със зелен боб - една със черен холандски , чиито  чушки са зелени  , другия някакъв  италиански с  бели чушки  . Не прецених колко да  накисна  та имам за още една леха от белия . , както казах морковите ,  едно пакетче магданоз.До довечера ще просъхне та ще насея и захарна царевица ама не  бялата а другата българската си , става за консервиране,Мястото не ми е  готово.А некъде из тревата си затрих мотиката . Та ще  ползвам вилата.   Сега от пътеката ще ръсна доматите за сок , като просъхне тора , ще им хвърля малко тор от горе  .Сега се замислям  не само за сок . Тъкмо ще станат септември , докато чакам да узреи гроздето ще станат да си направя зимнината.
 Мисля да сейна наново чубрица. Първата , от жегите  цъфна много бързо и не съм доволна .
Имах едни краставички ама  да ме питаш какви бяха , хич не помня , помня само че са средна убост , ни корнишонки , ни  дълги ,  обаче станаха по добре от герганата, крехки , баш като за мен без зъби. че ме е страх да ги правя.  . Герганата ми цъфти но не връзва. Сях бамя , ама май не я познах и я оплевих , то в Златията  толко бурен , аде де , забравих къде съм ги сяла.
Трябва да пресадя джоджена и ментата.

Уф!А по къщата колко работа има .
Имам 987654321, дет казваше Авосет,  работи. 

# 591
  • Cobrs
Моите домати жълтеят и гният от дъждовете. Дано скоро да спре да вали ... чудесно се развиват тиквичките и морковите, обаче! Трябваше ориз да засадя!

# 592
С какво пръскате доматите сега?
Бордо микс и бордолезов разтвор е едно и също нали?
Ние бяхме две седмици на почивка и днес ходихме за малко до градинката. Очаквано много от листата на доматите са с жълти петна. Три корена премахнах изцяло.

# 593
Извадихме картофите.Нямаме щети като миналата година ( изгонили сме слепите кучета), убихме 10 попови прасета , има малко нагризани от тях картофи, но на фона на общото количество си е нищо.

# 594
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не е ли много рано?
нашите са още с меката люспичка  Simple Smile Simple Smile

# 595
А моите започват да цъфтят. Simple Smile Хич не бързам тази година.  Засега ми харесва как вървят. Имам лук и чесън за вадене. Мокро, не мокро, няма значение, после ще съхнат.
Може би дините, които не връзват, не могат да се опрашат заради дъждовете. 

# 596
  • на пъпа на Златията
Аз не съм си вадила чесъна.Садих 2 вида . Моя си от години е по добре . Купеният го хвана мана и от него ползвам . Като обелих чесънчетата  са позеленели. Трябва да ги извадя . Дали ако ги насадя пак , ще имам зелен  чесън??

# 597
  • в полите на Балкана
Извадих лука и чесъна. Сложих фасул за зелено на тяхно място. Не тая големи надежди, че ще имам втора реколта. Все пак живея в балкана.

# 598
И аз започнах ваденето на лука и чесъна и също мисля да засея зелен фасул. Би трябвало да стане. Simple Smile

# 599
не е ли много рано?
нашите са още с меката люспичка  Simple Smile Simple Smile
и аз си мислих че е рано, обаче всички съседи сяха след  нас и за два дни извадиха каквото имат, за да не гние.

Общи условия

Активация на акаунт