Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява разкритието и какво означава, че плацентата е узряла?
Какво представлява контракцията и какво означава, че тя е безболезнена?
Какво представлява болничният отпуск преди раждането и как се определя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява разкритието и какво означава, че плацентата е узряла?
Разкритието се отнася до разширяването и изтъняването на шийката на матката, което е един от признаците за предстоящото раждане. Узрялата плацента означава, че тя е достигнала пълния си размер и функционира ефективно за осигуряване на бебето с хранителни вещества и кислород. В случай на узряла плацента бебето може да бъде напълно хранено, но все пак е важно да следвате съветите на лекаря за по-внимателно наблюдение и грижи.
-
Какво представлява контракцията и какво означава, че тя е безболезнена?
Контракцията е съкращение на маточните мускули, което може да бъде признак за предстоящото раждане. Безболезнените контракции са нормални и не предизвикват болка, което обикновено означава, че те не са свързани с началото на процеса на раждане. Те могат да се появят през целия период на бременност и често са свързани с упражнения за подготовка на маточните мускули за раждането.
-
Какво представлява болничният отпуск преди раждането и как се определя?
Болничният отпуск преди раждането е периодът, в който бременната жена може да си почине от работа преди очакваната дата на раждане. Този отпуск се определя от лекар въз основа на здравословното състояние на бременната жена и е необходим за осигуряване на необходимата почивка и грижи преди раждането.
-
Какво представлява видеозона и защо се изисква плащане за нея?
-
Какво представлява зрялата плацента и какви са нейните последици?

дано да не ви мъчат така, както мъчат нас, мамите от Пловдив - най-горещия град в БГ.
, дали не е много голяма 
добро утро и от мен,
само да не си остана и днес с чуденето .
Браво,Наде,отново темичката е страхотна.Аз да се оплача,че хич не ми е добре,снощи и температура имах,гърло ме боли,нос-запушен,главата...
В това горещо време едвам издържам.Пия Парацетамол,смуча Трахизан,Вит.Ц,Капки за нос-Ксилометазолин...Дано на бебче не му е така зле в коремчето ми,дали тези хапчета могат да му навредят???

-хвана ме шубето вече! Сега ходих да ми вземат кръв за изследвания и след два дни ще ми кажат как съм /хемоглобин, албумин.../!

, нито замерва размери на бебето, нито теглото му. Не ми премери нито кръвно, нито моето тегло. Накрая ми каза, че ще ми издаде болничния (и то след като аз попитах за болничиния!) за раждане 3 дена по късно, защото за деня, в който ще излизам в болнични, нямал свободен час!!! До тук добре - можеше да се преглътне някак си. Обаче на излизане ми бе казано - и сега платете 20 лв. на регистратурата за видеозона и ми донесете касовата бележка. При което аз онемях направо.... Питам (след може би 5 -10 секунди) "Защо да плащам" и ми бе казано, че Здр. каса поемала само 4 видеозона и ако до сега не съм била плащала, то просто съм била "на далавера" - цитат...... 
, и да поздравите бебочеството от нас!
) е качила за 1 месец 2 килограма, от които бебчо
- 1кг и 100 грама (сега е 1,900кг), на мама голямото момченце
а и искам да ходя с вас по лекции, срещички 

, имаш подкрепата ни 
Моят доктор досега ме е гледал 7 пъти и никога не ми е искал пари! Поне трябваше да те предупреди още когато сте отишли, че ще ти струва 20 лв- ами ако не си имала в теб достатъчно пари? 
Някои лекари лъжат и мажат както си искат.