Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява разкритието и какво означава, че плацентата е узряла?
Какво представлява контракцията и какво означава, че тя е безболезнена?
Какво представлява болничният отпуск преди раждането и как се определя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява разкритието и какво означава, че плацентата е узряла?
Разкритието се отнася до разширяването и изтъняването на шийката на матката, което е един от признаците за предстоящото раждане. Узрялата плацента означава, че тя е достигнала пълния си размер и функционира ефективно за осигуряване на бебето с хранителни вещества и кислород. В случай на узряла плацента бебето може да бъде напълно хранено, но все пак е важно да следвате съветите на лекаря за по-внимателно наблюдение и грижи.
-
Какво представлява контракцията и какво означава, че тя е безболезнена?
Контракцията е съкращение на маточните мускули, което може да бъде признак за предстоящото раждане. Безболезнените контракции са нормални и не предизвикват болка, което обикновено означава, че те не са свързани с началото на процеса на раждане. Те могат да се появят през целия период на бременност и често са свързани с упражнения за подготовка на маточните мускули за раждането.
-
Какво представлява болничният отпуск преди раждането и как се определя?
Болничният отпуск преди раждането е периодът, в който бременната жена може да си почине от работа преди очакваната дата на раждане. Този отпуск се определя от лекар въз основа на здравословното състояние на бременната жена и е необходим за осигуряване на необходимата почивка и грижи преди раждането.
-
Какво представлява видеозона и защо се изисква плащане за нея?
-
Какво представлява зрялата плацента и какви са нейните последици?

Напрово танцува из корема ми, че даже става много неприятно на моменти.
не знам дали ще стигна до Света София.
Или пък застава от едната страна на корема и я издува, а другата остава като празна. Изобщо - бебешка му работа. Иначе е много мило да й гледам маймунджолъците.
Все още съм 2в1. Лежах цяла седмица за здържане.За 7 дни-10 системи венозно че бебчо напираше да излиза.Една вечер започнах да имам много чести контракции на 10мин,после на 7 и така в продължение на 4-5 часа.И макар и безболезнени след прегледът се оказа че бебо иска навън
Имаше момент в които бях се притеснила че ще родя в болницата защото имаше една мама дето беше в същата седмица,на системи и тя за задържане,но и изтекоха водите изведнъж и хайде в родилна зала 
Сега бил в 37-ма седмица по видеозон.

Ти не се тревожи, всичко което описваш е нормално. 
back! Направо си помислих, че ни изпревари всичките
Но много се радвам че си тук
а и гледам,че сме с еднакъв термин
Ще се попазим още малко 

, ама пък тука в нашата докториците са много застреляни
, след прегледа ще дам отчет .
Дано на всички ни бебенцата се родят в срок, да не бързат и всичко да е ОК!