ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 3

• 60 689
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Момичета,вашите бебета активни ли са?Моето днес не се е спряло.На какво се дължи?То не беше хълцане,ритане ниско долу.
Една приятелка с термин средата на март ми спомена за хълцането преди 1-2 седмици, ама в средата на бременността такива усещания... Няма да заключавам, че и без това ме знаят вече Joy Иначе аз утре ще съм 18г.с. и нищо не съм усетила все още като движение.
Тежи ми вече, боли ме кръст, но това са бели кахъри.
Ако няма нужда и аз не разбирам добавките. Но има много тежки бременности за съжаление и понякога ср налага приемането на извънредни таблетки и др. Аз лично изхарчих най-много пари като бях болна, а не конкретно за прегледи и изследвания свързани с бременността. Мисля да не надвишавам трицифрено число все пак докрая живот и здраве.

# 136
Miss_V, чак кофти ми стана като прочетох през какво си минала и минаваш, докато се сдобиеш с най-милото и наистина ти пожелавам накрая всичко да е прекрасно и безпроблемно за теб и малкото човече. И поздравления за позитивната нагласа, така трябва Simple Smile
Може би тези, които имаме сравнително лека бременност трябва наистина да сме благодарни и да ценим късмета си.
Но според мен критиките (ако могат да се нарекат така) са насочени към тези, на които всичко им е наред, а се чудят какво още могат да направят, да пият и да не би да им има нещо.. ей така, без причина. Сигурно е нормално до някъде, защото всички искаме да сме направили най-важните и правилни неща, което да ни гарантира, че всичко ще е наред с децата ни.

Относно стриите.. доколкото знам в крайна сметка е до ген. Или ще имаш или  няма да имаш. Аз слава богу за сега нямам нито една, но в началото се бях притеснила, защото кожата ме сърбеше и каквото и да мажех стоеше суха и грапава. Накрая се олющи, целият ми корем беше с фини люспички и реших че имам нужда от много сериозна хидратация.
Първо си взех олио на Юсерин против стрии. Бяха на някаква промоция 2 бр. за 40 лв, но бях чела страхотни отзиви, дори че лекува вече появили се стрии. Много бързо изхабих първото, второто още не съм го започнала, защото в крайна сметка попиваше страшно бързо и пак си усещах кожата суха.
После си взех на Хипп масло за чувствителна кожа. Цената му е около 15 лв.. Много е гъсто, но определено свърши работа. Мажа сутрин и до вечерта си стои мека и еластична. Има и още един вид, стои като мас, но ще го пробвам по-нататък.
И сега тъй като ми свършва, вчера си взех студено пресовано кокосово масло. Не био, а обикновено. 8-9 лв. му е цената, много е приятно и на абсолютно нищо не мирише.
Дано това да помогне на някоя Wink

Последна редакция: пн, 19 фев 2018, 22:26 от Isabella.Fletcher

# 137
И аз съм се насочила към кокосово масло като свършат мазилата, което не е толкова далече. Но не се мажа всеки ден иначе и мен си ме присърбява. Сухота обаче няма.

# 138
И аз съм се насочила към кокосово масло като свършат мазилата, което не е толкова далече. Но не се мажа всеки ден иначе и мен си ме присърбява. Сухота обаче няма.

Сърбежа идва от разтягането на кожата и според мен ти е суха, даже да не я усещаш и виждаш. Бих те посъветвала да мажеш всеки ден, дори и да е само сутрин или само вечер. Коремът ти тепърва ще започва да расте по-бързо и за да може да насмогне, трябва от по-рано да я подготвиш, за да е достатъчно еластична.

# 139
Знам, спокойно Simple Smile

# 140
  • Варна
Isabellа, благодаря ти. На всички ни желая щастлив край Simple Smile
Аз дори като чета и слушам как другите момичета са с постоянно гадене , повръщане , бъбречни проблеми или влизат в болница с престой на мен моята бременност ми се струва лекичка . Просто си ме боли, ама като не зная коя болка е нормална.... аз това се опитвам да обясня на АГ-то, аз ако знам няма да кисна по 2 часа пред кабинета я Grinning
Днес ММ каза, че дори вече не си води сметка колко пари даваме за лекарства и прегледи, защото било за здравето на бебето.. Simple Smile Той винаги влиза с мен по прегледи  (че аз чувам избирателно ) и АГ-то ни обяснява на дълго и широко всичко какво е , защо ми го изписва точно сега и ММ се съгласява, че нищо излишно нямам.
Иначе аз много се напрягам всеки път като отива в аптеката.

Аз дори със зехтин се мажа Grinning Той доста добре ми се отразява на кожата, но наистина си е до кожа, а моята винаги си е била сухичка и супер стегната . 
Подготвена съм и за стрии. Пак положително настроена, после ще му мисля !

# 141
Miss_V съчувствам за всичката болка и притеснения през, която минаваш. Желая ти щастлив финал и много, много вяра. През годините съм се срещала с истории на много жени с трудни бременности, общото между тях винаги е била огромната им вяра, че накрая всичко свършва добре, а ако не съвршва добре значи това не е краят. Ако постът ми по някакъв начин те е засегнал, Искрени извинения към теб и останалите с найстина проблемни бремености.

# 142
  • Варна
Не ме е засегнал.
По-скоро се разтоварих като го написах Simple Smile
Честно след всичките гадории през които минах си виках "ейй сегааа забременях и всичко ще бъде наред " щото видиш ли толкоз много изтърпях до сега Grinning
Всички да стигнем до финала пък казват, че лошото се забравяло като гушнем малкия човек Wink

# 143
  • Пловдив
и да целият ми свят се върти около бременността..... Желана, дълго чакана и изтрадала. За мен в момента това е най-важното...., не всичко се оправя с пари, това го разбрах по трудният начин, но бих дала колкото мога та и повече за да си гушна съкровището. Момичета не ни обвинявайте, че за всичко тичаме при доктора. Искам да ви кажа, че през какви ли не гадости минахме, та чак и доктора ни звъни от време на време да ни пита как сме. Борихме се с години. Това ми е 3 инвитро. Предишното приключи в 8 г.с с най-гадните думи "спряло е сърчицето". На третото инвитро единият ми яйчник беше блокирал. Изкараха едвам едвам няколко яйцеклетки. ММ има само 1, 2 живи неподвижни сперматозоида. Оплодиха се само 2 Я. Усмивката ми беше до небето като бяха близнаци, но в 10 г.с едното спря да се развива. Излезна + Даун. Правих амнио. С тромбофилия съм и още какво ли не.............
Знаете ли какво е да лягате на кушетката и всеки път сърцето да ви спира докато Ви кажат че е живо. Да се подлагаш на амнио и да не ти дреме дали има Даун или не а дали дишааа. Да... света ми се върти около бебчо.....да го гушна, помириша и цункам...

# 144
Мерита стискам ти палци всичко да е наред до края.Прадължавай да бъдеш все така силна.

# 145
Всички си искаме децата,независимо дали са инвитро или станали естествено от раз.Това деление е несериозно.И аз като имам други деца,също си чакам с трепет това бебче,също се притеснявам.Но 9месеца ходене по доктори и изследвания не дават гаранция за успешен финал.А излишните притеснения вредят много на бебето,това поне може да се контролира от нас.Другото Божа работа.

# 146
Какъв е смисълът в това да се търси на всеки сметка колко пари и за какво е дал? Всеки си преценява - един решава, че ще даде повече пари за кремове против стрии, втори за количка и чисто нови дрешки, трети за плазма, четвърти за лекар. Въпрос на светоглед, на усещане, на възможности, на това каква история имаме.

Да, за съжаление не винаги платената услуга ти гарантира качество, но това отново всеки сам може да прецени - струва ли си за него, не си ли струва. Не виждам смисъл да спорим в това, че само нашата позиция е права и всички други на света грешат, защото не мислят като нас. Истината може да е различна за всеки.

Пожелавам на всички здрави бебета на финала, независимо дали са се притеснявали или не, дали са дали пари или не и дали са чакали дълго бебето или е станало непланирано! Heart

# 147
  • София
Тази тема с парите е безкрайно тъпа. Без извинение. Мое решение е дали да си купя чанта аз 700 или 70 лв. Същото е и с болницата, екипите, лекарите, услугите. Хич не ми дреме мога ли да мина по-тънко, и дали някой ще си помисли, че са изгъзици. Нали сама си изкарвам парите и си плащам. Имам си допълнителна здравна застраховка и мога да си позволя лукса да си раждам където поискам и да не дам нито лев...

# 148
Какъв е смисълът в това да се търси на всеки сметка колко пари и за какво е дал?
Да се намери някой да го каже най-накрая.Браво!
Направо не мога да повярвам как се завъртя разговора.
Нека всеки гледа своя джоб.Който може да си го позволи нека ако иска и изобщо да не ходи на преглед.Супер, късметлийки.
Защото само този който не го е преживял той би говорил подобни глупости.Срамота.
Мерита всичко ще е наред и ще си гушнеш живо и здраво бебче Purple Heart
Спирам с коментарите по тази тема Rolling Eyes

# 149
Според мен въпроса на момичето за това колко ще изхарчим през бременността беше провокиран по- скоро от това, че някои майки плащат много пари за неща, които по право ни се полагат. Като например : безплатните прегледи, безплатните болнични и т.н., дори ако решим и раждането ще ни е безплатно. Едва ли е целяла да ни държи сметка и да се заяжда. Предлагам дискусията да спре до тук, за да си бременеем с усмивки на лице, без да се товарим излишно! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт