Боледуване на децата ни - тема 60

• 42 075
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Те пък ниски дори. Брех...значи вирусен бронхит нещо си ще да е. Той е доста коварен, именно защото не се хваща с рутинни кръвни, които ние тук много обичаме да пускаме....Но пък високата Т е насочила ЛЛ към снимка, даже към две снимки...

Моме, да следиш левкоцитите да не паднат още, че от АБ май допълнително се смъкват...Силвето май бяха така в болница с много ниски левкоцити, и не смееха да им вливат АБ...я поразпитай докторите там.

# 226
Моме, бързо оздравяване.
Дани, стискам палци снимката да е хубава.
Лайт и нашата пневмония навремето беше с црп  нула и без температура, но си спомням, че заради сърцето откарахме повечко време. Беше само кашлица и хрипове. Направо не искам да се сещам.
А за левкоцитите, немога да разбера, но нашите винаги са в норма- 10-10, 9 най- много и ДКК ни е мазало. Имали сме изследвания със  СУЕ-3 и ЦРП- 50. 
Интересното е, че при нас в болницата референтите стойности на левкоцитите да до 16, а на ЦРП до 10, но такава стойност на последното не съм виждала почти година. Ако някой може да ме светне за левкоцитите нека пише.
Лайт, ти нали караш малкия на алерголог и се чудя дали бактериалнс инфекция може да се предизвика от алергия?

# 227
Тета,то не се  хфаща с кръвни като е вирусен бронхит,но пък си се чува на слушалки.Просто е вирус и вирус не влиае на кръвните тоест на левкоцитите и црп и дори съвсем нормални може да са всички показатели или лимфоцитите може да са високи .Нали точно за това ги правим за да разграничим вирусно от бактериално.Ето че при нас излезе бактериално с  бронхита и пи два антибиотика.

Елена,и при нас бронхопневмониите и двете са били с без  раздвижвания в кръвната картина.
Не мисля че алергии могат да предизвикат бактериална инфекция.
При моя спазмите и бронхитите са от вируси провокирани

Офф моят както си лежи и каза отпаднало ми е и устните му бледи.Направо изфирясвам вече преди три дни свърши аб вторият 

# 228
Милото дете, Лайт. Направо незнам как издържаш. Дано не е нищо сериозно. Може просто да е изтощен от инфекцията.
Моя днес е доста по- добре. Даже има апетит. Вчера бях щастлива, че болницата ни се размина, но не съм разопаковала багажа още.

# 229
Е аз не само левкоцитите имах предви, и утайки и ЦРП и ДКК-то...
Вече Тета левкоцита ще ми викате...

# 230
Да оздравяват бързо болните деца.
Лайт как се използва Халера с пулмикорт.
Моето като малко правеше ларингити. От тогава пътуваме с инхалатор. Що километри и държави е посетил инхалатора не е истина. От две години детето не е правило ларингити. Но аз се престраших за последните 2 пътувания да не го нося. Но нося преднизолон. Детето ще пътува само след месец...та ми се ще да има нещо в него.

# 231

Ето ги.
    Питах ги сутринта за бронхита, казаха, че е т.нар. синуитно-бронхитен синдром, т.е. пак причинен от третата сливица.
    Апропо, вечерта пак му взимаха кръв и казаха, че утайката вече била в норма. Не знам как става тая работа 😃

# 232
    Обаче обърни им внимание на лекарите за левоцитите...ниски са ви.

# 233
    Ок, ще питам на визитацията.

# 234
    Елена,възможно е да е инфекцията по време на нея а и тия дни уж вече оздравял му премалява,но като излезем,а днес като си лежи му премаля и устните побледняха.Бе грип изтощава явноо.И все пак е прясно оздравял. Но аз вече параноясвам и мисля с право,да бе някое нормално боледуващо дете едва ли щях да обръщам внимание на тия неща и да се вглеждам.

Хоуп,според указанието го правим.Зарежда се помпичката както е оказано и плътно с устни и вдишва силно и колкото дълбоко може и задържа въздуха колкото може и махам мущука и тогава издишва.Той се справя много добре,не е малък вече.Сега с бронхита го пробвах със Салбутамола инхалер и установих че може да изпълни техниката и то много добре.И е по удобно особено вентолина както го правихме сега на 6 часа и после на 8 часа и се падаше в 1 часа да правим вентолин и дето ще се разсънваме с инхалатора по 10 мин инхалация ,инхалера става за минутка.И като цяло и за из път е по удобно с инхалерите.Но течният Пулмикорт си го пазя и поддържам ако свърши.Даже една майка ми продава една кутия от 35 (толкова си струва ) на 25 със срок до 2019 та че имам течен само 3 плика.А сега по каса е турбохалера и салбутамола

Дани,какво стана,пита ли как е снимката?

# 235
    Направо ме е страх да пиша, че пак ще има защо само ЦРП гледа твоя доктор..
    Днес кашлицата стана страшна, направо без секунда прекъсване..бях в банята и с пяна по тялото едва ли не изкочих..щях линейка да викам..а бях пръскала вентолин преди това..на доктор веднага. Той пък по пътя си успокои леко кашлицата и в кабинета вдигна почти 40°...за мен си е влушаване..Още като го видя и каза, че сигурно е станало бактериялно. Прегледа го обаче и понеже ЦРП било под 8 даже каза, че няма да изпише АБ...питах за снимка, каза че ДНЕС няма да направим...разбира се че можело по всяко време да има и влушаване, но днес той не намирал индикации за снимка или АБ. Понякога се случвало тялото да реагира така и да се мобилизира още веднъж за да изхвърли докрай вредителя. Не знам какво да мисля..даде един сироп за успокоение на кашлицата и тъй...чакане..днес е шести ден. Чудя се ако е ларингит..тоест от гърлото да идва какво се прави, че то е червено.  Аз в момента също чакам за преглед

# 236
    • На брега на реката
    Лино, 40 градуса не съм вдигала, но все пак вдигнах Т 2 дни след последната. На др ден вече бях екстра.
    И мен би ме притеснила цялата обрисувана картина от теб, но от друга страна вашия лл ще ми стане мн любим. Явно е сметнал, че няма нужда от аб. Тя и кашлица не се лекува и без това с АБ. Виж за Т, наблюдавай си го, записвай си пикове и дано организма му е в състояние да се справи сам.
    За гърлото - пръскай нещо Тантум нямаш ли, давай да смуче смукалки разни. Иначе противоалергично е основното, за да се успокои лигавицата.
    Пиши после и след твоя преглед и довечера дружно с него се омажете с мед.

# 237
    • София
    Лино, и при нас е горе-долу същата картинката, уж се беше пооправила, уж спря да вдига Т, но се започна жестоката кашлица, явно е такъв вируса. Понеже хиляда бронхита ми е правила досега след вирус и все са били с такава кашлица, не се впечатлявам  особено, ами започнахме веднага инхалациите с Пулмикорт. Вчера май леко топличка ми се стори, ама така и не премерих Т, та не знам вдигала ли е пак, не е ли вдигала, предпочетох да си спестя притеснението, но и да е вдигала нещо съвсем леко беше, ще я видим и днес как ще е. Иначе 40 ми вдигаше 2 вечери и още една вдигна 37.5. Аз като я слушам на слушалка са чисти дробовете засега, само малко обострено дишане, т.е. не е някакъв кой знае какъв бронхит.
    Момето, а на кои синуси е със синузит, на фронталните ли и на колко е години твоето? Че нали уж максиларните, на които най-често става синузит, се развиват чак след появата на първите постоянни зъби и затова много рядко се случва синузит при по-малки дечица. С вашата предистория този път по-добре да ви наблюдават, бързо възстановяване ви пожелавам!

# 238
    Хм,нищо не разбирам, но май са точно максиларните

# 239
    На 3 г. И 8 месеца е.
    Изпратиха ни на консултация с педиатър. Попитах за левкоцитите - показвали реакция към жесток грип. Каза, че назначеният АБ покрива както усложненията от грипа,  така и синусната инфекция - малко АБ били походящи за нея.
    Докопах се и до снощните кръвни, пуснати няколко часа след предходната - голям майтап - левкоцитите вече са в норма. Не знам как е възможно подобно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт