Боледуване на децата ни - тема 60

• 42 084
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момето, баш бактериална инфекция е при вас (вследствие тежкия вирус). Виж от рентгеновите изследвания колко засенчвания има (това всичко е гной), която трябва да се махне. Сега с АБ детето ти ще се оправи. Стискаме му палци мисловно.

# 241
  • София
Момето, аз съм ги объркала, обратното било, фронталните били чак към 7г. възраст. Ми така по тези изследвания му няма нещо кой знае какво, нормална вирусна инфекция, но по-скоро поради други фактори е по-добре да ви наблюдават. Левкоцитите се влияят много от храненето например, затова е препоръчително сутрин и на гладно да се взима кръв за кръвна картина, абе променят се от различни фактори, не е толкова чудно да има разлики в изследванията.

# 242
Вирус си е при Момето...с тия кръвни.

# 243
Аш, благодаря за тълкуването,  никой лекар не ми обясни за гнойта.
Тете, вирус, ама тази гной на снимките?
Детето видимо живна днес и темп почти няма - 37,3 имаше, което не го броя на този етап от боледуването и лечението.

# 244
Може заради АБ да са ниски пък левкоцитите. И аз се обърках...
Абе важното е да живва...😊

# 245
  • София
Момето, повярвай ми, всички мои синузити със снимки са с разчитане като вашето и само това чувам като коментар: гной, трябва да се дренира, няма да мине без АБ Sad. Но пък АБ върши работата. Честно обаче, малко се изненадах, че и за малко дете ще видя същото разчитане на синуси (нали уж не са развити на тази възраст), но ето - твоето дете са го снимали, значи може.

# 246
Моме, нз в коя болница сте, но единия чернодребен- асата ви е повишен. Попитай за всеки случай.

# 247
  • На брега на реката
Той икреатининът е леко занижен, което може да се получи при непълноценно хранене. Подозирам, че за 6-7 дни боледуване и това е нормално. Както и с асата.
И според мен е вирус, обаче с добре скрила се по-сериозна инфекция. И добре, че лекарят не е разчитал само на кръвните!

# 248
Лино, 40 градуса не съм вдигала, но все пак вдигнах Т 2 дни след последната. На др ден вече бях екстра.
И мен би ме притеснила цялата обрисувана картина от теб, но от друга страна вашия лл ще ми стане мн любим. Явно е сметнал, че няма нужда от аб. Тя и кашлица не се лекува и без това с АБ. Виж за Т, наблюдавай си го, записвай си пикове и дано организма му е в състояние да се справи сам.
За гърлото - пръскай нещо Тантум нямаш ли, давай да смуче смукалки разни. Иначе противоалергично е основното, за да се успокои лигавицата.
Пиши после и след твоя преглед и довечера дружно с него се омажете с мед.
Аз уж съм "само" с вирус...изписаха ми разни илачи...обаче нашия педиатър с неговите действия все става така, че понякога ходим през ден, два..
Уж на момента успява да ме убеди защото аз хич не съм от тези дено мълчат и ходя всеки път с бележка на която има поне 5 въпроса и питам и разпитвам. Обаче дойде ли вечерта, стане ли тъмно и се почва със страховете ми. Този сироп който подтиска кашлицата аз знам, че е много гаден и два пъти до сега не съм го давала, но днес реших и не му помогна, а личната пък ми каза, че подтискайки така кашлицата тя лично е наблюдавала усложнения понеже секретите си остават по бронхите и дробовете и стават усложнения като бронхити и пневмонии. Тя вече не изписвала такива сиропи и аз повече няма да дам...иначе кашля все така.
Светла вашата кашлица неспирна ли е?
Момето бързо оздравяване
И аз знам, че на тази възраст синусите не са развити и точно към третата годинка съм имала съмнения за синузит и педиатъра ме е одрязвал, че няма как.

# 249
  • София
Лино, да, безспирна е, 2ри ден вече. Ама при нас нищо ново под слънцето, тя при всеки бронхит е така. Сега даже не е особено зле положението защото няма хрипове засега, правим си инхалации и се надявам да мине лесно като миналия път. Днес и носът ѝ се разтече и пак ѝ сълзят малко и очите, аман вече, все едно и също. Тези сиропи са потискане и аз не ги давам поради същата причина, която вашата ЛЛ изтъква. Давам ѝ Проспан сега освен инхалациите, а предишния път беше Ердомед.

# 250
Ами аз до сега два пъти съм отказвала да му го дам, но днес се уплаших много, то това не беше кашлица без секунда дъх да си поемеше...после малко се поуспокои..На мен един сироп с мащерка ми изписаха растителен и от него ще давам и на малкия...притеснявам се, че има влошаване..има температура.
Дали мога да дам въпреки този сироп който подтиска и противоалергичен през ноща? Сякаш не ми се рискува. Освен да му дам от мащерката още веднъж. Иначе и при нас носа точно се разтече и секрети бол

# 251
Зест, детето ми е на доста сериозна терапия. Било е на по три венозни АБ и винаги чернодробните са ни били в норма. За креатинина и нашия беше занижен, говорих тогава с детски нефролог- каза няма страшни. Затова писах на Момето да ги пита, но другия чернодробен им е в норма. Относно храненето  пвдиатрите са ми обяснили да гледам еритроцитите. Ако те са в норма, то е добро. Общо взето пълна каша.
Моме, дано не те плашим или побъркваме още повече.
Няма да забравя, когато изследваха  TSH на малкия и при горна граница около 5 излезе 10 и нещо. А той тогава пиеше кордарон. Цяла нощ не мигнах. На сутринта на визитация ми казаха, а то от кордарона, няма страшно. От няма страшно сега сме с лекарство до живот за щитовидната, но от тогава за всичко питам.  Хубавото е, че не е нещо автоимунно.Само тия пусти левкоцити не раьбирам защо все са в норма, а ДКК е манджа с грозде, но доки казва, че някои от нашите показатели са относителни, защото кръвта му е по- гъста.
Да ви питам за инхалаторите, от къде купувате нубилайзерите? И загряват ли силиконовите маркучи по време на онхалация? Моя е на д-р Фрай.

# 252
  • Северозапада
От аптека купих нови консумативи за инхалатора преди 2 години. Маркуча и при нас загрява откъм инхалатора. С Унимарк сме

# 253
  • На брега на реката
Елена, аз бях с разбутани стойности от непрестанното повръщане по време на бременността. Стигах няколко пъти до обезводняване, алат и АССР пощуряха. Но пък и бързо се оправиха без терапия щом започнах да се храня и да задържам храната. За това мисля, че е нормално и при дни с висока Т и недобро хранене.
И нашия маркуч загрява от към инхалатора. Части все още не съм взимала, имам резервни филтри за поне още година. Друго какво се сменя?

# 254
  • Варна
Моме, нз в коя болница сте, но единия чернодребен- асата ви е повишен. Попитай за всеки случай.
Това е съвсем нормално при такова боледуване, и от температуропонижаващите може да скочи, да, и от обезводняване също. При Борислав едното беше над 100, а другото над 200, когато беше с чревния вирус. 3 дни по-късно бяха паднали наполовина, едното беше в норма, другото към 100.

Общи условия

Активация на акаунт