Боледуване на децата ни - тема 60

• 42 086
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
За антипиретиците не се бях сетила, понеже до сега сме вдигали високи, но като тях не сме били с неповлияващи се.А и честно казано рядко прибягвам до тях.
 Извинявам се още веднъж ако съм внесла паника, но човек се учи постоянно

# 256
Благодаря и за бързите отговори за инхалатора- вече мислех, че юов нещо не го бива.

# 257
Елена, нямам думи за кордарона. Не е можело да го заместят с друго или са недогледали? На майка ми го бяха изписали и увреди щитовидната, въпреки че им беше казала, че е с хашимото.

Лино, на мен Димексът ми подейства вълшебно. Изписа ми го лл, а по-късно и друга лекарка ми го препоръча заедно с геломиртол. Тогава се зачудих, защото  бях чела вече, че потиска кашлицата, а тя ми изписва и отхрачващо. Каза, че потиска само дразнещата спастична кашлица. Дали е така, не знам. При мен наистина помогна в началото.

# 258
  • София
Ох, Елена, то при вас е съвсем друга работа Sad , пък ние сме тръгнали да се оплакваме. Дано скоро всичко да остане зад гърба ви! Нашия инхалатор е зайчето на PIC, сменяла съм вече и аз един път комплекта - маска, чашка, накрайници и маркуч. Загрява леко и точно маркучът се скапа, но не е от загряването, ами тези на PIC имат едни залепени накрайници на маркуча от двете страни и започна да изпуска оттам.
Лино, е точно тъй де, на моменти кашля на всяко издишване, а в "по-добрите" периоди е на около всеки 30 секунди. Аз предишния път давах и Ксизал, нашата ЛЛ все и това изписва като е болна, сега точно мисля да ги започна пак и тях, особено с тези сълзящи очи съвсем е и за нещо антиалергично.
Димекс е за всякакъв вид кашлица, но е за деца над 6г и аз на моето още не смея да дам, първо че още няма 6, второ както е и с алергии де да я знам как ще реагира.

# 259
  • shumen
Не съм чела,но влизам само да кажа,че нас днеска ни изписаха.Малко късно стана,че ни забавиха със снимката и изследванията,но се прибрахме след обяд.Продължаваме вкъщи с Аугументин ЕС,Проспан и Ксиламетозолин и поне още седмица каза докторката,която ни изписа никаква градина,а ако може и повече.Утре ще ходя за болнични и епикриза и после при педи да видим тя още какво ще ми даде.

# 260
  • На брега на реката
От тоя Димекс щерката се чувстваше като дрогирана. Нищо друго не пиеше тогава, но Димекса направо я отнасяше .Чак от училище я спрях за 2 дни. Но пък повлия сухата и досадна кашлица, че тогава и инхалациите не помогнаха.

# 261
Браво Дани. Радвам се за вас. Най- хубаво си е вкъщи.
Дъждец, сега тоя кордарон и на баща ми са го изписали от болницата и направо полудях, но нямам време да ходя да се разправям с доктора да му го смени. А и са му изследвали хормоните на щитовидната преди това поне. А иначе има и по- щадящи препарати ама незнам какво да кажа. На малкия дори не му издледваха щитовидната, а му го предписаха директно. А това, че майка ти ги е предупредилс са си за нз какво.
Светле, всеки си има по нещо. По- добре човек да е нащрек и за безобидното, защото не се знае къде какво ще избие. А и тук никой не се оплаква. За мен групата е страшно полезна и е невероятен обмен на опит. Щастлива съм, че на фона на всички проблеми го задържам горе долу здрав.  Само тая хронична бактериална инфекция трябва да се разбере от къде е. Но на 1ви влизаме за холтер и ще ги тормозя и аз за снимка на синусите. Само те не са изследвани. А го усещам, че хърка все едно е пълен, но всичко върви назад. Моля се да се разсополиви вече, колкото и да е смешно.

# 262
То хубаво ама не е като Димекс..досега рових и не намирам кой е еквивалент при вас. Съставката е леводроппропизин. Ако някой знае да каже

# 263
О, изобщо не се плаша или паникьосвам,  даже напротив. АСАТ и аз го забелязах - имаме опит с него. Като новородено беше с продължителна жълтеница и 6 месеца със завишен АСАТ. Така и не се изясни причината. Сега дали не е от комбинациите АБ и Изорекс?

# 264
Елена аз мисля, че е автоимунно с щитовидната жлеза. Или от лекарство когато се получи не се води такова?
Аз от дестина години пия ел тироксин

# 265
Лино, това го водят тироидит нашето. Гледаха жлезата и на ехо- нормална е. Честно ако дойде и нещо такова ще ми дойде в повечко. Това лекарство за пръв път го чувам.

# 266
оф..извинявай..моето се води Тириодит на Хашимото и го споменах понеже приемам същото лекарство. елтироксин и еутирокс( майка ми пие такова) са едно и също..

# 267
  • shumen
Елена,и вашата не е лесна.Дано се оправите скоро и не се разсополиви сега.
Лино,ооф,това с кашлиците и мен ми е болна тема.Особено ако се разкашля през нощта и не може да си поеме въздух.
Лайт,може и от болестта да се измаря лесно.Моя днеска от детско до спешния за рентген се измори и навръщане пак искаше да го нося,а снимката казаха,че е хубава.Питах лекарката(д-р Петрова),че тя ни изписа и каза,че е напълно нормално след боледуване да се измаря още бързо.
Сега правим схеми утре кои кога да го гледа,че да отида без него по болница и поликлиника,че ме е страх да не лепне нещо пак.Дори за контролните прегледи докторката каза,ако няма нужда да не го водя.

# 268
И аз съм с хипофункция на щитовидната,  но нямам Хашимото,  т.е. изменение на антителата.
Много му се засили кашлицата на детето тази вечер. Сега спи и хем се дави, хем е суха. Възможно ли е АБ да разбива гнойта по синусите и сега да се стича надолу към гърлото? смръкне с носа и след това са 3-4 силн изкашляния.

# 269
  • shumen
Моме,толкова бързо да действа АБ ли?Аз вече като го чуя да кашля или да подсмърча и ми се изправя косата направо.
Лайт,как е твоя?

Общи условия

Активация на акаунт