Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 778
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • На брега на реката
Дай преди лягане противоалергично и да подиша на прозореца. Въобще ако се вкара в серия, завий го добре и го изкарай да диша навън. Знам, че не е най-чистия въздух, но е влажен и студен и отпуска веднага. Нищо лично, но фенистил не мисля, че е подходящ. Ксизал или Ериус.

# 196
Написах Фенистил,цащото само това имам от предишно изписване за ларингит.Иначе преди малко дори не можеше да се изкашля.Хриптене и на вдишване и издишване.Дадох фенистил и постояхме на терасата 2-3 мин и се успокои.Ние живеем в балканско градче и въздуха е чист,та и сняг вали.
А при тежък спазъм сакво се прави?Как да разбера дали е за урбазон и да търчим към спешното.

# 197
Зест този компрес с меда да..исках да гзнам кърпа или нещо надупчено слагаш..но сега вече стана късно и не ми се прави
Суит няма как да не разбереш за спазъма. Не го мисли сега. Чела съм да отвъртиш душа в банята с гореща вода да се напълни с пара и вкарваш детето са диша, после преобличаш. Аз като по-малък съм го правила това. Другото е студения въздух. Всъщност всяко дете реагира различно и трябва да установиш на твоето дете студено или топло влияе добре. Примерно на нас с инхалатора с физ.разтвор нали въздуха е студен ставаше още по-зле кашлицата.
На малкия за една такава лаеща кашлица 10 дни помогна сок от лук и мед, стопира я още на втория ден. Иначе се будеше всяка нощ да кашля по половин един час.

# 198
  • На брега на реката
Едва ли ше пропуснеш спазъм. А дали ще сте за урбазон...не знам и никога не сме стигали до там. Все с противоалергично и студен въздух съм успявала да успокоя спастичната кашлица. Не казваш имате ли инхалатор. Спокойна да ви е нощта и дано се успокои кашлицата!
Лино, можеш и през деня да го направиш. Аз лично предпочитам вечер, някак не се сещаш за него и не дразни. Особено на малките, предпочитам да не мисли за онова там лепкавото Simple Smile

# 199
Аз за мен си питам..мислех да слагам...сега малкия спи и понеже е неспокойно и подкашля. Аз слушах гърди, мерих кислорода в кръвта с оназ джаджа като при лекаря..и се кокоря и не мога да заспя. Щях да го омажа и него с мед и сода, но ме спира това, че днес много мед пое и в чай и сок от лук и мед правих и мъжа пък да вземе да направи пудинга с мед хах..та ще му спестя компреса, но ме е яд.

# 200
Суит дриймс....и калциев глюконат ни е изписван при ларингит.

# 201
За ларингит , задължително противоалергични давала съм Ериус , напоследак Ксизал, да сменим малко.То и Ксизал доста си поизпи .Ноември , декември  едно шише и нещо и сега довърши второто. И калциев глюканат ни изписват и на нас.Пулмикорт също веднага го включвах.Това за невъзможността за изкашляне е много  гадноо, случва се при моят също и изобщо тия кашлици от ларингит дето все те напъват са много гаднии.Моят  ноември  и декември така ги изкара с ларингит с  малко прекъсване дори  мускулна треска на корема получи тогава, и накрая спазъм...и вентолин го оправи.
Сега с бронхита не беше чак нон стоп кашлицата, даже беше умерена през 3 те дни на високата Т, на моменти по- честа беше.Засили се след спирането на температурата, класика при нас...но пак не беше баш нон стоп като оня ларингит  съчетан с бронхоспазъм.. то просто не спираше по цял ден постоянно .. бях писала тука.

Почнахме Турбохалера Пулмикорт- доста добре се справя с дълбокото вдишване и задържане на въздуха.
Имам  и  малко течен Пулмикорт, който ще запазя, само трябва да внимавам със срока, тоест да го изтикам.

# 202
Писах, писах, и какво стана.... с една дума - в болница сме.

# 203
Моме, какво стана? Sad

Бързо оздравяване на всички!

Цинк в коя форма е добре да се дава? Аз съм купувала веднъж на Валмарк-цинк глюконат.
Моята е със запушен нос днес и ще видим накъде ще избие.

# 204
Какво стана, Моме? Бързо оздравяване.
Суйт дриймс и аз съм за пулмукорта при ларингит. Даже съм си запазила рецептата за всеки случай. Като си спомням как беше моето при първия ларингит, тръпки ме побиват. Ако нямате темп- не е нужно АБ.
За мамите в чужбина и витамините. Тук в България ги няма- alvityl. В София кардиолозите ги препоръчват. И са около 12 евро. Били много добри.

# 205
  • На брега на реката
Моме,  пиши когато можеш!
[Sweet, как мина нощта.
Лино, мацай се и не го мисли. Ние възрастните поне търпим на неудобства.

# 206
Моме, какво стана? Sad

Бързо оздравяване на всички!

Цинк в коя форма е добре да се дава? Аз съм купувала веднъж на Валмарк-цинк глюконат.
Моята е със запушен нос днес и ще видим накъде ще избие.

На нас ни го изписаха на таблетки. И аз давам на валмарк. Иначе имаше и на капки, но четох, че може да подразни стомаха. Давам по половин таблетка-7,5 мг+2,6 от биозина и минимално количество от бирената мая викам стига толкова. А вчера доки ми вика. Давай смело, когато е болен. Също зимните месеци може да се дава и по една- две капки вигантол. Аз давах  минслия месец. Ще започна и този, но да понамалеят другите неща.

# 207
  • shumen
Моме,да се оправя скоро детето.
Суйт Дремс,на нас са ни изписвали винаги противоалергично.Давала съм Ериус,а сега последно Ксизал.

# 208
Моме, да не ви повтори, онуй де...да не го пиша дори. ....или Т не можете да смъкнете. Пневмония да не сте направили....боже, каквото и да е, да минава бързо....

# 209
Нощта мина сравнително добре.През 2 часа и изсъхваше гърлото и се мъчеше да кашля.Изкарвах я два пъти да подиша въздух и за 2-3 мин се успокояваше.Вдигна 38 за 30 мин и сама после си я свали.Сега няма температура,но я боляло гърлото.Диша малко сухо и кашлицата май започва да става къртеща.На обяд имаме час при хомеопата ни та да видим.
Благодаря за подкрепата.

Общи условия

Активация на акаунт